Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Pięknie zakwitły Ci piwonie Martuś szkoda , że aura nie łaskawa dla nich! ;:131
Ja niestety ostatnie dni spędzam w domu w deszczu nie pracuję ;:185 wczoraj było takie wiatrzysko i zimno,że z balkonu pozabierałam wszystko do domu . Przy kaloryferkach cieplutkich wieczór spedziłam! ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marto piwonie piękne tylko deszcz im nie służy :shock: kompozycja klon-azalia ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piwonie są cudowne. ;:138
Iryski też nieczego sobie, cudowne. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Piwonie boskie ;:138
Pozdrawiam-Iwona
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Kwitnący klon palmowy :D Tylko u Ciebie takie cudeńka można zobaczyć ;:138
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Martuś. :wit
Cudne masz odmiany piwonii. ;:138 ;:138 a klon z połączaniem azali, wygląda przepięknie ;:138
U mnie dziś było ładnie, pisze było bo właśnie pada. :;230 pozdrawiam cieplutko i miłego wieczoru/ ;:7
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu pięknie kwitną piwonie, a klonik z azalią wygląda cudownie, wszystko piękne zresztą ;:138 poprawy pogody życzę :wit no i jeszcze iryski, no na iryski to zaczyna się u mnie choroba ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Maryniu,to dopiero początek kwitnienia piwonii ,myślę ,że pogoda się poprawi jak reszta będzie kwitła,na razie mój ogród to staw dobrze ,że mam podniesione rabaty,bo kwiaty byłyby zupełnie zalane,a to bardzo im szkodzi ,chociaż na dwóch rabatach rośliny stoją w wodzie ,będzie pryskanie bo jak przyjdą wysokie temperatury to grzyb murowany,wilgoć i ciepło to jest to co grzyb kocha najbardziej,nie ciekawie to wszystko wygląda ,ale może krety się potopiły,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196 u mnie pada cięgiem cały dzień i teraz też ;:223
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś pięknie zakwitają Ci piwonie. Wody w ogrodzie współczuję. Wiem jak może być Ci smutno ;:168 Dmuchnij na ten deszcz-może do mnie doleci ;:131 U mnie padało dopiero dzisiaj rano i to kilka godzin. Pod korą ziemia jest jeszcze całkiem sucha. Ja liczę na deszcz dzisiaj w nocy :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,u mnie powódź ogrodowa ,cały ogród to staw,boję się chorób grzybowych po tym wszystkim łącznie z zanikaniem roślin bo mogą być zatopione ich korzenie i roślina umiera jeżeli to trwa ,mimo ,że mam rabaty podwyższone,pozdrawiam ;:196

Robercie,witaj to dopiero pierwsze piwonie ,mam nadzieję ,że przestanie padać ,bo zniszczy się wszystko,pozdrowienia posyłam :wit i zapraszam ;:65

Iwonko,miło,że się podobają,przyjdź znowu,buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

Małgosiu,aleś to określiła pomysłowo,podoba mi się,pozdrawiam i miłej nocki życzę ;:19 ;:168

Kasiu,u mnie pada cały czas ,zaczynam się niepokoić ,podobno jeszcze jutro,żeby tylko piwonie się nie pochorowały,na rabacie gdzie rośnie Bożykwiat to tak zalane ,że widać z wody tylko czubki kwiatów,pozdrawiam :wit ;:196

Iwonko,ja też nie miałam małych irysków tylko same duże ,i w tamtym roku Dorotka zobaczyła ,że nie mam takich irysków i przysłała mi i w tym roku tak pięknie zakwitły ,już mam 4 kolory ,ale następne mają pączki ,może będą jeszcze inne,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

Ojoj Martus oby woda ustąpiła u ciebie szkoda twojej pracy i roślin ;:174
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Marto, z drżeniem serca słucham prognoz pogody. Współczuję bardzo i myślami jestem przy Tobie. Oby przestało padać na Waszym terenie.Przedmuchaj chmury do mnie- u nas już 3 dni nie padało
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak zwykle nacieszyłam oczy widokami z Twojego ogrodu.
Ile Ty masz nowych roślinek ;:173
Marzę o piwonii drzewiastej. Szczególnie podoba mi sie ta różowa z ciemnym środkiem.
Niestety nie mam już na nią miejsca
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś, walcząc dziś (psychicznie, ale też i fizycznie) z własnym żywiołem, myślałam często o Tobie ;:168 Mam nadzieję, że woda zejdzie u Ciebie tak samo szybko jak u mnie. Miałam płynący potok od tego płaczącego buka w stronę furtki. Wymyło mi cały piach spomiędzy kostek, prawie wszystkie "luźne", ale oczywiście nie to jest moim największym zmartwieniem. Cały czas pada, ale na szczęście potok z ogrodu zniknął, jak i cała woda z tego miejsca ;:oj Urok podgórskiego ogrodu.. Natomiast pod wiązem i w okolicy altany woda tylko z opadów i tam będzie schodzić dłużej. Może nie będzie tak źle i u Ciebie i u mnie? Podobno nadzieja jest drugą cnotą ogrodnika, zaraz po cierpliwości ;:168
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,chętnie Ci poślę tego deszczu ,leje już 4 dni i dalej jutro ma lać,a potem zapowiadają wysokie temperatury ,to zabójstwo dla roślin ,pozdrawiam ;:196 :wit

Aniu001,nie ciekawie to wygląda,chociaż nie mam rzeki koło siebie,i teren troszkę ze spadem ,ale ciężkie gliny już nie przyjmują wody,w niektórych miejscach woda płynie przez rabaty jak rzeczka ,a w niektóry stoi i kwiatki nad powierzchnią sterczą,a deszcz pada cały czas,pozdrawiam :wit ;:168

Wolusiu,tobie też chętnie oddam ten deszcz u nas katastrofa z deszczem,nie mógł się podzielić i wszędzie po troszkę padać ,miło,że wstąpiłaś,pozdrawiam :wit ;:196

Gosiu,trochę mam nowych roślinek ,najwięcej piwonii , ostróżek ,róż funkii,ale i różnych innych ,nie sposób ich wymienić ,jeżeli deszcz nie zniszczy wszystkiego to będziemy oglądać,pozdrawiam ;:168 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”