Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Loki! Podła nie jestem (no może czasem ;:170 ) rodziny bym nie rozdzielała ;:306 Wyobraziłam sobie jaka reakcja byłaby na pokładzie samolotu, gdyby zorientowali się co Ci wysłałam ;:oj ;:124
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko czytam ponad sto doniczek, to niedługo faktycznie o dotacje na nawadnianie roślin będziesz mogła wystąpić :lol: a może by jakieś zdjęcia nam pokazać ... co?
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Renatka pewnie zbiera zdjęcia żeby zrobić wejście smoka w nowej części ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Podlewanie tych drobiazgów jest bardziej kłopotliwe niż kosztowne, bo dzięki temu, że ponad dwadzieścia lat temu pracowaliśmy z H jako instruktorzy na obozie harcerskim przez calutkie wakacje zgromadziliśmy pieniądze na budowę studni, którą nadzorowali moi rodzice. Oczywiście mam takie szczęście, że klika tygodni później Gmina ogłosiła budowę wodociągu w następnym roku :;230 .Cieszę się, ze tak się ułożyło, bo pewnie nigdy na taką studnię nie zdecydowałabym się mając wodę z innego źródła. Podlewanie 2000 m2 z wodociągów wymagałoby faktycznie dotacji :;230
Aniu! Masz rację, że powinnam otworzyć już nowy wątek, ale wejście smoka byłoby gdybym pokazała obecny stan mojej działki. :;230

Gromadzę sadzonki (mizerne strasznie), bo planuję reorganizację sporej części ogrodu, a przecież jak wzeszło coś więcej niż docelowo potrzebuję, to nie wyrzucę, bo tyle jest potrzebujących lub godnych obdarowania ludzi.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

renzal pisze: Gromadzę sadzonki (mizerne strasznie), bo planuję reorganizację sporej części ogrodu, a przecież jak wzeszło coś więcej niż docelowo potrzebuję, to nie wyrzucę, bo tyle jest potrzebujących lub godnych obdarowania ludzi.
Mam tak samo! No nie potrafię bez żalu wypielić niczego...nawet te nawłocie nieszczęsne czuję się jak zbrodniarz, jak którąś wyrwę..prawdopodobnie prędzej dokupię jeszcze z hektar pola niż pozbedę się milionów siewek :)
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat! Ja nie mam szans dokupić pola, ale H żartował sobie się ze mnie, że wydzierżawi mi od sąsiada z 5 ha. Ja do nawłoci co prawda nie mam sentymentu, ale podgarecznik variegatum to już prawie łzy w oczach jak wyrywam :;230 Pewnie dlatego tak sie u mnie rozpanoszył (nawłoć mimo wszystko tez rośnie wszędzie :evil: ). ;:223
Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że podobają mi się prawie wszystkie rośliny i teraz boję się co będzie się działo, bo ogarnęła mnie taka ochota na róże.... (sasanki, ostróżki, żurawki, lilie, jednoroczne itp.) ;:oj Obawiam się, że trzeba poważnie propozycje H rozpatrzeć - no może nie 5 ha, ale ze 4,5 to już koniecznie... ;:224
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

O to to! U mnie jest ciągła walka o zredukowanie areału porośniętego fiołkiem, marzanką i ... trawą :) W. uważa, że trawniki to marnotrawstwo przestrzeni a w dodatku w naszym klimacie i tak zawsze będą nieudane :). To jakaś pokrętna filozofia, podejrzewam, że ideologia została dopisana do niechęci a nawet wrogości do czynności koszenia. Ale i tak ja koszę, więc o co chodzi :D ?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Renatko nawet nie myśl o tym 4,5 h. :D
I tak masz co obrabiać. Miło było Cię poznać ;:196
Pewnie się jeszcze nie raz spotkamy. A czasu więcej będę miała na emeryturze. ;:306
Masz śliczne piwonie. Ta, która rozpoczyna kwitnienie to jest biała z różowym oczkiem?
Wpadła mi w oczko, więc wypadam. Jeszcze tylko ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Renata, bierz te 5 ha i ja się do Ciebie przeprowadzam. Szałas sobie wybuduję i na lato u Ciebie ostanę!!! Zimą wrócę do mojego ciepełka ;:306 Ale byśmy urządzały różanki!!!!
Dla Ciebie Postylion

Obrazek

Obrazek
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Reniu czytam ,że doniczkowo jak i u mnie choć już teraz większość pusta bo wszystko w ziemi.Moja połówka już pyta czy znowu tyle w doniczki wiosną będę sadzić ale chyba trochę ograniczę a co dosadzania nie wiem czy więcej dam radę obrobić .Może parę drzewek na pniu teraz 4 by się przydały .Potem zobaczymy ziemi mam dostatek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu ja też dostała hopla na punkcie sadzonkowania roślin co którąś wykopię to robię sadzonki - nic nie wyrzucam. Już sobie takie kącik założyłam - drugi ogród w doniczkach rośnie ;:306
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Reniu Ty za obszarniczkę chcesz robić -A Twój podpis . :?: ;:oj
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzanna! Jak mój H mówi, że musimy już ograniczyć te uprawne, a On kosi, to jakoś tak się układ, że powstaje nowa rabata :;230
Wczoraj się odezwał, bo ja znów chora, a mnie w głowie tylko siedziało, gdzie posadzę nowe roślinki :;230
Marylko! ;:196 Byłam tak przejęta, że słowa nie mogłam wypowiedzieć rozsądnie. H strasznie się ze mnie śmiał, bo ja straszna gaduła jestem :;230 A najśmieszniejsze, ze gdybym tych krzaczorów nie poszła lekko podciąć, to nawet bym Cię nie zobaczyła ;:185 Bo zostawiłabyś mi prezenciki i uciekła ;:180 Serdecznie dziękuję ;:180 ;:196
Z areałem to tylko żarty, bo już z tym co mam totalnie sobie nie radzę, a wiadomo jest bałagan, jest i więcej pracy. ;:223
Tosiu! Przepiękne masz te róże! ;:oj Dzięki za fotkę! Nawet bez tych 5 ha byłoby gdzie posadzić ,,kilka" okazów, bo trawnik nadal potężny. Przyjeżdżaj ! ;:136 Namiot jest, pokój też się znajdzie! ;:138 (oddam swój ;:168 )
Beciu! Moje doniczki częściowo wysadzone, ale nadal tyle siewek się został, bo ja wysadziłam tylko to co mogłam, a reszta albo jest za mała, albo docelowo trafi do innych! Też planuję ograniczyć się w przyszłym roku... ;:170 Jedziesz w tym tygodniu do Płońska?
Marysiu! U mnie już nie ma gdzie ich ustawiać, chyba muszę zmienić lokalizację... To jest myśl. Krzaczory owocowe jeszcze małe.. Sadzonki mają nowe mieszkanko, idę tam opielić. ;:215
Olku!
aleksanderk pisze:Reniu Ty za obszarniczkę chcesz robić -A Twój podpis . :?: ;:oj

I to jest słuszna odpowiedź na moje problemy - Babo ogarnij najpierw bałagan ;:223 Znów zrobiłam większy niż miałam ;:145 Obiecuję poprawę ;:170

Jesteście Wszyscy kochani ;:196
Odetchnęłam odrobinę po pracy, więc zmykam do ogrodu!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepis na "Kokosanki Dorotki" http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=182 jestem zgubiona! Sprawdzone, zjedzone - ma jedną wadę... ciastka za szybko znikają :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I to z tego co czytałam to przed przełożeniem masą ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”