Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

Bogusiu to jest lakierobejca V3 zakupiona w Castoramie.Świetna.
Poczytaj i sama zdecyduj...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiolu ;:167 ...poczytam ...i na pewno kupię ....bo wiosną muszę w ogrodzie zabejcować sprzęt rekreacyjno- zabawowy wnuczki/domek,hustawki itp/... ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu będziesz zadowolona,może tania nie jest,ale raz a porządnie a nie co rok się trzeba męczyć z malowaniem... ;:108 :wit
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bogusiu czyżby Pani nauczycielka ?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko! -trafione! ;:196
Wiolu najważniejszy efekt...wiesz co z tego,że kupię tańszą ....jak co roku trzeba powtarzać...
...juz miałam dosyć tego malowania....do ubiegłego roku robil to syn, teraz ma sporo pracy na swojej budowie...więc ja muszę to zrobić.. Dzięki serdeczne ;:180 ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Bogusiu.Jakbyś gdzieś nad stawem, albo wśród iglaków ujrzała czubek łysej głowy to nie strzelaj, ani nie wzywaj policji.
To tylko Ja utknąłem na Twoich włościach i nie mogę wyleżć ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku !....witam w moich skromnych progach... ;:138 .Nie musisz się obawiać...mój M też... ma modną fryzurkę ...a więc widok mi na co dzień znany ...Wbrew pozorom ,w moim buszu ,całkowicie jesteś bezpieczny.... Gdybyś miał problemy z wydostaniem się z niego ..wołaj ;:65 ;:65 ;:65 z pomocą... ;:180
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Już słyszę szczery śmiech Bogusi, Jurku. Humor satyra z samego rana. Lubię takie dowcipy. I w tej chwili Jurku idę do Ciebie na ogrody.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Bogusiu Specjalnie dla Ciebie mam nową legendę. Zapraszam ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek
Bogusiu właśnie rozpakowałam kliwię, a Monisia zaakceptowała nową roślinkę. Pięknie nie dziękuję. W porównaniu z moją szczuplutką ta jest wypasiona i na pewno wcześniej zakwitnie o czym Cię zaraz poinformuję ;:cm
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu widzę,że mowa o kliwi,maja od 3 lat nie kwitnie,mimo,że jest okazała i zdrowa...
Co może być tego przyczyną :?:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu!...tak bardzo bym chciała, aby zakwitła Ci jak najszybciej... dałam Ci od ;:167 ...ale jak ona to odbierze...zobaczymy! Pozdrawiam cieplutko i posyłam promyczki ;:3

Madziu...moję kliwie nie kwitły chyba przez okolo 10 lat...nie żartuję...Dorodne, zdrowe liście , ciemnozielone...a kwiata ni.. w ząb...Wiosną zawsze wystawiałam je na taras ...na zimę z powrotem do domu...Tak mnie już złościły, że powiedziałam dość...jeśli w tym roku nie zakwitniecie ...to żegnam Was ....W maju patrzę i niedowierzam ...tak biedaczki przestraszyły się , że zakwitły pięknym kwieciem....a ja sobie nie mogłam wybaczyć,że tak chciałam je potraktować...U mojej znajomej, która wcale o nie nie dba przesadnie, nie nawozi, podlewa kiedy widać,że liście oklapłe- kwitną co roku. Ja zasilam biohumusem., regularnie podlewam/ nie można przelać/ bo zaczną gnic liście......troszczę się o nie a ...one mi wcale nie odwzajemniały się. Ale coś w tym jest ...z tą nadmierną troskliwością...czytałam też o hortensjach/ analogicznie można odnieść do człowieka/ Jeśli wychuchany, otoczony przesadną nadopiekuńczością...nie potrafi odnaleźć się w życiu...niezaradny...Czyż nie jest tak :?:

-- 23 lis 2012, o 12:19 --

Marysiu...czy w podrózy tak połamały się listki ...czy to Twoja kicia tak ponadgryzała...Dobrze widzę :?:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie Bogusiu kicia nie miała takiej możliwości ;:185 troszkę się sfatygowała ale wyjdzie z tego. Środeczek jest piękny zdrowy!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Madziu... moje kliwie nie kwitły chyba przez około 10 lat...nie żartuję...Dorodne, zdrowe liście , ciemnozielone...a kwiata ni.. w ząb...Wiosną zawsze wystawiałam je na taras ...na zimę z powrotem do domu...Tak mnie już złościły, że powiedziałam dość...jeśli w tym roku nie zakwitniecie ...to żegnam Was ....W maju patrzę i nie dowierzam ...tak biedaczki przestraszyły się , że zakwitły pięknym kwieciem....a ja sobie nie mogłam wybaczyć,że tak chciałam je potraktować...U mojej znajomej, która wcale o nie nie dba przesadnie, nie nawozi, podlewa kiedy widać,że liście oklapłe- kwitną co roku. Ja zasilam biohumusem., regularnie podlewam/ nie można przelać/ bo zaczną gnic liście......troszczę się o nie a ...one mi wcale nie odwzajemniały się. Ale coś w tym jest ...z tą nadmierną troskliwością...czytałam też o hortensjach/ analogicznie można odnieść do człowieka/ Jeśli wychuchany, otoczony przesadną nadopiekuńczością...nie potrafi odnaleźć się w życiu...niezaradny...Czyż nie jest tak
Dokładnie tak, ja podobnie traktuje rośliny, nie chcesz zakwitnąć, zaowocować to trudno i wtedy zawsze to skutkuje kwiatem lub owocem, teraz wstawiłam zdjęcie takiego cebulowca, co to jeszcze u mnie nie kwitł a mam go dwa lata, to jego ostatnia szansa ;:108
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Zgadzam się z Wami Dziewczynki co do straszenia roślinek. Właśnie to przytrafiło się mojej kliwii na wiosnę. Miała obiecane , że jak nie ...to wynocha, bo zajmują miejsce na parapecie. I jedna zakwitła ;:oj , a druga niech jej tam będzie, jeszcze młodziutka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”