Mój ogród na fotografii
- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii
Bogusiu to jest lakierobejca V3 zakupiona w Castoramie.Świetna.
Poczytaj i sama zdecyduj...
Poczytaj i sama zdecyduj...
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu
...poczytam ...i na pewno kupię ....bo wiosną muszę w ogrodzie zabejcować sprzęt rekreacyjno- zabawowy wnuczki/domek,hustawki itp/... 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- wiolamanka
Bogusiu będziesz zadowolona,może tania nie jest,ale raz a porządnie a nie co rok się trzeba męczyć z malowaniem...

Bogusiu czyżby Pani nauczycielka ?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- bwoj54
Renatko! -trafione!
Wiolu najważniejszy efekt...wiesz co z tego,że kupię tańszą ....jak co roku trzeba powtarzać...
...juz miałam dosyć tego malowania....do ubiegłego roku robil to syn, teraz ma sporo pracy na swojej budowie...więc ja muszę to zrobić.. Dzięki serdeczne

Wiolu najważniejszy efekt...wiesz co z tego,że kupię tańszą ....jak co roku trzeba powtarzać...
...juz miałam dosyć tego malowania....do ubiegłego roku robil to syn, teraz ma sporo pracy na swojej budowie...więc ja muszę to zrobić.. Dzięki serdeczne

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Bogusiu.Jakbyś gdzieś nad stawem, albo wśród iglaków ujrzała czubek łysej głowy to nie strzelaj, ani nie wzywaj policji.
To tylko Ja utknąłem na Twoich włościach i nie mogę wyleżć
To tylko Ja utknąłem na Twoich włościach i nie mogę wyleżć

- bwoj54
Jurku !....witam w moich skromnych progach...
.Nie musisz się obawiać...mój M też... ma modną fryzurkę ...a więc widok mi na co dzień znany ...Wbrew pozorom ,w moim buszu ,całkowicie jesteś bezpieczny.... Gdybyś miał problemy z wydostaniem się z niego ..wołaj
z pomocą... 

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Już słyszę szczery śmiech Bogusi, Jurku. Humor satyra z samego rana. Lubię takie dowcipy. I w tej chwili Jurku idę do Ciebie na ogrody.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Bogusiu Specjalnie dla Ciebie mam nową legendę. Zapraszam 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
- wiolamanka
Bogusiu widzę,że mowa o kliwi,maja od 3 lat nie kwitnie,mimo,że jest okazała i zdrowa...
Co może być tego przyczyną
Co może być tego przyczyną

- bwoj54
Marysiu!...tak bardzo bym chciała, aby zakwitła Ci jak najszybciej... dałam Ci od
...ale jak ona to odbierze...zobaczymy! Pozdrawiam cieplutko i posyłam promyczki
Madziu...moję kliwie nie kwitły chyba przez okolo 10 lat...nie żartuję...Dorodne, zdrowe liście , ciemnozielone...a kwiata ni.. w ząb...Wiosną zawsze wystawiałam je na taras ...na zimę z powrotem do domu...Tak mnie już złościły, że powiedziałam dość...jeśli w tym roku nie zakwitniecie ...to żegnam Was ....W maju patrzę i niedowierzam ...tak biedaczki przestraszyły się , że zakwitły pięknym kwieciem....a ja sobie nie mogłam wybaczyć,że tak chciałam je potraktować...U mojej znajomej, która wcale o nie nie dba przesadnie, nie nawozi, podlewa kiedy widać,że liście oklapłe- kwitną co roku. Ja zasilam biohumusem., regularnie podlewam/ nie można przelać/ bo zaczną gnic liście......troszczę się o nie a ...one mi wcale nie odwzajemniały się. Ale coś w tym jest ...z tą nadmierną troskliwością...czytałam też o hortensjach/ analogicznie można odnieść do człowieka/ Jeśli wychuchany, otoczony przesadną nadopiekuńczością...nie potrafi odnaleźć się w życiu...niezaradny...Czyż nie jest tak
-- 23 lis 2012, o 12:19 --
Marysiu...czy w podrózy tak połamały się listki ...czy to Twoja kicia tak ponadgryzała...Dobrze widzę

Madziu...moję kliwie nie kwitły chyba przez okolo 10 lat...nie żartuję...Dorodne, zdrowe liście , ciemnozielone...a kwiata ni.. w ząb...Wiosną zawsze wystawiałam je na taras ...na zimę z powrotem do domu...Tak mnie już złościły, że powiedziałam dość...jeśli w tym roku nie zakwitniecie ...to żegnam Was ....W maju patrzę i niedowierzam ...tak biedaczki przestraszyły się , że zakwitły pięknym kwieciem....a ja sobie nie mogłam wybaczyć,że tak chciałam je potraktować...U mojej znajomej, która wcale o nie nie dba przesadnie, nie nawozi, podlewa kiedy widać,że liście oklapłe- kwitną co roku. Ja zasilam biohumusem., regularnie podlewam/ nie można przelać/ bo zaczną gnic liście......troszczę się o nie a ...one mi wcale nie odwzajemniały się. Ale coś w tym jest ...z tą nadmierną troskliwością...czytałam też o hortensjach/ analogicznie można odnieść do człowieka/ Jeśli wychuchany, otoczony przesadną nadopiekuńczością...nie potrafi odnaleźć się w życiu...niezaradny...Czyż nie jest tak

-- 23 lis 2012, o 12:19 --
Marysiu...czy w podrózy tak połamały się listki ...czy to Twoja kicia tak ponadgryzała...Dobrze widzę

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Nie Bogusiu kicia nie miała takiej możliwości
troszkę się sfatygowała ale wyjdzie z tego. Środeczek jest piękny zdrowy!

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Madziu... moje kliwie nie kwitły chyba przez około 10 lat...nie żartuję...Dorodne, zdrowe liście , ciemnozielone...a kwiata ni.. w ząb...Wiosną zawsze wystawiałam je na taras ...na zimę z powrotem do domu...Tak mnie już złościły, że powiedziałam dość...jeśli w tym roku nie zakwitniecie ...to żegnam Was ....W maju patrzę i nie dowierzam ...tak biedaczki przestraszyły się , że zakwitły pięknym kwieciem....a ja sobie nie mogłam wybaczyć,że tak chciałam je potraktować...U mojej znajomej, która wcale o nie nie dba przesadnie, nie nawozi, podlewa kiedy widać,że liście oklapłe- kwitną co roku. Ja zasilam biohumusem., regularnie podlewam/ nie można przelać/ bo zaczną gnic liście......troszczę się o nie a ...one mi wcale nie odwzajemniały się. Ale coś w tym jest ...z tą nadmierną troskliwością...czytałam też o hortensjach/ analogicznie można odnieść do człowieka/ Jeśli wychuchany, otoczony przesadną nadopiekuńczością...nie potrafi odnaleźć się w życiu...niezaradny...Czyż nie jest tak
Dokładnie tak, ja podobnie traktuje rośliny, nie chcesz zakwitnąć, zaowocować to trudno i wtedy zawsze to skutkuje kwiatem lub owocem, teraz wstawiłam zdjęcie takiego cebulowca, co to jeszcze u mnie nie kwitł a mam go dwa lata, to jego ostatnia szansa
Dokładnie tak, ja podobnie traktuje rośliny, nie chcesz zakwitnąć, zaowocować to trudno i wtedy zawsze to skutkuje kwiatem lub owocem, teraz wstawiłam zdjęcie takiego cebulowca, co to jeszcze u mnie nie kwitł a mam go dwa lata, to jego ostatnia szansa

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Zgadzam się z Wami Dziewczynki co do straszenia roślinek. Właśnie to przytrafiło się mojej kliwii na wiosnę. Miała obiecane , że jak nie ...to wynocha, bo zajmują miejsce na parapecie. I jedna zakwitła
, a druga niech jej tam będzie, jeszcze młodziutka.