Ogród Soczewki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki

Post »

MONIKO
Nie ma to jak święta u mamy. U mnie też będzie jak co roku wigilia. W tym roku
będzie pomagać synowa.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soczewka pisze:Jolu
Prawda jest taka, że młode pokolenie woli obejrzeć film niż przeczytać księżkę. Smutne, ale prawdziwe.
Z doświadczenia wiem, że żaden film nie dostarcza mi tyle emocji i przemyśleń co przeczytana książka.
Monia, ja własnie zaczęłam naukę czytania od książki, na której podstawie został nakręcony film, i który bardzo podobał się Markowi. Zaczęłam czytać ja, ale gdy zauwazyłam, że zaczyna go to wciągać, że widzi różnice w książce i filmie, zaczęłam udawać, że nie mam czasu, i mówić że jeżeli chce się dowiedzieć więcej musi sam przeczytać. No i tak się zaczęło.
Njaważniejsze znaleźć coś co go pasjonuje. Mój bardzo lubi opowieści o smokach. Obejrzał film Eragon, a potem kupiłam książkę.
Myślę, że Bartek jest jeszcze za mały na to, ale warto próbować.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Alu w kwesti zimy niestety nie podzielam Twojego optymizmy. Jestem zmęczona dużą ilością śniegu, kiepskimi warunkami na drogach, brakiem miejsc do parkowania i śliskimi chodnikami. Nie lubię zimy i chyba nic tego nie zmieni. Jak już pisałam strasznie ciepłolubna jestem i gdybym miała taką możliwość to chętnie w tym okresie wyjeżdzałabym na południe Europy.
W zeszłym roku zima trzymała długo, a wiosna sama chyba pamietasz jaka była. Mam nadzieję, że chociaż w tym roku przyjdzie z dniem 21 marca i będzie taka jak powinna być prawdziwa wiosna-cieplutka ;:3
Krysiu nie potrafię sobie wyobrazić świąt bez rodziny. Kolację wigilijną jemy zarówno u jednej jak i u drugiej mamy. Nie jem przez cały dzień by mieć miejsce w żołądku na dwie kolacje.
Gosiu też mi sie wydaje,że Bartek jest jeszcze za mały. Zaczęłam mu wczoraj czytać książkę i po kilku kartkach stwierdził, że już mu się nie chce słuchać. Ale będę próbowała dalej.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia towarzyszy Ci przez cały Nowy Rok. Życzę Ci, aby był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia zawodowe oraz by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań.

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witaj poświątecznie ;:138
Jak minęły święta? Prezenty były udane?
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Moniko! Jak minęły święta? Czy Mikołaj przyniósł jakąś ciekawą książkę?
Ja też się martwiłam, czy syn będzie czytał...Była "dziura" w czytaniu, kiedy ja przestałam mu czytać i miał to robić sam. Teraz myślę,że jeśli zrobi się taki początek i dziecko widzi ,że książka jest stale obecna w życiu rodziców, będzie czytać. Mój syn już lubi czytać, co prawda niekoniecznie to, co bym poleciła, ale zawsze.
Plan nowej rabaty świetny ! Będzie pięknie !
(Może bym tylko trochę wyrównała brzeg)
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Moniko zgadzam się z Tobą, zima jest okropna. Byle do wiosny. :D

Wszystkiego naj....w 2011 ;:114

pozdrawiam ;:3
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Witajcie
Dziękuję za życzenia. Znów sobie zrobiłam długą przerwę od komputera. Mimo, że nie ma pracy w ogrodzie to i tak ciagle jestem zajęta. Już sama nie wiem skąd mi się biorą te obowiązki.
Świeta minęły szybko (za szybko) i bardzo rodzinnie. Prezenty udane, nie było jednak nowej książki, ale w domu na półce stoi jeszcze kilka nieprzeczytanych więc do konca zimy wystarczy.

Korzystając z okazji, że jestem na forum chciałabym Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji Nowego Roku. Udanej i szampańskiej zabawy sylwestrowej i oczywiście szybkiego nadejścia wiosny. Niech w tym roku wszystko wspaniale nam rośnie, niech dni będą słoneczne a noce ciepłe i deszczowe. ;:23 ;:23
Pozdrawiam Monika
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Monisiu wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ;:196 Samych radości, miłości najbliższych,pięknych roślinek w ogródku, zdrowia i wytrwania w postanowieniach noworocznych(o ile takie są) ;:196
Mam nadzieję że wybaczysz mi słabą frekwencję w tym wątku-zresztą na całym forum.Postaram się zaglądać tu jak najczęściej :)
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ MONIKO
Dziękuje za życzenia. Do wiosny jeszcze daleko więc warto coś niecoś poczytać.
Wiosną już nie ma na to czasu.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monisiu będziesz kupowała jakieś różyczki na wiosnę ,bo moja lista już prawie gotowa.Niedługo wyślę zamówienie.Czekam na Ciebie.Przejrzyj nową ofertę na Rosarium.Lilie zaplanowałaś,bo też będę zamawiać. :lol:
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Alu róż na razie nie będę kupowała, ale na kilka lili chętnie bym się skusiła. Czy będziesz zamawiała z Lilypolu?
Tyle, że ja nie chcę się bawić w cojesienne wykopywanie. Czy są jakieś odmiany lili , które mogłabym pozostawić w gruncie przez cały rok. Nie zabardzo mam miejsce by zimą przechowywać cebulki.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Moje zimują w gruncie a wiesz że mam sporo.Wszystkie posadzone w 10 l wiaderkach.Zrobiłam eksperyment lilie orientalne /najbardziej wrażliwe na mróz /wraz z wiaderkami wstawiłam do piwnicy.Natomiast 2 szt przykryłam liśćmi i igliwiem i pozostawiłam wraz z innymi w gruncie.Ciekawa jestem jak przezimują.Pewnie dobrze bo mrozów zbyt dużych nie było.Czekam na katalog z Lilypolu i będziemy zamawiać.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Wiem Alu, widziałam. Fajny patent z tymi wiaderkami, ale chyba nie dla mnie. Chciałabym posadzić lilie w różnych miejscach jako dodatek do innych roslin. A wkopywanie wiaderek w moje rabaty z kamykami to koszmar. Trochę za wygodna jestem.
Czy do środy bedziesz miała już katalog ? To bym sobie u Ciebie coś wybrała, a przy okazji doradziłabyś mi bo nie zabardzo się znam na liliach.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Moniczka :wit jesteś znów, a jakoś długo omijałaś forum ;:224
Zablokowany