Na początek chciałabym oświadczyć, że mój lokator pająk wczoraj był nerwowy, ale chyba się zadomowił, bo dziś spokojnie pozował. Zatem specjalnie dla
Lokiego, by umilić mu trudy studiowania (choć to na prawdę zacne studia, a jaka Alma Mater), krzyżak - siła spokoju
Agnieszko (Aguniada) Ty tego nie widziałaś! Już wiesz, że uwielbiam zdjęcia roślin w kroplach deszczu, czy rosy. Ale i bez tego rośliny potrafią być fascynujące. Spójrz jaki piękny widoczek mam dla Ciebie... Listkowiec cytrynek i zniewalająco pachąca datura.
Dla
Ewy (gajowej) i Ani (akl62) mam zimowita. Może zainspiruje Was do kupienia nowych cebulek, by jeszcze tej jesieni cieszył i Was swoim kwiatem. W dzisiejszym słońcu pięknie się otworzył!
Marynię (marpa) obdaruję natomiast cynią. Już ja wiem, co Ty lubisz...
Sławku, skoro Kosmos tak Ci się podoba, proszę...
Jurku! Nie wyglądam tak jak Zosia z Pana Tadeusza. Ani ten wiek, ani uroda... Ale biegam rano po ogrodzie i chyba o tej porze jest tam najpiękniej. Można zaobserwować choćby takie widoczki
Paulinko! Zapewne i moi sąsiedzi dziwią się po co w ogóle robie roślinom zdjęcia, a już rano w piżdżamie... Ale pojęcie normalności jest umowne. Zresztą, czy wszyscy muszą być normalni? Myślę, że Ty docenisz muchę w moim zawciągu!
Heniu! Cieszę się, że znalazłaś czas, by zajrzeć do mojego ogrodu i obejrzeć moje skromne kwiaty. Dalie obecnie pięknie kwitną i tak będzie do pierwszych przymrozków. Może kiedyś ktoś je z tego miejsca wyprze (róże???), ale na razie ... Ilość róż w moim ogrodzie rośnie i to dość znacząco. Wiem, że kochasz te kwiaty, więc dla Ciebie - tegoroczny nabytek, z którego jestem bardzo zadowolona, Planten un Blomen!
Cieszę się z każdych odwiedzin, nawet tych które nie zostawiają śladu. Największą radość sprawiają mi jednak moi stali goście, bo to oznacza, że lubią u mnie bywać i im się podoba