Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ankowo cz.2

Post »

Zaglądałaś Aniu na Klimeckiego :?: Ot, tak przelotem :?:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aleksandrze, sumienie w porządku, można spać spokojnie. :D

Dorotko, ja też liczę na cebulki, zwłaszcza czosnki i lilie.

Aniu, dzisiaj się pojawiło słońce przed 16 - aż dziwnie się poczułam, z jednej strony niebo było prawie czarne od chmur, a z drugiej świeciło ;:3 Może w końcu jutro podgonię prace ogrodowe i zdjęcia...

Aniu- Ann-ka- strasznie Ci współczuję tej sytuacji, to choroba, ale szkoda że płacisz tak wysoką cenę- tyle nerwów... Nie daj się!

Marzanko, z ostatnimi chłodami to już lato odeszło w niepamięć :? . A było już tak pięknie przez dwa tygodnie mieliśmy babie lato.

Izuś, nie zaglądałam. Będę tylko w niedzielę. Liczę na pomoc w różanych rozterkach ;:180

Może jutro będą jakieś nowe zdjęcia. Póki co ostatki słońca wrześniowego
Obrazek

Jeszcze podzielę się żartem zasłyszanym w pracy - pasuje do mojego drobiowego hobby :lol: :
Wchodzi kogut do łazienki, patrzy, a tu trzy zakręcone kurki.
Obrazek
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Aniu ja byłam dziś :D ogrom cebulek, trochę drzewek owocowych no i roślinek ogrodowych całe mnóstwo dziś było. A od ilości cebul tulipanów to można było ;:83 dostać :;230
Szkoda tylko że nie miałam okazji Cię poznać na tej wystawie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

u mnie budleja już odpuściła i szykuje się do snu......
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Moje budleje też już w spoczynku. Ale twoje nie dość, że kolorek cudny to jeszcze jak długo kwitną. Ale kury biją wszystko!!!!!!!! Bardzo je lubię u ciebie. ;:63
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu to ja widzę że masz jajka z pierwszej ręki ,no może nie z ręki to nie realne ,no nie wiem jak ,z kupra :?:.Język polski jest trudny .
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No różane zakupy się szykują! A jak planujesz posadzić, między innymi roślinami czy na osobnej rabacie?
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu ;:167 u Ciebie budleja Dawida jeszcze tak ślicznie kwitnie :shock: a mnie już suche badylki :;230
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu ja także, podobnie, jak Halinka zdziwiłam się na widok ślicznie kwitnącej budlei o tej porze. :roll: :)
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Niesamowite, że jeszcze tak ładnie kwitnie Ci Budleja. Wspaniała! Żarcik kurkowy bardzo mi i mojemu M się spodobał. Bardzo adekwatny :;230
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Aniu, i ja puściłam dalej żarcik o koguciku w łazience :;230 Domownicy się uchachali :;230
U mnie budleja jeszcze na pączki (jeżeli to tak można nazwać), ale chyba czasu na kwitnienie nie zostało jej zbyt dużo.
W tej chwili marcinki przyciągają masowo motyle :tan
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moi drodzy! Marku, Lucynko, Halinko, Tajeczko,Asiu -narobiłam zamieszania- zdjęcie z budleją jest z połowy września, obecnie u mnie też już przekwitła.

Arletko, szkoda, może na wiosnę się uda zsynchronizować czas na wystawie :D Ja byłam dzisiaj, szukałam czosnków ozdobnych i kupiłam dwa interesujące mnie gatunki, ale z róż z mojej listy nie było nic.

Lucynko, dziękuję w imieniu kur :D Teraz codziennie są na kilka godzin puszczane na ogród- robią bałagan, ale zależy nam żeby jak najlepiej się czuły bo niedługo czeka je kilka miesięcy zimowych, będą zamknięte biedule.

Aleksandrze- to prawda, mam zawsze świeże jajka, w dodatku często wyjątkowo duże - rozmiar XL według normy (powyżej 73g). Tylko araucany niosą małe jajka, za to wyjątkowo smaczne :)

Martuś, tu właśnie mam dylemat, chyba jednak posadzę je na rabacie z już rosnącymi bylinami. Musiałabym zakładać nowe miejsce pod róże, a na pewno nie zdążę. Przesadzę kilka kęp bylin - co i tak mam w planie i róże trafią pomiędzy nie. Obowiązkowo kompost i jeszcze końskie bobki dostaną na dno dołka.

Asiu, Olu , cieszę się że żart się podobał :lol: Już wyjaśniałam z budleją - nie jest to niestety aktualne zdjęcie, także u mnie królują teraz marcinki :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj na targach ogrodnictwa. Dzięki temu mogłam poznać bardzo zacne i sympatyczne forumowe grono :D Alinko, Ewo, Dorotko, Izo z M., Nelu z M., Marku :wit bardzo miło było spotkać się z Wami ;:4
Co do zakupów, nabyłam poszukiwany przeze mnie czosnek Szuberta oraz czosnek błękitny. Róże (nie było żadnej z odmian polecanych przez różaną Anię :( ) kupiłam trzy: R. gallica 'Versicolor' i dwie bliżej nieokreślone herbaciano-łososiowe rabatówki. Nabyłam hakonechloę - taką zwykła, zieloną, co bardzo pochwalił sprzedawca :lol: Co tam jeszcze- ślazówka, będzie mi pasować do wiejskiego ogródka. I użytkowe- trawa cytrynowa i werbena cytrynowa :)

A teraz najświeższe zdjęcia ogrodu, wczorajsze, a więc jak najbardziej aktualne, jesienne:

Wciąż obficie kwitną dalie. Tutaj wyłowione w mojej małej dżungli:
Obrazek

Pory w truskawkach. Nie urosły duże, ale mają piękną formę i kolor. Rzekłabym, że walory dekoracyjne przeważają nad wartością użytkową :)
Obrazek

Niezmordowanie kwitną wysokie astry
Obrazek

Pełnia kwitnienia astra krzaczastego. Czekam jeszcze na odmiany karłowe, wciąż w pąkach.
Obrazek

Kończy kwitnienie wrzosiec (rozpierzchły zadaje się)- ucierpiał ostatniej zimy, sporo pędów wymarzło, ale dość ładnie się zregenerował.
Obrazek

Kogut zielononóżki, zwany Miśkiem, odkąd może swobodnie spacerować po ogrodzie, przestał bić inne kurczaki i zachowuje się bardzo grzecznie.
Obrazek
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Jakie sielskie ogródkowe widoki, i kogutek jak zmężniał, wydoroślał - piękny jest ;:138
Pogody na ogródkowe robótki ;:3
;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu astry mają cudowny kolorek, a kogucik :roll: jak z obrazka. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”