AnnaL pisze:Asiu dzisiaj

przed monitorem

i będę oglądała i śniła o pięknym kwiatuszku
Aniu mam nadzieję, że było Ci wygodnie.

Ale prawdę mówiąc ja często po wizycie u Ciebie taką mam minę
goskle dziękuję.
kasiunieczka_32 pisze:Śliczny sabotek, jutro już pewnie będzie stał "na baczność" :P
Kasiu, on jest taki pochyły, jedynie to otworzy się na boki.
justus27 pisze:Hmm..niedaleko Ciebie Mieszka Kolekcjoner masdevalli? Zazdroszczę i zarazem współczuję, ależ by mnie kusiło, żeby sobie kolejną sztukę sprawić...
Justynko, na pewno kusi, ale ja to widzę inaczej, jak nie mogę wszystkich mieć, to się cieszę, że u innych mogę podziwiać na żywo.
justus27 pisze: Czy ja mogę prosić tą fotkę na maila w dużym rozmiarze? Zrobię sobie tło...codziennie mojemu maleństwu będę go pokazywać ;) Może zacznie współpracować...
Bardzo chętnie ale proszę o email adres. chociaż, Twój potrzebuje jeszcze trochę czasu. Przy Paphiopedilum potrzeba cierpliwości bo rozetki rosną wolno. Ja liczę, że to Twoje już w przyszłym roku powinno zakwitnąć.
Phragboy pisze:chce kawałek z każdej
Przemku, nie mogę na razie się z Tobą podzielić wszystkimi, bo niektóre są jeszcze bardzo małe, ale jak znajdę czas to napiszę na pw, którę mogę Ci odstąpić. Jutro na aukcji będę licytowała kolejne.
Zabka_Monis pisze:. ja to Ci jednak z całego serca współczuję...same pokusy masz w tych Niemczech!
Nie ma co współczuć, ja to widzę inaczej. Dzięki temu mogę na żywo uczyć sięopieki nad tymi wspaniałymi kwiatami, Jak jadę do Schwerte, mogę godzinami się przyglodać jak oni się opiekują storczykami. Jak podlewają, przesadzają. Mogę o wszystko zapytać. A więc same plusy.
tak samo kolekcjoner, mogąam na żywo obejrzeć jego kolekcję i wypytać się o wiele rzeczy.
Zabka_Monis pisze:Serce mi się kraję jak pomyślę ile razy musisz zacisnąć pasa i brać się w garść wychodząc na wolne powietrze
Moniko, dzięki temu łatwiej mi bo jak nie kupię teraz to za rok, lub dwa. A mogę się w między czasie dużo nauczyć.
Dusia, miło mi, że Ci się podobają moje Masdevallie.
pani_storczyk pisze:Ale to świetnie bo dzięki Tobie możemy oglądać takie wspaniałości
I to jest kolejny plus.
arlet3 pisze: a ja biedny żuczek tylko je podziwiam i się ślinię do monitora
Ale po woli i Twoja kolekcja się powiększa. I ja mam dla Ciebie coś.
justus27 pisze: Jedynie czlowiek zmienia swoje upodobania
Właściwie to ujełaś.
A teraz mój pędzik na Cymbidium.