Ogród Soczewki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Soczewki
MONIKO
Nie ma to jak święta u mamy. U mnie też będzie jak co roku wigilia. W tym roku
będzie pomagać synowa.
Nie ma to jak święta u mamy. U mnie też będzie jak co roku wigilia. W tym roku
będzie pomagać synowa.
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia, ja własnie zaczęłam naukę czytania od książki, na której podstawie został nakręcony film, i który bardzo podobał się Markowi. Zaczęłam czytać ja, ale gdy zauwazyłam, że zaczyna go to wciągać, że widzi różnice w książce i filmie, zaczęłam udawać, że nie mam czasu, i mówić że jeżeli chce się dowiedzieć więcej musi sam przeczytać. No i tak się zaczęło.Soczewka pisze:Jolu
Prawda jest taka, że młode pokolenie woli obejrzeć film niż przeczytać księżkę. Smutne, ale prawdziwe.
Z doświadczenia wiem, że żaden film nie dostarcza mi tyle emocji i przemyśleń co przeczytana książka.
Njaważniejsze znaleźć coś co go pasjonuje. Mój bardzo lubi opowieści o smokach. Obejrzał film Eragon, a potem kupiłam książkę.
Myślę, że Bartek jest jeszcze za mały na to, ale warto próbować.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Alu w kwesti zimy niestety nie podzielam Twojego optymizmy. Jestem zmęczona dużą ilością śniegu, kiepskimi warunkami na drogach, brakiem miejsc do parkowania i śliskimi chodnikami. Nie lubię zimy i chyba nic tego nie zmieni. Jak już pisałam strasznie ciepłolubna jestem i gdybym miała taką możliwość to chętnie w tym okresie wyjeżdzałabym na południe Europy.
W zeszłym roku zima trzymała długo, a wiosna sama chyba pamietasz jaka była. Mam nadzieję, że chociaż w tym roku przyjdzie z dniem 21 marca i będzie taka jak powinna być prawdziwa wiosna-cieplutka
Krysiu nie potrafię sobie wyobrazić świąt bez rodziny. Kolację wigilijną jemy zarówno u jednej jak i u drugiej mamy. Nie jem przez cały dzień by mieć miejsce w żołądku na dwie kolacje.
Gosiu też mi sie wydaje,że Bartek jest jeszcze za mały. Zaczęłam mu wczoraj czytać książkę i po kilku kartkach stwierdził, że już mu się nie chce słuchać. Ale będę próbowała dalej.
W zeszłym roku zima trzymała długo, a wiosna sama chyba pamietasz jaka była. Mam nadzieję, że chociaż w tym roku przyjdzie z dniem 21 marca i będzie taka jak powinna być prawdziwa wiosna-cieplutka

Krysiu nie potrafię sobie wyobrazić świąt bez rodziny. Kolację wigilijną jemy zarówno u jednej jak i u drugiej mamy. Nie jem przez cały dzień by mieć miejsce w żołądku na dwie kolacje.
Gosiu też mi sie wydaje,że Bartek jest jeszcze za mały. Zaczęłam mu wczoraj czytać książkę i po kilku kartkach stwierdził, że już mu się nie chce słuchać. Ale będę próbowała dalej.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia towarzyszy Ci przez cały Nowy Rok. Życzę Ci, aby był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia zawodowe oraz by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań.

Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witaj poświątecznie
Jak minęły święta? Prezenty były udane?

Jak minęły święta? Prezenty były udane?
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Moniko! Jak minęły święta? Czy Mikołaj przyniósł jakąś ciekawą książkę?
Ja też się martwiłam, czy syn będzie czytał...Była "dziura" w czytaniu, kiedy ja przestałam mu czytać i miał to robić sam. Teraz myślę,że jeśli zrobi się taki początek i dziecko widzi ,że książka jest stale obecna w życiu rodziców, będzie czytać. Mój syn już lubi czytać, co prawda niekoniecznie to, co bym poleciła, ale zawsze.
Plan nowej rabaty świetny ! Będzie pięknie !
(Może bym tylko trochę wyrównała brzeg)
Ja też się martwiłam, czy syn będzie czytał...Była "dziura" w czytaniu, kiedy ja przestałam mu czytać i miał to robić sam. Teraz myślę,że jeśli zrobi się taki początek i dziecko widzi ,że książka jest stale obecna w życiu rodziców, będzie czytać. Mój syn już lubi czytać, co prawda niekoniecznie to, co bym poleciła, ale zawsze.
Plan nowej rabaty świetny ! Będzie pięknie !
(Może bym tylko trochę wyrównała brzeg)
Moniko zgadzam się z Tobą, zima jest okropna. Byle do wiosny.
Wszystkiego naj....w 2011
pozdrawiam

Wszystkiego naj....w 2011

pozdrawiam

-
- 1000p
Witajcie
Dziękuję za życzenia. Znów sobie zrobiłam długą przerwę od komputera. Mimo, że nie ma pracy w ogrodzie to i tak ciagle jestem zajęta. Już sama nie wiem skąd mi się biorą te obowiązki.
Świeta minęły szybko (za szybko) i bardzo rodzinnie. Prezenty udane, nie było jednak nowej książki, ale w domu na półce stoi jeszcze kilka nieprzeczytanych więc do konca zimy wystarczy.
Korzystając z okazji, że jestem na forum chciałabym Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji Nowego Roku. Udanej i szampańskiej zabawy sylwestrowej i oczywiście szybkiego nadejścia wiosny. Niech w tym roku wszystko wspaniale nam rośnie, niech dni będą słoneczne a noce ciepłe i deszczowe.
Pozdrawiam Monika
Dziękuję za życzenia. Znów sobie zrobiłam długą przerwę od komputera. Mimo, że nie ma pracy w ogrodzie to i tak ciagle jestem zajęta. Już sama nie wiem skąd mi się biorą te obowiązki.
Świeta minęły szybko (za szybko) i bardzo rodzinnie. Prezenty udane, nie było jednak nowej książki, ale w domu na półce stoi jeszcze kilka nieprzeczytanych więc do konca zimy wystarczy.
Korzystając z okazji, że jestem na forum chciałabym Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji Nowego Roku. Udanej i szampańskiej zabawy sylwestrowej i oczywiście szybkiego nadejścia wiosny. Niech w tym roku wszystko wspaniale nam rośnie, niech dni będą słoneczne a noce ciepłe i deszczowe.

Pozdrawiam Monika
Pozdrawiam Monika
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Monisiu wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Samych radości, miłości najbliższych,pięknych roślinek w ogródku, zdrowia i wytrwania w postanowieniach noworocznych(o ile takie są)
Mam nadzieję że wybaczysz mi słabą frekwencję w tym wątku-zresztą na całym forum.Postaram się zaglądać tu jak najczęściej

Mam nadzieję że wybaczysz mi słabą frekwencję w tym wątku-zresztą na całym forum.Postaram się zaglądać tu jak najczęściej

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ MONIKO
Dziękuje za życzenia. Do wiosny jeszcze daleko więc warto coś niecoś poczytać.
Wiosną już nie ma na to czasu.
Dziękuje za życzenia. Do wiosny jeszcze daleko więc warto coś niecoś poczytać.
Wiosną już nie ma na to czasu.
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monisiu będziesz kupowała jakieś różyczki na wiosnę ,bo moja lista już prawie gotowa.Niedługo wyślę zamówienie.Czekam na Ciebie.Przejrzyj nową ofertę na Rosarium.Lilie zaplanowałaś,bo też będę zamawiać. 

-
- 1000p
Alu róż na razie nie będę kupowała, ale na kilka lili chętnie bym się skusiła. Czy będziesz zamawiała z Lilypolu?
Tyle, że ja nie chcę się bawić w cojesienne wykopywanie. Czy są jakieś odmiany lili , które mogłabym pozostawić w gruncie przez cały rok. Nie zabardzo mam miejsce by zimą przechowywać cebulki.
Tyle, że ja nie chcę się bawić w cojesienne wykopywanie. Czy są jakieś odmiany lili , które mogłabym pozostawić w gruncie przez cały rok. Nie zabardzo mam miejsce by zimą przechowywać cebulki.
Pozdrawiam Monika
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Moje zimują w gruncie a wiesz że mam sporo.Wszystkie posadzone w 10 l wiaderkach.Zrobiłam eksperyment lilie orientalne /najbardziej wrażliwe na mróz /wraz z wiaderkami wstawiłam do piwnicy.Natomiast 2 szt przykryłam liśćmi i igliwiem i pozostawiłam wraz z innymi w gruncie.Ciekawa jestem jak przezimują.Pewnie dobrze bo mrozów zbyt dużych nie było.Czekam na katalog z Lilypolu i będziemy zamawiać.
-
- 1000p
Wiem Alu, widziałam. Fajny patent z tymi wiaderkami, ale chyba nie dla mnie. Chciałabym posadzić lilie w różnych miejscach jako dodatek do innych roslin. A wkopywanie wiaderek w moje rabaty z kamykami to koszmar. Trochę za wygodna jestem.
Czy do środy bedziesz miała już katalog ? To bym sobie u Ciebie coś wybrała, a przy okazji doradziłabyś mi bo nie zabardzo się znam na liliach.
Czy do środy bedziesz miała już katalog ? To bym sobie u Ciebie coś wybrała, a przy okazji doradziłabyś mi bo nie zabardzo się znam na liliach.
Pozdrawiam Monika
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Moniczka
jesteś znów, a jakoś długo omijałaś forum