Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

Krysiu podziwiam Twój zapał ,masz tyle energii

tak szybkich zmian ja nigdzie nie widziałam ;:196
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu wszystko cudnie robicie, do podziwu ;:180
Ale to "dzadostwo" jaakie pięknie ubarwione, mnie się bardzo podoba-nie widziałam jeszcze takiej pięknej larwy motyla, bo to chyba motylek będzie ;:173
Pozdrawiam ;:196
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

EWUNIU...z trawnikiem się udało, jutro pokażę jaki dorodny, lada moment pójdzie pod kosę :;230

JUSTYNKO...dla nas ten deszcz to złoto z nieba, przy takich upałach i założeniu trawnika z wężem musieliśmy na naszej glinie biegać co chwilę...w oka mgnieniu robiło się klepisko.

WOLUSIA.... ;:196 za pochwały, moje prawdziwe poczynania z daliami po raz pierwszy i już wiem, że nie ostatni....nam też się podobają i tak bardzo przypasowały się do charakteru naszego ogrodu......nie są jadalne, ale w niektórych płatkach można się wykąpać :;230

HELIOS....a ja ciągle podgladam kiedy Ty wątek otworzysz i pokażesz swoje hortensje w tym sezonie, w tamtym roku były urocze to jak wyglądają w tym....chyba powalają na kolana.
Helenko...moje działania w ogrodzie rzeczywiście się nie ślimaczą ale jak się zachciało ogrodu w tym wieku trzeba działać szybko aby się nim jeszcze nacieszyć ;:108 a póżniej tylko można ;:65 i ;:65 , wąchać, podziwiać ewentualnie coś dosadzić.

MARYSIU....to jestem takim motorem napędowym tych zmian, ale tak jak napisałam Helence....muszę... :;230

BASIU...robimy bo musimy, nie możemy spocząć na laurach bo nikt za nas nie zrobi....też po cichutku myślimy o pozbyciu się działki, tam mnóstwo roślin do przeniesienia więc trzeba tutaj się zorganizować bo jesień za pasem a to najlepszy czas na takie poczynania.
Basiu...tel. odszukałam.....ale te twoje poczynania to nadal aktualna sprawa.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu co ja czytam? po cichutku czyli jednak dojrzeliście? no cóż nie ma innego wyjścia, bo nie da się kilku srok za ogon chwytać :D
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Krysiu masz śliczny ogród, a jak wzejdzie nowy trawnik to już będzie cudo :) widzę starą jabłoń i olbrzymie jabłka, lubię stare drzewa bo nadają klimatu <starości> w ogrodzie . A czy Pinky W. się zaróżowi ? bo ja mam drugo rok i jest biała, chyba ,że to podróba :cry: pozdrawiam karola
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU.....jeżeli to nastąpi to jeszcze nie teraz, plan mamy taki aby działka na ROD spełniała funkcję warzywniczo-sadowniczą...w miejscu wygrzebanych krzewów zagościły by borówki. Nie ukrywam że żal nam tej działki szczególnie mnie, ziemia uprawiona, chwasty nie chcą rosnąć, nakład pracy nie jest taki duży...trawę skosić i raz na miesiąc grządki oblecieć.
Koło domu ziemia już nie ta.....żyzna to może ona jest ale ciężka i spieczysta, jak przygrzeje to raczka nie chce wchodzić......poczekamy ....zobaczymy aaaaa jeczsze malinek mam tam dużo, jeżyna duża i dobra......

KAROLKA.....u mnie Pinky już nabiera kolorów, będę dzisiaj na działce to pokażę.
Ogród to wcale jeszcze nie śliczny....taki bym chciała ale nie da się w jednym roku uzyskać wszystkich efektów jakie po głowie się snują.
Właśnie pod ciężarem jabłek odpadła następna krucha gałąż......robi się miejsce na różę......zachwycam się Twoimi pomysłami.

:wit
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Krysiu, a ja i tak Cię podziwiam. Dwa ogrody, toż to kupa roboty. Kiedy Ty dziewczyno na to czas i siły znajdujesz?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krysiu ;:196 Pięknie u Ciebie ;:180
Dalie wokół tarasu super wyglądają ;:333 Hortensje śliczne i wszystkie kwiatuszki cudnie kwitną , teraz jeszcze trawniczek nowy - już tylko leżeć i marzyć ;:180
Kiedy u mnie tak będzie ??? Ja tez będę kwiatki przenosić i krzewy te które mniejsze , resztę będę ukorzeniać .
Pozdrawiam :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARGOLCIA..... masz rację i masz za co mnie podziwiać, ja to taka robotnica ogrodowa ale lubię to a jak widzę efekty to dobę mam za krótką.
Trawnik pod koniec tygodnia przejdzie pierwsze podstrzyżyny....tak oto wygląda na dzień dzisiejszy....

Obrazek

MARGOLCIA z Pikusiem muszę się zmagać, dzisiaj poszedł na drugą stronę do sąsiada...wrócił ale odłowić nie bardzo się chciał...pewnie znowu będzie spał na tarasie pod oknem sypialni....

Obrazek

TERENIU...witaj na nowym trawniku z lotu ptaka....jeszcze trochę potrwa zanim się na nim wyłożę....
pas ziemi który się wije wokół trawy to miejsce na przesunięcie kamieni które będą tworzyć obrzeże ....zrobiłam już teraz aby nie szarpać się pózniej z darniną....

Obrazek

Obrazek

dalie rzeczywiście uroczo wyglądają przy tym tarasie, myślę nawet o tym aby zagościły przy nim na dłużej....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwitną jeszcze spóżnione lilie a róże powtarzają kwitnienie...

Obrazek

budleja wabi motyle....

Obrazek

Obrazek

hortensje jak na niemowlaki mają się dobrze....posadzone na wiosnę tak kwitną

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu niby młody ogród, a wygląda bardzo dojrzale. Miło czytać, że tak szybko stał się Twój!
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Krysiu, no naprawdę Twój ogród wygląda nieprzyzwoicie dobrze...ja ze swoim 5-letnim powinnam się zapaść pod ziemię ze wstydu :oops: Bardzo lubię takie owalne i faliste kształty rabat, sama robię podobne :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Krysiu,najbardziej wpadł mi w oko króliczek ;:128
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Czy tam nie biegają bezpańskie psy?Martwię się o uszatego ;:202 Fajnie,że sobie biega na wolności,ale ...Ogród wielki,piekny,zadbany ;:138
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Krysiu, wspaniale wyszedł Ci ten trawnik ;:138 i ta rabata pośrodku też rewelacyjnie zaplanowana ;:138
W ogóle cały ogród świetnie się prezentuje ;:215
Myślę że te dalie przy tarasie to naprawdę dobry pomysł wart powtórzenia za rok ;:108
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, dalie koło tarasu pięknie się prezentują, nowy trawniczek pierwsza klasa ;:63, Mruczusia przeurocza, no i Pikuś bombowy, fajnie, że tak sobie biega, gdzie chce, ale ja też bym się o niego bała, mieliśmy kiedyś świnki morskie, które też sobie swobodnie hasały, miały wyznaczone miejsce, więc działki nie opuszczały, niestety pewnego razu wleciał do nich jamnik, pomimo błyskawicznej akcji jednej nie dało się już uratować ;:145. Fajne kształty tych rabatek ja również lubię takie "esy floresy", bardzo ładnie kwitną Ci te hortensje jak na niemowlaczki ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”