Od sadzonki do sukcesu.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od sadzonki do sukcesu.

Post »

Masz niesamowitą rękę do kwiatów! Rosną jak na drożdżach. ;:215

Senecio cephalophorus to moje wielkie chciejstwo :D
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uwielbiam Twój wątek, szczególnie widok " wcześniej i teraz " ;-) Jak się przyglądam Twoim roślinom to chciałam podpytać czy Ty je sadzisz również w doniczki bez odpływu ? W tzw. osłonki ?
polciar
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 1 lut 2015, o 16:30

Post »

Alinko pienie Ci rosną kwiatuszki:):) dożuciłam koleusy na forum
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Pati (Filigranowa27), majalis2013, aledra7, Aniu (Anucha64), Aniu (Anulka0207), Paulinko (polciar) ? dziękuję za odwiedzinki i przesyłam gorące całuski ;:196

Natalko (Blueberry) ? zgadza się ta zielona Trzykrotka, to ta z poczuciem humoru.... ;:306

smolka ? wszystkie młodziaki Senecio cephalophorus już rozdałam ale na drugi rok pewnie znów będzie kilka na wydanie ;:333 Jakby co to daj znać, chętnie się z Tobą podzielę ;:215

Dorotko (koniczynka2014) ? masz rację, mam bardzo dużo osłonek. Nie wiem jak to się dzieje ale osłonki są zazwyczaj ładniejsze i ciekawsze od doniczek a ponieważ nie znoszę plastikowych doniczek wkładanych do osłonek, dlatego na dno osłonki wsypuję 1-2 cm keramzytu i dopiero wtedy zasypuję ziemią. Oczywiście zawsze istnieje ryzyko przelania np.Fiołki, Katusy, Sukulenty ale są takie rośliny jak np. Anturium, Koleusy, Kalatee, Skrzydłokwiaty czy też Klonik, które lubią wilgoć, źle znoszą przesuszenie a dobrze sobie radzą z przelaniem ;:333 Pozdrowionka ;:138

Proszę o zamknięcie tej części wątku i zapraszam do nowej części :  Od sadzonki do sukcesu na...bis. - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 76&start=0
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”