Moja nowa wymarzona działka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz. 11

Post »

Magiczny, tajemniczy patyczek wzbudza ciekawość, nie tylko właścicielki - zobaczymy co to. Zebrałam nasiona chabrów i spróbowałam rozsadzić ostatnią kępkę. Póki co do doniczki, podlewać łatwiej i w cieniu mogą stać. Jak się przyjmą wyśle z nasionami, jak nie, wyśle same nasionka.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne kolorki, Iwonko! ;:215
Też jestem ciekawa tej irlandzkiej roślinki. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysia już przebiera nóżkami słysząc o grzybkach :;230 .U nas w sklepie juz się pokazały tylko jak na razie zbyt drogie i takie wyrośnięte i raczej jeszcze mnie nie kuszą ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit , ja jednak byłam na działeczce, w poniedziałek o 4.30 rano M mnie pyta czy chcę aby mnie zawiózł, no to ja od razu na równe nogi i już gotowa byłam ;:138 od 5 do 17 wyleniuchowałam się jak nie wiem, było cudownie, zdjęć napstrykałam na reszcie spokojnie, nie na wariata ;:138 jedną ręką też coś tam zrobić można, powycinałam przekwitłe kwiaty, od razu ładniej się zrobiło ;:138
Jadziu u nas sucho, pod nogami w lesie trzeszczy, trzeba czekać na bardziej mokrą pogodę ;:108
Lucynko ja ją przywiozłam kilka lat temu, mały patyczek, ładnie rośnie, ale nie kwitnie, więc czekam, na zimę dobrze okrywam, bo nie wiem co to ;:108
Aniu, cieszę się, będę cierpliwie czekała ;:196
Marysiu ten rok jak na razie to suchy, chyba będzie trzeba czekać na grzybki ;:108
Kasiu one chyba raczej podziemnie się rozrastają, bo ja siewek raczej nie widzę ;:108
Dorotka, jakieś pewnie mają, ale mi się wydaje że one się rozrastają, co roku większe kępy, no widzisz, ja ruszać teraz łapką nie mogę, a Ty jak byś przyjechała to byś sobie ukopała :wit
Karolka ja już też się na krzaki i drzewka przerzucam, bo na byliny miejsca już brakuje ;:108 , a z Irlandii przywiozłam kilka ciekawostek, wiesz, że tam budleje, fuksje rosną jak chwasty, wyrastają w chodnikach ;:oj
Miłko będzie sporo aronii, będzie winko i soczek na pewno, a słowo korbole aż wygogliłam sobie, bo nie wiedziałam co oznacza ;:306 , no widzę, że ładnie się rozrosły i kilka dyni jest
Beatko nie chcę ryzykować, więc uważam na siebie ;:196
Marysiu nie, on w ziemi, ale takim kręgiem nakryty, na zimę krzaczek okrywam dobrze, no a aronia właśnie też tak pomyślałam, że już lato ku końcowi się ma, bo i jarzębina już mocno czerwona, oj ale póki co cieszmy się latem ;:196
Tereniu nazwa uleciała mi ale to do przechowywania na zimę roślina, pierwszy raz mi zakwitł, bardzo mnie ucieszył ;:108
Iwonko witaj, cieszę się że zawitałaś do mnie ;:196 , wiesz chwastów za wiele nie mam, bo one po prostu miejsca nie maja na rozrastanie ;:306
Jadziu jak to obojczyk w egipcie, a Ty gdzie byłaś ;:306 , wiem, wiem, w gipsie, literówka, ale właśnie ile mogę to robię jedną ręką ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i troszkę zdjęć jeszcze :wit
Tak raniutko było, z jednej księżyc szedł spać, a z drugiej strony słonko się budziło, to tak od Marysi zgapiłam, mam nadzieje, że się nie pogniewa ;:196

Obrazek

Obrazek

Taki prezent od swojego Adasia dostałam ;:167 , tyle że łapki teraz nie sprawne, ale on wiedział, że to moje marzenie było ;:138

Obrazek

Działeczka widziana z tarasu na domku :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cały rząd floksów, a zapach, oj cudny ;:167

Obrazek

Zdjęć sporo, będę dodawać po troszku :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Iwonko a co to za ustrojstwo dostałaś od mężusia?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu to wiertarko wkrętarka, marzenie moje, nie będę musiała zabierać po kryjomu mężowskiej ;:306
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Widzę, że masz chciejstwa takie jak ja. ;:306

Kochanie, co ci kupić na imieniny? Bosza!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak Dorotka, bo kiedyś przez przypadek się wydało że jego wiertarkę udarową wzięłam bez pytania, ale ja inną nie mogłam dziury wywiercić po prostu ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko ;:196 ta fotka podsunęła mi myśl http://images75.fotosik.pl/773/8663ff462c36a7b8med.jpg szczególnie dolna jej część z wygiętymi rurkami plastikowymi .Chyba odgapię od Ciebie i zastosuje u mnie przy siatce .Mam tam wystające pręty które specjalnie kazałam zostawić dla róż lecz teraz juz wiem jak je będę upinać także i powojniki.Wiem ,że rurki są gładkie lecz przypnę pędy klamerkami i powinno być okejos ;:333 ;:180 Jak dobrze wstać skoro świt bo można obejrzeć wspaniałe widoki ;:215
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , czasami mam wrażenie że na tym forum to wszystkie jesteśmy wariatki jakieś :;230 ,bo wiercimy ,murujemy ,wkręcamy , budujemy , rozwalamy ,wykopujemy ,karczujemy i nie wiem co jeszcze wymyślimy .Całe szczęście że nie zamówiłaś tylko wkrętarkę :;230 . Rządek floksów super ,nic tylko siedzieć i wąchać .
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Iwonko to z Ciebie nie tylko ogrodniczka doskonała,ale jeszcze majsterkowicz. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko no widzisz wszystko w życiu jest potrzebne! Ile teraz widzisz różnych ciekawych rzeczy, a nie tylko nos w dół i pielenie~!
że niby ja się mam gniewać? no co TY, o co o to że widzisz i księżyc i wschód słońca ;:168 Ja też uwielbiam ranki, tyle w nich uroku ;:196 U mnie też pachnie jeszcze lilie i liliowce a floksy zaczynają ;:224
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Widoki z tarasu cudowne ;:138
A co będzie się pięło po kratownicy?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu po moich kratownicach pną się: na pierwszych winogron, na drugich kiwi i na trzecich cytryniec, bo tu nie widać ale mam 3 razy po dwie kratownice ustawione :wit
Marysiu oj żebyś wiedziała, teraz napatrzyłam się na wszystkie rośliny, znalazłam te o których zapomniałam, zobaczyłam te, których w ogóle nie pamiętałam, że sadziłam ;:306
Alu życie nauczyło mnie robić wiele samemu, dużo robiłam sama i nie sprawia mi to problemu, no może nie sprawiało, bo teraz to ale przyjdą jeszcze dobre czasy ;:108
Elu no super to ujęłaś ;:306 pół dnia mogłam siedzieć przy floksach i upajać się ich zapachem i nie tylko, bo obok lilie i liliowce ;:215
Jadziu u mnie te rurki przytrzymują piwonie, bo inaczej się pokładały od kwiatów ;:215
Kolejna porcja zdjęć :wit Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz może doczekam kwiatów tytoniu leśnego :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek