Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

Aneczko,
z wielką przykrością czytam o Twoich, utrzymujących się, dolegliwościach po wypadku. Dobrze, że córka Ciebie odwiedziła - na osłodę.
Niedawno sama patrzyłam na pustą działkę, u Ciebie otoczenie też się szybko zmieni. Poprzysypuj pędy clematisów, może się jakiś ukorzeni. Mnie się udało. Przez zimę akurat pomyślimy, co by tam przesiedlić na Twoje nowe włości. Myślę, że znajdą się u mnie jeszcze jakieś rośliny, których nie masz, to może coś wybierzesz.
Wciąż nie mam komputera, więc jeszcze przez jakiś czas będę rzadkim gościem na Forum, ale często myślę o Tobie i Twoich roślinkach, które mogę podziwiać we własnym ogrodzie. Marcinki dały popis ;:215 .

Pozdrawiam i zdrowia życzę. A.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu :wit Twoje zdjęcia oddają świetnie piękno ogrodowych kwitnień ze wszystkimi owadzimi dodatkami ;:108 Mistrzostwo !!! Myślę,ze powoli przyzwyczaisz się do decyzji córki. Nasze dzieci mają prawo własnego wyboru ;:108 Kuruj się , bo nie obejrzymy się, a wiosna zapuka do drzwi :;230 Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Aniu wspaniale wygląda to twoje danie zapewne było pyszne i wpałaszowaliście wszystko.Co ja czytam Ciebie też dopadła rozłąka ,ja już sama nie wiem co o tym sądzić .Sama przerabiam ten temat z moimi synami ,w ubiegłym roku wyjechał jeden syn ,a teraz zaledwie kilka dni temu drugi poszedł w jego ślady .Obaj zamieszkali w Anglii tam pracują a my z m zostaliśmy sami .Tęsknię za nimi okropnie na nic się zdają rozmowy i przekonywanie ,że są dorośli .
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu ,a Ty jeszcze cierpisz ;:196 wracaj szybko do zdrówka ;:167
Obiadek dyniowy pierwsza klasa ;:333 napisz jaka to odmiana dyniek .
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu wracaj szybko do zdrowia ;:196
Dynki super smaczne, w przyszłym roku posadze 2 razy wiecej
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aneczka :wit smaku narobiłaś zapiekanymi dyniami ;:215 Gdzie zdobyłaś pestki dyni Hokkaido, rozglądałam się w sklepach ogrodniczych za nasionami...inne odmiany były tych nigdy nie spotkałam :?:
Awatar użytkownika
Bogusia44
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 lis 2015, o 15:31

Post »

Witaj Aniu. Jestem tu od niedawna i przeglądając forum trafiłam na Twój wątek. No i wpadłam po uszy. ;:oj Zamiast zająć się gotowaniem obiadu czytam i oglądam wspaniałe zdjęcia. ;:180 Muszę dodać,że od trzech miesięcy jestem posiadaczką działki(raczej ugoru),a zajrzałam na forum żeby szukać inspiracji.O matko!!! Jak bym chciała ,żeby moja działka choć w połowie przypominała Twoją. Z całą pewnością będę stałym goście u Ciebie. Pozdrawiam
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piszecie że wasi najbliżsi mieszkają w Anglii i nie chcą wracać ale teraz też obserwuje się odwrotną sytuację dużo ludzi wraca bo mimo wszystko tęskni za Polską. Osobiście nie chciałabym mieszkać w Anglii szczerz kompletnie mi się tam nie podoba, zaczynając od ludzi (ich "uroda") po klimat, budownictwo i kuchnie ;:219 Nie przypada mi to po prostu do gustu. Najbardziej podoba mi się we Francji ale mimo wszystko najlepiej u siebie w Polsce. Tutaj człowiek wszystko zna i jest u siebie :D
Życzę ci żeby córka zmieniła zdanie i wróciła bo to nic fajnego żyć tak z dala od rodziny.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Aniu też kocham dyńki pod każdą postacią. U mnie w tym roku urosła tylko jedna. Dostała w nogi papu, ale susza chyba nie pozwoliła wiązać się owocom. Ta jedna jeszcze czeka w spiżarce na swój czas. Na pewno będzie zupka, bo wszyscy uwielbiamy zupę dyniową na ostro.
Dużo zdrówka!
Trzymaj się mocno!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ojej Aniu ale Ty potrafisz gotować ;:oj piękne , faszerowane dyńki ;:138 coś niesamowitego ;:63 ja niestety nie mam zacięcia do gotowania :?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie, kochani !! dawno mnie tu nie było, co ???
Dynie faszerowane są pyszne.Jeszcze mam swoja dynie na zupę .Na święta planuję sernik z dynią.W ubiegłym roku robiłam i mój synek dopina się o niego i w tym :wink:
Niedawno jeszcze ogród listopadowy był taki
Obrazek

Jak tam byłyście grzeczne??
Mikołaj był ??
U mnie był ..kosmetyki i spieniacz do mleka :)
Dzięki za miłe słowa.:)

Tak własnie było 1 grudnia Zima 1 grudnia była przez 3 godziny. śnieżek mały był, potem deszczyk to wszystko zmył.
I zapewne przyjdzie w styczniu,,Szkoda, bo na święta mogłaby przyprószyć śniegiem.Tak bardziej nastrojowo byłoby, prawda ??

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Uwielbiam ten zbliżający się czas świat Bożego Narodzenia taki specyficzny magiczny , piękny czas .:)
Po mino całego zabiegania, sprzątania, zakupów, gotowania, pieczenia( już na święta wybrałam- jakie mają być ciasta).
Uwielbiam jak dom jest ozdobiony dekoracjami świątecznymi, pachnący choinką, świecący lampkami, pachnący ciasteczkami, i pachnący innymi specyficznymi potrawami ..ech..
Ja wprawdzie nic jeszcze nie zaczęłam jeszcze z potrawami.Ale u mnie też wszystko robi się samemu.Mąż kucharzowaty to dużo mi pomaga.
W tym roku pracuję prawie do ostatniego dnia ,czyli w wigilię też,ale do 12..
Więc dużo spada prac na męża i syneczków. Nawet w tym roku panowie ( już zapowiedziałam) ubiorą choinkę .
Ja zawsze ubierałam 22 grudnia w moje urodziny, bo potem nie miałam czasu nawet.Jakoś może względnie będzie wyglądała ubrana przez synków ?:)
Najwyżej popoprawiam dyskretnie.Szkoda,że córci nie ma, i na święta nie będzie.Ale cóż takie życie.
Koty to piecuchy zawsze lubią tam gdzie ciepełko,,, ale ja też tak lubię.:)
Czasami jak moja Fiona wykłada się przed kominkiem to aż śmiech bierze. ;:306

Obrazek

Kominek przed świętami, też może czymś udekoruję,ale jeszcze nie wiem czym ;:131
A dzisiaj jeszcze wizyta u lekarza, a potem na działkę muszę hibiskusy bylinowe zakopczykować i tak jeszcze zobaczyć co się dzieje.
Dawno nie byłam tam ( ze 2 tygodnie).

Gdyby ktoś miał nadmiar nasion ....werbeny patagońskiej , traw i jeszcze czegoś to ja bardzo chętnie przyjmę , bo werbeny to nigdy jeszcze nie miałam i nie mam wcale.
A do nowego ogrodu dużo potrzeb . a kasy na za bardzo dużo :roll:
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Aniu, ja również mam nadzieję że na święta śniegiem sypnie, nawet na trochę mrozu bym się nie obraziła, byle nie za długo :wink: W tym roku świętami się nie przejmuję, stawiam na przeżycia duchowe.
Jak jest ciepło to wyskakuję na ogród, powiększyłam dyniowisko ;:333 i oby przyszły rok był u mnie bardziej urodzajny bo ten to ;:222
Moje zwierzaki też tak wygrzewają dupencje przed kominkiem :wink:, głaskano dla Fiony.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

:oops: Aniu, ja chyba jeszcze u Ciebie nie byłam.
Nie wiem jak to się stało ale mam kawę więc będę teraz się panoszyć po Twoim królestwie.
Fiona prawie jak mój Miki.

Obrazek
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Aniu mam w nadmiarze takie nasionka:
Tytoń leśny,