Zieloni przyjaciele Kati

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kati ale mi wstyd, dopiero przysiadłam i zwiedziłam Twój zielony kącik :oops: Prześledziłam cały wątek. Jestem w szoku :shock: Jeju gdzie Ty te wszystkie zielone trzymasz :wink: Super :lol:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na wstępie chciałam Wam wszystkim bardzo podziękować za odwiedzinki u moich zielonych przyjaciół :D
Agii lepiej późno niż wcale.Fajnie, że zajrzałaś. Zapraszam częsciej :D Jeśli chodzi o miejsce to przyznaje się bez bicia, że już naprawdę z nim bardzo krucho :D . No ale damy radę. :lol:

Odnośnie latania :lol: :lol: :lol: Latałam latałam i w rezultacie niewiele mam zdjęć. Wyszły takie nijakie :(
No ale kilka pokażę mimo późnej pory :wink:
Na początek Begonki. Pierwsza, moja staruszka, którą bardzo lubię a druga już zaczyna się odwdzięczać za uratowanie od natrętnego kocurka który u znajomej upodobał sobie ją jako swój przysmak :lol:
Dziś chcę pokazać jak kwitną
Obrazek Obrazek
Staruszka hojka, która dopiero po moim trafieniu na to forum zaczęła rosnąć. Co oczywiście niezmiernie mnie cieszy
Obrazek
Papirusik rusza z kopyta. Jesienią miał 3 parasolki . Teraz jest ich więcej, choć nadal jeszcze wątłe
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kasiu zdjęcia wyszły rewelacyjnie :lol: :lol:
Piękne roślini :lol: No i to syngonium jakie gęste :lol: :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Kasiu sesja wcale nie taka zła jak mówisz :) Zdjęcia bardzo ładne, a roślinki cudne :) Syngonium naprawdę gęściutkie :) Zastanawiam się czy to takie jak moje czy jeszcze inna odmiana :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Fotki śliczne :D Całkiem fajnie wygląda ten lasek dracen, a jak więcej liści wypuszczą to dopiero będzie ciekawy obraz :wink:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro mówicie, że sesja wyszła nie najgorzej to się cieszę :D
Moniś w tej doniczce mam jakieś dwie odmiany syngonium.Więc któreś jest chyba takie jak Twoje :D
Ewuniu ten lasek coraz bardziej się zagęszcza- masz rację. Na dodatek wypuszczają coraz więcej rozet. na jednym pinku doliczyłam się ich nawet 6 :D
Dziękuję serdecznie za odwiedzinki. Miło Was u siebie gościć :D

Na dokładkę jeden z moich Beniaminków. Kwalifikuje się do przycięcia. :D
Obrazek
A to moje 5 miesięczne fiołki. Mam nadzieję, że latem zakwitną :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu maranta super :shock: Begonie,beniaminek :shock: a ile Ci dracen powyrastało...Powiedz Kasiu co robisz albo jakie warunki zapewniasz dracenie,że Ci tak powypuszczała rozetek???
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

kati-1976 pisze:Kiedyś trzeba było Krzysiu poszaleć :lol: :lol: :lol: Za długo Cisza panowała w moim wątku :D
Dziś też polatałam z aparatem po domu. :lol: :lol: :lol:
Te Twoje sesje zdjęciowe strasznie cieszą.
Widać zmiany jakie zachodzą :D a czasem człowiek dopatrzy
się czegoś, czego prędzej nie dowidział :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirku, prawdę mówiąc nic specjalnego z nimi nie robię. Możew Compacta ma to do siebie, że tyle rozetek z siebie daje :roll: .
Na jesieni odmłodziłam moją staruszkę pinek pociełam na kilka mniejszych. Ukorzeniały mi się ze dwa albo trzy miesiące. Inne miały wcześniej rozety niż korzonki. Ukorzeniałam w wodzie z ociupinką ukorzeniacza. Co tydzień zmieniałam wodę. Stały w kuchni gdzie jest ciepło i parno.
Po ukorzenieniu posadziłam je do podłoża do juk i dracen z domieszką żwirku akwarystycznego i drenażem na spodzie. Zraszam je codziennie a raz na dwa tyg. podlewam wodą z biohumusem. Chyba to zraszanie dużo daje bo jeszcze pojawiają się nowe rozety :D
Krzysiu, miło mi to słyszeć. Nie sądziłam ,że moje roślinki mogą się komuś podobać :D :oops:
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

moga moga i to wielu osobom :):)
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Kasieńko ale piękne fiołki :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, dziękuję. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie pamiętam jakiego koloru będą kwiatuszki. :D
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

kati-1976 pisze:Mirku, prawdę mówiąc nic specjalnego z nimi nie robię. Możew Compacta ma to do siebie, że tyle rozetek z siebie daje :roll: .
Na jesieni odmłodziłam moją staruszkę pinek pociełam na kilka mniejszych. Ukorzeniały mi się ze dwa albo trzy miesiące. Inne miały wcześniej rozety niż korzonki. Ukorzeniałam w wodzie z ociupinką ukorzeniacza. Co tydzień zmieniałam wodę. Stały w kuchni gdzie jest ciepło i parno.
Po ukorzenieniu posadziłam je do podłoża do juk i dracen z domieszką żwirku akwarystycznego i drenażem na spodzie. Zraszam je codziennie a raz na dwa tyg. podlewam wodą z biohumusem. Chyba to zraszanie dużo daje bo jeszcze pojawiają się nowe rozety :D
Krzysiu, miło mi to słyszeć. Nie sądziłam ,że moje roślinki mogą się komuś podobać :D :oops:
Kasiu dzięki za info.Pytam bo odmładzam dracenę wonną bo mi padła.Liście zżółkły w ciągu tygodnia.Wcześniej pisałaś,że zraszasz pień i tu moje pytanie czy nie zgnije on z nadmiaru wilgoci??????????
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

wow ... nie mogę wyjśc z zachwytu nad Twoimi kwiatami
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miro78 pisze: Kasiu dzięki za info.Pytam bo odmładzam dracenę wonną bo mi padła.Liście zżółkły w ciągu tygodnia.Wcześniej pisałaś,że zraszasz pień i tu moje pytanie czy nie zgnije on z nadmiaru wilgoci??????????
Nie zgnije, spokojnie Mirku. Pnie dracen to twarde sztuki. Ja każdego pinka (miejsce cięcia)dodatkowo zalałam woskiem a raczej steryną ze świeczki. Widać :D to na fotce

Izuniu,dzięki serdeczne za młe słowa. to dla mnie komplement :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”