Storczykowe szaleństwo Joane

Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowe szaleństwo Joane

Post »

Asiu... ja to Ci jednak z całego serca współczuję...same pokusy masz w tych Niemczech! :D Jak nie jakieś centra ogrodnicze, jak nie Schwerter to jeszcze kolekcjoner Masdevalli! Serce mi się kraję jak pomyślę ile razy musisz zacisnąć pasa i brać się w garść wychodząc na wolne powietrze :;230 Pójdziesz w lewo - masz centrum :P pójdziesz w prawo masz Schwertera :P pójdziesz do tyłu a tak kolekcjoner Masdevalli :D Oj Asiu pamiętaj, że jesteśmy z Tobą i wszyscy razem wspieramy Cię w codziennych trudnych życiowych krokach :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudności!!! Paphiopedilum pięknie się otwiera, a Massdevalie bardzo oryginalne.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Asiu i znowu CUDA :tan Paphio. też super. Oj!!! faktycznie masz dookoła same pokusy :D Ale to świetnie bo dzięki Tobie możemy oglądać takie wspaniałości ;:196
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Asiu kilka dni mnie nie było na forum i tak się zastanawiam co ja tutaj robię :roll: tylko mi się śnią po nocy Wasze piękne okazy ;:223 :shock: a ja biedny żuczek tylko je podziwiam i się ślinię do monitora ;:223 :;230
Przepiękne te Massdevalie i sabotek też cudeńko ;:224 ;:224

Może zna ktoś cudowny środek na wyleczenie się z tej choroby :?: :shock:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Arlet nie ma antidotum na tę chorobę ;:224 Jedynie czlowiek zmienia swoje upodobania...Tak, jak ja...teraz "choruję" na masdevallie :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AnnaL pisze:Asiu dzisiaj ;:41 przed monitorem ;:108 i będę oglądała i śniła o pięknym kwiatuszku
Aniu mam nadzieję, że było Ci wygodnie. :;230 Ale prawdę mówiąc ja często po wizycie u Ciebie taką mam minę :shock:

goskle dziękuję. :D
kasiunieczka_32 pisze:Śliczny sabotek, jutro już pewnie będzie stał "na baczność" :P
Kasiu, on jest taki pochyły, jedynie to otworzy się na boki.
justus27 pisze:Hmm..niedaleko Ciebie Mieszka Kolekcjoner masdevalli? Zazdroszczę i zarazem współczuję, ależ by mnie kusiło, żeby sobie kolejną sztukę sprawić... ;:108
Justynko, na pewno kusi, ale ja to widzę inaczej, jak nie mogę wszystkich mieć, to się cieszę, że u innych mogę podziwiać na żywo.
justus27 pisze: Czy ja mogę prosić tą fotkę na maila w dużym rozmiarze? Zrobię sobie tło...codziennie mojemu maleństwu będę go pokazywać ;) Może zacznie współpracować...

Bardzo chętnie ale proszę o email adres. chociaż, Twój potrzebuje jeszcze trochę czasu. Przy Paphiopedilum potrzeba cierpliwości bo rozetki rosną wolno. Ja liczę, że to Twoje już w przyszłym roku powinno zakwitnąć.
Phragboy pisze:chce kawałek z każdej
Przemku, nie mogę na razie się z Tobą podzielić wszystkimi, bo niektóre są jeszcze bardzo małe, ale jak znajdę czas to napiszę na pw, którę mogę Ci odstąpić. Jutro na aukcji będę licytowała kolejne.
Zabka_Monis pisze:. ja to Ci jednak z całego serca współczuję...same pokusy masz w tych Niemczech!
Nie ma co współczuć, ja to widzę inaczej. Dzięki temu mogę na żywo uczyć sięopieki nad tymi wspaniałymi kwiatami, Jak jadę do Schwerte, mogę godzinami się przyglodać jak oni się opiekują storczykami. Jak podlewają, przesadzają. Mogę o wszystko zapytać. A więc same plusy.
tak samo kolekcjoner, mogąam na żywo obejrzeć jego kolekcję i wypytać się o wiele rzeczy.
Zabka_Monis pisze:Serce mi się kraję jak pomyślę ile razy musisz zacisnąć pasa i brać się w garść wychodząc na wolne powietrze
Moniko, dzięki temu łatwiej mi bo jak nie kupię teraz to za rok, lub dwa. A mogę się w między czasie dużo nauczyć.

Dusia, miło mi, że Ci się podobają moje Masdevallie.
pani_storczyk pisze:Ale to świetnie bo dzięki Tobie możemy oglądać takie wspaniałości
I to jest kolejny plus. ;:108
arlet3 pisze: a ja biedny żuczek tylko je podziwiam i się ślinię do monitora ;:223 :;230
Ale po woli i Twoja kolekcja się powiększa. I ja mam dla Ciebie coś.
justus27 pisze: Jedynie czlowiek zmienia swoje upodobania
Właściwie to ujełaś.

A teraz mój pędzik na Cymbidium.
Obrazek
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43

Post »

Ładna roślina cymbidium,zadbana i jeszcze pędzik,gratuluję,nie tak łatwo doprowadzić cymbidium do kwitnienia. ;:138
Pozdrawiam Iwona
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwka, jest to moje trzecie Cymbidium i pierwsze, które ma pędzik, dwa pierwsze w reanimacji.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Joane pisze:Ale po woli i Twoja kolekcja się powiększa. I ja mam dla Ciebie coś.
;:196 powiedz, że jakieś lekarstwo :roll: :;230

Wielkie ;:138 ;:138 dla cimbidium ;:138
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arletko, mam dla Ciebie balsam na zbolałe serce. ;:108 To coś do Twojej kolekcji.
Dziękuję w imieniu Cymbidium. :D
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Jak piękne jest Twoje Cymbidium!!Wychodzi z doniczki równiutko a nie tak pokracznie,jak u mnie.Chociaż na kształt i ułozenie bulw może miał wpływ wiatr bo wisiało cały czas na bardzo wietrznej stronie.Twoje bezwzględnie nadaje się na stronę książkową!!!Jako przykład,jak powinno w rzeczywistości wyglądać ;:108
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale piękny pęd na Cymbidium :).
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joane- Masz bardzo mądre podejście do storczyków.
Mogłabyś odstąpić trochę rozsądku dla mnie? Hmm, ja jak coś zobaczę i mi się spodoba. Chciałabym mieć to "coś" najlepiej juz i dziś. Niezależnie, czy znam się akurat na sposobie uprawy, czy mam pieniążki na nie, itd.
Nie umiem czekać. Czekanie mnie "zabija" ;:224

Myślisz, że za rok zakwitnie mój sabotek? To maleństwo...ja myślę, przynajmmniej 1,5 roku ;:108

Twoje cymbidium jest okazem zdrowia i tak prościutko rośnie ;) Wiążesz go jakoś, czy co? I ten soczysty kolor liści, nie wspominając o wielkiej liczbie pseudobulw. Ile ich ma? Wygląda na wielkie.... No i oczywiście pędzik, cudo ;:138

Już pączuszki widać...
parapetowce
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażyna Widera pisze:Jak piękne jest Twoje Cymbidium!!Wychodzi z doniczki równiutko a nie tak pokracznie,jak u mnie
Grażynko, bo to jest jeszcze sadzenie kupne. Ciekawe, jak będzie wyglądało po przesadzeniu wiosną. :;230 Drruga sprawa, to moje jest osłonięte od wiatru.
Grażyna Widera pisze:Twoje bezwzględnie nadaje się na stronę książkową!!!Jako przykład,jak powinno w rzeczywistości wyglądać
Ale, żeś mnie zawstydziła. Aż czerwona jestem. :oops: :oops: :oops:

Dusia dziękuję. A co słychać u Twoich. Wiem, że dostałaś kiedyś takie mniejsze.
justus27 pisze:Masz bardzo mądre podejście do storczyków.
Mogłabyś odstąpić trochę rozsądku dla mnie?
Justynko, ja raczej ze wszystkim tak podchodzę. Może i dlatego, że mam łatwiejszy dostęp. A może i dlatego, że w swoim życiu zmarnowałam, już tak dużo roślin i obecnie podchodzę do nich z respektem, ale to nie oznacza, że nie tracę głowy jak zobaczę coś orginalnego. ;:108 ;:108
justus27 pisze:Myślisz, że za rok zakwitnie mój sabotek?
Widziałam Twoją młodą rozetę i jak tak dalej pójdzie to na przyszły rok na pewno zakwitnie.
justus27 pisze:tak prościutko rośnie ;) Wiążesz go jakoś, czy co?
Ni nie wiążę. Rośnie sobie jak mu się podoba. Co do liczby psb. to muszę dopiero policzyć.

Wczoraj odkryłam pędzik na Zygopetalum Blue Angel. Pojawił się na przyroście, który u mnie wyrósł. :tan
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hmm...ja nie liczę strat...byle do przodu. I mieć, jak najwięcej tych, które się chce mieć ;)
Takie podejście chyba dlatego, że w Polsce, jak coś sie pojawi, to trzeba brać. Bo... może już nie być takiej okazji :)

Licz te psby, ale myślę, że około 20 conajmniej jest ;)

Na mojego sabotka nie liczę :)

Gratuluję kolejnego pędzika ;:138 Hmm...Zygopetalum, Powiadasz. Lecę sobie wygooglować, co za cudo będzie Ci kwitło :)

Oczywiście czekam na foteczki pędzika Stuartiany. Czyżby oba równocześnie miały zakwitnąć? ;:224
parapetowce
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”