Moja nowa wymarzona działka cz. 11
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz. 11
Magiczny, tajemniczy patyczek wzbudza ciekawość, nie tylko właścicielki - zobaczymy co to. Zebrałam nasiona chabrów i spróbowałam rozsadzić ostatnią kępkę. Póki co do doniczki, podlewać łatwiej i w cieniu mogą stać. Jak się przyjmą wyśle z nasionami, jak nie, wyśle same nasionka.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne kolorki, Iwonko!
Też jestem ciekawa tej irlandzkiej roślinki.

Też jestem ciekawa tej irlandzkiej roślinki.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysia już przebiera nóżkami słysząc o grzybkach
.U nas w sklepie juz się pokazały tylko jak na razie zbyt drogie i takie wyrośnięte i raczej jeszcze mnie nie kuszą 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie dziewczyny kochane
, ja jednak byłam na działeczce, w poniedziałek o 4.30 rano M mnie pyta czy chcę aby mnie zawiózł, no to ja od razu na równe nogi i już gotowa byłam
od 5 do 17 wyleniuchowałam się jak nie wiem, było cudownie, zdjęć napstrykałam na reszcie spokojnie, nie na wariata
jedną ręką też coś tam zrobić można, powycinałam przekwitłe kwiaty, od razu ładniej się zrobiło
Jadziu u nas sucho, pod nogami w lesie trzeszczy, trzeba czekać na bardziej mokrą pogodę
Lucynko ja ją przywiozłam kilka lat temu, mały patyczek, ładnie rośnie, ale nie kwitnie, więc czekam, na zimę dobrze okrywam, bo nie wiem co to
Aniu, cieszę się, będę cierpliwie czekała
Marysiu ten rok jak na razie to suchy, chyba będzie trzeba czekać na grzybki
Kasiu one chyba raczej podziemnie się rozrastają, bo ja siewek raczej nie widzę
Dorotka, jakieś pewnie mają, ale mi się wydaje że one się rozrastają, co roku większe kępy, no widzisz, ja ruszać teraz łapką nie mogę, a Ty jak byś przyjechała to byś sobie ukopała
Karolka ja już też się na krzaki i drzewka przerzucam, bo na byliny miejsca już brakuje
, a z Irlandii przywiozłam kilka ciekawostek, wiesz, że tam budleje, fuksje rosną jak chwasty, wyrastają w chodnikach
Miłko będzie sporo aronii, będzie winko i soczek na pewno, a słowo korbole aż wygogliłam sobie, bo nie wiedziałam co oznacza
, no widzę, że ładnie się rozrosły i kilka dyni jest
Beatko nie chcę ryzykować, więc uważam na siebie
Marysiu nie, on w ziemi, ale takim kręgiem nakryty, na zimę krzaczek okrywam dobrze, no a aronia właśnie też tak pomyślałam, że już lato ku końcowi się ma, bo i jarzębina już mocno czerwona, oj ale póki co cieszmy się latem
Tereniu nazwa uleciała mi ale to do przechowywania na zimę roślina, pierwszy raz mi zakwitł, bardzo mnie ucieszył
Iwonko witaj, cieszę się że zawitałaś do mnie
, wiesz chwastów za wiele nie mam, bo one po prostu miejsca nie maja na rozrastanie
Jadziu jak to obojczyk w egipcie, a Ty gdzie byłaś
, wiem, wiem, w gipsie, literówka, ale właśnie ile mogę to robię jedną ręką 

Jadziu u nas sucho, pod nogami w lesie trzeszczy, trzeba czekać na bardziej mokrą pogodę

Lucynko ja ją przywiozłam kilka lat temu, mały patyczek, ładnie rośnie, ale nie kwitnie, więc czekam, na zimę dobrze okrywam, bo nie wiem co to

Aniu, cieszę się, będę cierpliwie czekała

Marysiu ten rok jak na razie to suchy, chyba będzie trzeba czekać na grzybki

Kasiu one chyba raczej podziemnie się rozrastają, bo ja siewek raczej nie widzę

Dorotka, jakieś pewnie mają, ale mi się wydaje że one się rozrastają, co roku większe kępy, no widzisz, ja ruszać teraz łapką nie mogę, a Ty jak byś przyjechała to byś sobie ukopała

Karolka ja już też się na krzaki i drzewka przerzucam, bo na byliny miejsca już brakuje

Miłko będzie sporo aronii, będzie winko i soczek na pewno, a słowo korbole aż wygogliłam sobie, bo nie wiedziałam co oznacza

Beatko nie chcę ryzykować, więc uważam na siebie

Marysiu nie, on w ziemi, ale takim kręgiem nakryty, na zimę krzaczek okrywam dobrze, no a aronia właśnie też tak pomyślałam, że już lato ku końcowi się ma, bo i jarzębina już mocno czerwona, oj ale póki co cieszmy się latem

Tereniu nazwa uleciała mi ale to do przechowywania na zimę roślina, pierwszy raz mi zakwitł, bardzo mnie ucieszył

Iwonko witaj, cieszę się że zawitałaś do mnie

Jadziu jak to obojczyk w egipcie, a Ty gdzie byłaś

- iwona0042
No i troszkę zdjęć jeszcze
Tak raniutko było, z jednej księżyc szedł spać, a z drugiej strony słonko się budziło, to tak od Marysi zgapiłam, mam nadzieje, że się nie pogniewa

Taki prezent od swojego Adasia dostałam
, tyle że łapki teraz nie sprawne, ale on wiedział, że to moje marzenie było

Działeczka widziana z tarasu na domku

Cały rząd floksów, a zapach, oj cudny

Zdjęć sporo, będę dodawać po troszku

Tak raniutko było, z jednej księżyc szedł spać, a z drugiej strony słonko się budziło, to tak od Marysi zgapiłam, mam nadzieje, że się nie pogniewa

Taki prezent od swojego Adasia dostałam

Działeczka widziana z tarasu na domku

Cały rząd floksów, a zapach, oj cudny

Zdjęć sporo, będę dodawać po troszku

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Iwonko a co to za ustrojstwo dostałaś od mężusia?
- iwona0042
Alu to wiertarko wkrętarka, marzenie moje, nie będę musiała zabierać po kryjomu mężowskiej 

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Widzę, że masz chciejstwa takie jak ja.
Kochanie, co ci kupić na imieniny? Bosza!

Kochanie, co ci kupić na imieniny? Bosza!
- iwona0042
No tak Dorotka, bo kiedyś przez przypadek się wydało że jego wiertarkę udarową wzięłam bez pytania, ale ja inną nie mogłam dziury wywiercić po prostu 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko
ta fotka podsunęła mi myśl http://images75.fotosik.pl/773/8663ff462c36a7b8med.jpg szczególnie dolna jej część z wygiętymi rurkami plastikowymi .Chyba odgapię od Ciebie i zastosuje u mnie przy siatce .Mam tam wystające pręty które specjalnie kazałam zostawić dla róż lecz teraz juz wiem jak je będę upinać także i powojniki.Wiem ,że rurki są gładkie lecz przypnę pędy klamerkami i powinno być okejos
Jak dobrze wstać skoro świt bo można obejrzeć wspaniałe widoki 

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko , czasami mam wrażenie że na tym forum to wszystkie jesteśmy wariatki jakieś
,bo wiercimy ,murujemy ,wkręcamy , budujemy , rozwalamy ,wykopujemy ,karczujemy i nie wiem co jeszcze wymyślimy .Całe szczęście że nie zamówiłaś tylko wkrętarkę
. Rządek floksów super ,nic tylko siedzieć i wąchać .

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Iwonko to z Ciebie nie tylko ogrodniczka doskonała,ale jeszcze majsterkowicz. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko no widzisz wszystko w życiu jest potrzebne! Ile teraz widzisz różnych ciekawych rzeczy, a nie tylko nos w dół i pielenie~!
że niby ja się mam gniewać? no co TY, o co o to że widzisz i księżyc i wschód słońca
Ja też uwielbiam ranki, tyle w nich uroku
U mnie też pachnie jeszcze lilie i liliowce a floksy zaczynają 
że niby ja się mam gniewać? no co TY, o co o to że widzisz i księżyc i wschód słońca

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Widoki z tarasu cudowne

A co będzie się pięło po kratownicy?
- iwona0042
Ewuniu po moich kratownicach pną się: na pierwszych winogron, na drugich kiwi i na trzecich cytryniec, bo tu nie widać ale mam 3 razy po dwie kratownice ustawione
Marysiu oj żebyś wiedziała, teraz napatrzyłam się na wszystkie rośliny, znalazłam te o których zapomniałam, zobaczyłam te, których w ogóle nie pamiętałam, że sadziłam
Alu życie nauczyło mnie robić wiele samemu, dużo robiłam sama i nie sprawia mi to problemu, no może nie sprawiało, bo teraz to ale przyjdą jeszcze dobre czasy
Elu no super to ujęłaś
pół dnia mogłam siedzieć przy floksach i upajać się ich zapachem i nie tylko, bo obok lilie i liliowce
Jadziu u mnie te rurki przytrzymują piwonie, bo inaczej się pokładały od kwiatów
Kolejna porcja zdjęć

Teraz może doczekam kwiatów tytoniu leśnego

Marysiu oj żebyś wiedziała, teraz napatrzyłam się na wszystkie rośliny, znalazłam te o których zapomniałam, zobaczyłam te, których w ogóle nie pamiętałam, że sadziłam

Alu życie nauczyło mnie robić wiele samemu, dużo robiłam sama i nie sprawia mi to problemu, no może nie sprawiało, bo teraz to ale przyjdą jeszcze dobre czasy

Elu no super to ujęłaś

Jadziu u mnie te rurki przytrzymują piwonie, bo inaczej się pokładały od kwiatów

Kolejna porcja zdjęć

Teraz może doczekam kwiatów tytoniu leśnego