Moja familokowa oaza spokoju cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.7

Post »

Jadziu Jubile d Pr.M przecudna. A co do Nostalgii to mi się z kolei bardzo podoba...i tak to z tymi gustami bywa. :D
Najwżniejsze, że Tobie się podoba Burgund.
Jadziu wkleiłam u siebie Eskimo....zobacz jaka piękna różyczka mi zakwitła. ;:196
Nie jest zielonkawa a raczej żółta wyszła tak jak w rzeczywistości. Sama jestem ciekawa co to za jedna. :D
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Ja jużcałkiem zgłupiałam. Dlamnie Nostalgia i Princ de Monaco wyglądają jak Double Delight ;:223 Na moim jedynym krzaczku DD rosną różnie dwukolorowe. A na reklamowanej zakupowej fotce miałam prawie identyko jak Twoja Nostalgia. Całe szczeście,że jeszcze nie jestem taka wybredna i wszystkie mi się podobają. I wszystkimi jestem zachwycona :D
A różyczki bedę kupowała jednak wiosną. To znaczy czas na robienie listy zakupowej znacznie się wydłużył :;230
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jubile du P.de M. cudna jest! Nie pamietam czy pachnie? Ale wygląd ma boski! Chociaż Bostalgia tez mi sie podoba :D
Śliczny penstemon Ci kwitnie :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAM PONIEDZIAŁKOWO WSZYSTKICH GOŚCI . Znowu nie mam netu to chyba ostatnio jakaś zmora ,ale mam nadzieję ,że już takich numerów robić nie będą
IZA Jubile nie pachnie ,ale jak długo utrzymuje kwiat chyba ze 3 tygodnie . Nawet słońce mu niegroźne natomiast Nostalgia jak już pisałam taka sobie . Jak oglądałam dzisiejsze fotki DD zauważyłam ,że ma kwiat podobny do Jubile ale gatunkowo niestety
OLU one wszystkie podobne do siebie różnią sie tylko trzymaniem kwiatu i kolorem przekwitniętego kwiatu . DD ma w sobie żółć a Nostalgia biel ale jak już w pełni sie otworzą wyglądają podobnie . No cóż jak będziesz miała dłużej te róże to wtedy będziesz grymaśnicą taką jak wszyscy :;230 i będziesz wybierac . Na Razie DD oprócz tego ,że pachnie niczym specjalnym mnie nie zachwyciła co innego Prince ten to jest klasa dla siebie
ELUSIA ;:196 Prince naprawde jest cudny i wypuścił wielki wachlarz z pąkami . Szkoda ,ze posadzone obok lilie tak wyrosły i koper to samo . Eskimo śliczno a u mnie dalej nie wiem gdzie jest a miałam 2 szt jedna od Ani a drugi z tego samego zródła co Twoja ;:224
HANIU no i tu sie zgadzamy gdybyś miała Princa wtedy zobaczyłabyś różnicę między nimi
GABI no jemu ostatnio podobo się na skalniaku i cały czas łazi za mną tak jakby mnie pilnował :;230
EWCIU okap będzie drewniany pokryty gontem . Niestety składy mają tańsze materiały i nawet nie trzeba brać tony można ile sie potrzebuje
MARIOLKA teraz będzie problem czym upiększyc to miejsce . 2 gołe ściany nie prezentują sie za ładnie i z lewej strony będe mogła tylko wykorzystać 2m x 70cm i to wsjo . Z tyłu chcę posadzić trójklapowca chociaż na bocznej ścianie również by pasował
ALU zaraz wstawię Ci Chopina on ma żółty pąk i srodek również przechodzi w kremowy odcień
TOSIA czytałam ,że ktoś uciął Ci te piękną różyczkę . Westerland naprawdę jest uroczy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

piękny ogród i rośliny w nim :)
tak sobie oglądam i przy okazji zapytam jak nazywa się ta lilia biała na 3 zdjęciu od końca, pamiętam jak kiedyś rosła w naszym ogrodzie i teraz chętnie nabyłbym ją
pozdrawiam
Rysiek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadzia zerknij u mnie herkulesa, powiedz super ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Rysiu, to lilie Józefa. Pięknie pachnie, polecam.Właśnie wczoraj zerwałam dwie do domu i pachnie na całym mieszkaniu.
Jadziu, ja jeszcze nie doszłam do siebie po wczorajszym. Nawet nie byłam na ogródku. Boję się, że pozrywają mi wszystkie róże!! Twoje cudne. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:DD ma w sobie żółć a Nostalgia biel
No to ja już mam mętlik w głowie. Moja DD ma więcej białego.To znaczy ona Nostalgia :shock: Zaraz wstawię u siebie najnowsze fotki tej mojej. Jakbyś mogła przy okazji rzucić okiem ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU pokażę Ci Nostalgię Obrazek a DD juz wstawiłam w całości
TOSIA Dzięki ta lilia św. Józefa to lilum Candidum . Czytałam co Ci zrobili na ogródku :evil: nogi bym wyrwała tam skąd wychodzą
ANIU widziałam Twojego Herkulesa jak z brzydkiego kaczatka wyrósł piękny Herkules
MATI Lilium Candidum to lilia św. Józefa . One są do kupienia w sklepach jesienia Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu To ja też już zgłupiałam ,czy mam Nostalgię czy DD :roll: moja też ma białe a nie żółte :;230
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, a mnie się Twoja Nostalgia podoba. Szczególnie jeszcze w pierwszej fazie rozkwitu.
Zdaje się, że moja DD to także Nostalgia :roll:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU czytałaś u siebie co Ci napisałam o Twojej róży czy moze to być ta .
ALU co ma być to będzie zaraz zobaczę co to za jedna . Nostalgia przebarwia się w pełnym rozkwicie na czerwono i jest moim zdaniem---- brzydula Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Zaraz brzydula :;230
Nie wiedziałam, że Nostalgia przebarwia się całkiem na czerwono, ale przeciez wiele róż jest pięknych tylko w pewnej fazie kwitnienia, podczas gdy w pozostałych nie zachwyca ...
Darujesz jej? ;)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie daruję ona ma już nowego właściciela, który sie nią zachwyca a jego Nostalgia zmarzła . Princ również w końcowej fazie przebarwia sie na czerwono ,ale on to robi tak dystyngowanie :;230 Do towarzystwa Princowi [ mam 2 szt ]dosadzę DD i siwe przetaczniki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu przyszłam zobaczyć twoją różę. Ja mam Papę, Josephine i Barkarole ale ze zdjęcia trudno rozpoznać bo każdy aparat ma inny odcień czerwieni. One w pąkach są podobne jednak później widać różnicę jednak na tym zdjęciu ten kolor nie pasuje mi do żadnej z nich. Musisz przyjechać do mnie i porównać osobiście. ;:108
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”