Baryczkowe Storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Baryczkowe Storczyki
Ale śłiczny limonek...te piegi wokół warżki są urocze

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dusiu, Justynko- dziękuję za pochwały dla mojego limonka
Patrzę na niego i patrzę, bardzo mi się podoba 

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Limonek piękny taki delikatny i chciałby się napisać kruchutki jak patrzę na jego płatki. Gratuluję nowego mieszkańca

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;

- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Same cuda i cudeńka piękne masz storczyki 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Baryczka
Dziękuję Wam za zajrzenie do mnie 
Aniu, dend. od Ciebie pięknieje! Dziś udało mi się poznać jego zapach i miałaś rację- pachnie cudnie

Rudzielec, który stoi na stole obok lapka i zagląda co piszę na forum. Od rana pięknie pachnie, gdy tylko lekko ruszę stołem
Lubię te moje pachnidełka

Aniu, dend. od Ciebie pięknieje! Dziś udało mi się poznać jego zapach i miałaś rację- pachnie cudnie

Rudzielec, który stoi na stole obok lapka i zagląda co piszę na forum. Od rana pięknie pachnie, gdy tylko lekko ruszę stołem

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Kamilo faktycznie pięknieje i powąchałaś - super.
Mój stoi na balkonie i już ma pączki więc też niedługo będę miała kwiatuchy i ten zapach.
A rudzielec wygląda wspaniale 

Początek mojej przygody.
))

- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Kamilko, piękne to dendrobium i jak piszesz jeszcze pachnie, szkoda ze nie mozesz nam przsłać tego zapachu, moje białe też tworzy pączki, więc czekam cierpliwie na kwiatuchy.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- Baryczka
Aniu, w taki razie będę zaglądać do Ciebie w oczekiwaniu na kwiaty brata mojego dend. 
Renatko, wierz mi, że gdybym mogła się tym zapachem z Wami podzielić, to zrobiła bym to bardzo chętnie. Wspaniale pachnie i dend. od Ani, i rudzielec
Agnieszko, dziękuję bardzo

Renatko, wierz mi, że gdybym mogła się tym zapachem z Wami podzielić, to zrobiła bym to bardzo chętnie. Wspaniale pachnie i dend. od Ani, i rudzielec

Agnieszko, dziękuję bardzo

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- 100p
- Od: 17 cze 2010, o 18:18
Piękne!! naszła mnie ochota na nowego storczyka! jutro mam wolne, może by tak ruszyć na polowanie
Chyba macie racje, to zaraźliwa choroba!! ale ja nie mam nic przeciwko

Chyba macie racje, to zaraźliwa choroba!! ale ja nie mam nic przeciwko

- Baryczka
Dusiu, Piotrku- dziękuję
fragolotto- choroba straszna, ale nie zamieniłabym jej na żadną inną.
Chcesz kupić coś nowego- do dzieła
U mnie mniej więcej co miesiąc pojawia się jeden lub dwa nowe storczyki, najczęściej z przecen czy wymian
Dziękuję Ci
Dziś wieści smutniejsze, ale chcę Wam pokazać te fotki, byście baczniej zwrócili uwagę na swoje Phal. U mnie pierwsze plamy pokazały się jakieś 2 tyg. temu na jednym pH., po kilku dniach już były na drugim. Spaliłam je, resztę opryskałam Score. Dziś plamy są na kolejnych trzech. Też je chcę wyrzucić, mam jakąś głupią nadzieję, że to pomoże uchować przed chorobą resztę Phal.
Dziś robię oprysk Topsinem, rozejrzę się za Miedzianem. Dobrze, że chociaż pogoda jest przyjazna opryskom.

Te plamy są inne, widać dokładnie nieregularne wżery o zabarwieniu brązowym. Ten. pH. najpewniej dostanie jeszcze szansę i posiedzi na balkonie. Odetnę mu ten brzydki liść.

Agnieszko, Halinko- dziękuję Wam za cenne rady, naprawdę się przyda każda, choćby najgłupsza. Dziewczyny kochane, współczuję Wam Waszych strat i nerwów związanych z tą okropną chorobą Phal. Dziś lepiej Was rozumiem, niż jeszcze miesiąc temu! Trzymajcie się i dzięki ogromne

fragolotto- choroba straszna, ale nie zamieniłabym jej na żadną inną.

Dziś wieści smutniejsze, ale chcę Wam pokazać te fotki, byście baczniej zwrócili uwagę na swoje Phal. U mnie pierwsze plamy pokazały się jakieś 2 tyg. temu na jednym pH., po kilku dniach już były na drugim. Spaliłam je, resztę opryskałam Score. Dziś plamy są na kolejnych trzech. Też je chcę wyrzucić, mam jakąś głupią nadzieję, że to pomoże uchować przed chorobą resztę Phal.
Dziś robię oprysk Topsinem, rozejrzę się za Miedzianem. Dobrze, że chociaż pogoda jest przyjazna opryskom.

Te plamy są inne, widać dokładnie nieregularne wżery o zabarwieniu brązowym. Ten. pH. najpewniej dostanie jeszcze szansę i posiedzi na balkonie. Odetnę mu ten brzydki liść.

Agnieszko, Halinko- dziękuję Wam za cenne rady, naprawdę się przyda każda, choćby najgłupsza. Dziewczyny kochane, współczuję Wam Waszych strat i nerwów związanych z tą okropną chorobą Phal. Dziś lepiej Was rozumiem, niż jeszcze miesiąc temu! Trzymajcie się i dzięki ogromne

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Witaj Kamilo ten Twój prezent jest super, mi on zalatuje pod pistacje hehe 
dendrobium pieknie kwitnie a rudzielec ma powalajacy kolorek i jeszcze piszesz, że pachnie to już całkiem rewelacja może i mi się kiedy taki trafi.
życzę powodzenia i wytrwałosci w zwalczaniu choróbska
Ja pomalutku walcze z pojedyńczymi wełnowcami ale na razie bez chemii.
Pozdrawiam

dendrobium pieknie kwitnie a rudzielec ma powalajacy kolorek i jeszcze piszesz, że pachnie to już całkiem rewelacja może i mi się kiedy taki trafi.
życzę powodzenia i wytrwałosci w zwalczaniu choróbska

Ja pomalutku walcze z pojedyńczymi wełnowcami ale na razie bez chemii.
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki

Moje kaktusiki:)