Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

u mnie też trochę pędzików... mój Phal. pink panther wreszcie ruszył po ponad pół roku stania w miejscu. puszcza keiki na starych pędach, korzonki, listki i nowy pędzik spomiędzy liści.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witaj Jeanne ,ale sie dzieje u Ciebie!Wiosna wszędzie!
Pozdrawiam Grazyna.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A moja mućka ani drgnie :? Nie ma to jak troche nowych pędzików - zawsze poprawiają humor. Może i ja dam się wreszcie namówić na d. falenopsis :roll:
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Jeanne, super ;:63
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Asiu super wiadomości, gratuluję postępów i efektów reanimacji. Muszę też się pochwalić, że moja "salamandra"
( u Ciebie nazwana "mućka" :lol: ) wypuszcza kolejny pęd, który jest już całkiem spory i dużo grubszy niż poprzednie :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Dziękuję za odwiedziny Dziewczyny :wink:

Dusia, widzisz, niepotrzebnie się martwiłaś swoją Pink Panther :wink: widocznie potrzebowała trochę więcej czasu na aklimatyzację. Kwiaty z przedłużenia pędów mojej są dużo większe niż w poprzednim kwitnieniu :lol:

Dorotko, dendrobium phalaenopsis mam od niedawna, poprzednie kwitnienie nie było moją zasługą, po prostu psb dojrzała. Ale teraz to już moja sprawka :lol: nawet nie wiedziałam że może zakwitnąć ponownie na starej psb :oops: generalnie nie sprawia mi ten storczyk problemów, podlewam nieco częściej niż falenopsisy, jak tylko podłoże zaczyna podsychać (zawsze jest lekko wilgotne u mnie). Stoi na wschodnim parapecie...i to w zasadzie tyle jeśli chodzi o pielęgnację :wink:

Grażynko, Mała Mi, dziękuję za miłe słowa :wink:

Mambo zauważyłam ze ta hybryda plamiasta :lol: lubi kwitnąć :P moja jeszcze zanim zrzuciła kwiaty zaczęła wypuszczać nowy pęd. Ciekawa jestem ile będzie mieć kwiatów, bo, przynajmniej u mnie, nie za wiele ich jest niestety, ok 3-4 na jednym pędzie :?
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusia, widzisz, niepotrzebnie się martwiłaś swoją Pink Panther widocznie potrzebowała trochę więcej czasu na aklimatyzację. Kwiaty z przedłużenia pędów mojej są dużo większe niż w poprzednim kwitnieniu
moja dopiero puszcza pędzik, a oprócz niego keiki na starych pędach. jeden już ma listek o długości 4 cm.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Jeanne pisze: Mambo zauważyłam ze ta hybryda plamiasta :lol: lubi kwitnąć :P moja jeszcze zanim zrzuciła kwiaty zaczęła wypuszczać nowy pęd. Ciekawa jestem ile będzie mieć kwiatów, bo, przynajmniej u mnie, nie za wiele ich jest niestety, ok 3-4 na jednym pędzie :?
Z moją jest dokładnie tak samo :P Chętnie wypuszcza pędy i kwitnie, a że kwiatów nie jest zbyt wiele można przeboleć. Ich uroda i częstotliwość kwitnienia wynagradzają niewielką ich ilość :wink:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Mambo zgadzam się z Tobą całkowicie :wink: moja kwitnie przynajmniej 2 razy do roku, czasem przedłuża też stary pęd o 2 kwiatuszki, więc zawsze coś :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu ale super niespodzianki, jak sądzę radość Twoja była wielka i wcale się nie dziwię.
Zdjęcia juz powoli wychodzą dobre, :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Ekstra kwitnienia i zdjęcia, gratuluję :) , życzę podobnie wspaniałej obrony pracy mgr :)
(dendr. phalaenopsis podlewam rzadziej niż falenopsisy oprócz okresu kwitnienia)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

tylko podziwiać :P :lol: :P
Patrysia
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Joasiu, pooglądałam sobie ponownie piękności z 78 str., no i ostatnie nowinki wiosenne -
sama przyjemność :D
A gratuluję szczerze doprowadzenia do pojawienia się pędów u Dendrobium phal. (mnie się do tej pory nie udało,
ale mam nadzieję, że może w czasie wakacji coś sie pojawii :roll: )
Koniecznie pokaż te pędy w (swoim czasie) jak obsypią się kwiatami :)
Gratuluję też odratowania reanimowanego. To wielka radość !
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Mirko widziałam Twoje zdjęcia, trening czyni mistrza :wink:

MarioTereso dziękuję za pochwały :oops: co do obrony to jeszcze trochę... :roll:
a u dendrobium phal. podłoże przesycha mi znacznie szybciej niż u falenopsisów, dlatego podlewam cześciej :roll:

Joasiu dziękuję za odwiedzinki :wink: sama jestem w szoku że pojawiły się te pędy :lol: jak rozkwitną zrobię fotki specjalnie dla Ciebie :wink: i życzę by i Twoje dendrobium zrobiło taką niespodziankę :wink:

Patrysiu dziękuję bardzo :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Asiu widac , że masz dobrą rękę do kwiatów . Jak dendrobium rozkwitnie koniecznie wstaw zdjęcie.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”