Majka 411 - róże 2011 cz.2
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2
Tyle, że mój M wymusił na mnie wcześniej, że powinnam uzyskać jego aprobatę na wszystko, co planuję zrobić
Nie ma mowy o samowoli 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa,
nie żartuj, a Ty taka niewolnica Isaura, weź coś zmień. 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A kto będzie bramki stawiał, kiedy się zbuntuję 
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Majeczko
ja jeszcze do tych zestawień Edenki (nie nadążam za wami
)
najbardziej podoba mi się nr 8. z różową różą (np Rosarium Uetersen) i naparstnicami
może dlatego że u mnie tak rosła
nie źle też jest połączyć ją z powojnikiem fiolet. lub niebieskim lub białą Eden, jak już dziewczyny pisały.
Jeśli chesz o ciemnych dużych kwiatach masz do wyboru kilka austinek ( te purpurowe i ciemne różowe).
Ja dosadzam jeszcze Ballerinę i Mozarta ale to te o małych kwiatkach ;)
ja jeszcze do tych zestawień Edenki (nie nadążam za wami
najbardziej podoba mi się nr 8. z różową różą (np Rosarium Uetersen) i naparstnicami
nie źle też jest połączyć ją z powojnikiem fiolet. lub niebieskim lub białą Eden, jak już dziewczyny pisały.
Jeśli chesz o ciemnych dużych kwiatach masz do wyboru kilka austinek ( te purpurowe i ciemne różowe).
Ja dosadzam jeszcze Ballerinę i Mozarta ale to te o małych kwiatkach ;)
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ale burza mózgów, aż kilka stron miałam do przeczytania.
Strasznie jestem ciekawa co wybierzesz bo to w końcu Twój ogród i Ty decydujesz.
Ach żeby tak mój M. chciał cokolwiek zrobić to byłabym wniebowzięta.
Strasznie jestem ciekawa co wybierzesz bo to w końcu Twój ogród i Ty decydujesz.
dzień dobry, drogim różanym Paniom
fajna dyskusja o przeprawach z M. ;)
ja załatwiam kwestie ogrodowe w inny sposób... mniej znaczące zmiany wykonuję sama, bez konsultacji, ale w przypadku wszystkich większych 'projektów' zawsze pytam M. o zdanie (nie o zgodę ;))... on często ma fajne pomysły i ze wspólnych dyskusji wychodzi coś ciekawszego, niż sama na początku wymyśliłam, albo zostaję sprowadzona na ziemię i jeśli argumenty są silne, to się poddaję ;) dobrze mi z tym
miłego dnia! dziś w końcu zapowiada się trochę słońca
ja załatwiam kwestie ogrodowe w inny sposób... mniej znaczące zmiany wykonuję sama, bez konsultacji, ale w przypadku wszystkich większych 'projektów' zawsze pytam M. o zdanie (nie o zgodę ;))... on często ma fajne pomysły i ze wspólnych dyskusji wychodzi coś ciekawszego, niż sama na początku wymyśliłam, albo zostaję sprowadzona na ziemię i jeśli argumenty są silne, to się poddaję ;) dobrze mi z tym
Beatko oglądam właśnie stronkę tych Bar...ch z Twojej okolicy i jestem w szoku. Pozytywnym ale z nutą.... zdjęcie jednej z róż, opisują jako różowa a na zdjęciu ciemny pomarańcz. No i trochę zgłupiałam. Fajne jest to, że mają masę odmian.Atka-a1 pisze:Maju, teraz zobaczyłam te fotki z kolorami do Edenki. Mnie najbardziej przypadły do serca zdjęcie nr 3 z powojnikiem, nr 4- rozpięta na kratce robi niesamowite wrażenie, nawet nie dawałabym nic na dół, nr 6 z bordo i sama jestem zdziwiona swoim wyborem nr 7 z cytrynowym żółtym.
- majka411

ewamaj66 pisze:A kto będzie bramki stawiał, kiedy się zbuntuję
Ewa, będzie dobrze
ależ piękny masz ogród Majko. Dopieszczony i dopracowany, a róże to....brak mi słów. Zdążyłam na razie tylko pooglądać początek wątku, ale na pewno tu wrócę, bo takie cudowne róże (i nie tylko) pokazujesz, że
Asiu,
Majeczko
ja jeszcze do tych zestawień Edenki (nie nadążam za wami )
Ja dosadzam jeszcze Ballerinę i Mozarta ale to te o małych kwiatkach
Ewo,
Nie mam miejsca, żeby Edenki podsadzać jeszcze niskimi różami, a szkoda.
Ale burza mózgów, aż kilka stron miałam do przeczytania.
Majeczko,
Ucz sie od Ewci jak to robić hihi..hi
dzień dobry, drogim różanym Paniom fajna dyskusja o przeprawach z M.
ja załatwiam kwestie ogrodowe w inny sposób... mniej znaczące zmiany wykonuję sama, bez konsultacji, ale w przypadku wszystkich większych 'projektów' zawsze pytam M. o zdanie (nie o zgodę )... on często ma fajne pomysły i ze wspólnych dyskusji wychodzi coś ciekawszego, niż sama na początku wymyśliłam, albo zostaję sprowadzona na ziemię i jeśli argumenty są silne, to się poddaję dobrze mi z tym
Witaj Aga,
Popieram, wspaniałe to uczucie poznawać coraz więcej ogrodów.
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Witaj Majeczko
,
ach mówię Ci zabiłaś mi ćwieka z tą Edenką i wczoraj cały wieczór szukałam w necie odpowiedniej partnerki dla niej
. No i wymyśliłam, że może posadź obok niej tego Antona z Tyrolu, albo Agness S. (lub coś w takim odcieniu różu). A z drugiej strony białą Edenkę i jakieś fioletowo kwitnące bylinki ... ufff ... Do takiej róży nad różami naprawdę trudno dobrać świtę ... 
ach mówię Ci zabiłaś mi ćwieka z tą Edenką i wczoraj cały wieczór szukałam w necie odpowiedniej partnerki dla niej
- majka411

Ula,ulakonie pisze:Popieram, wspaniałe to uczucie poznawać coraz więcej ogrodów.
No i wymyśliłam, że może posadź obok niej tego Antona z Tyrolu, albo Agness S. (lub coś w takim odcieniu różu). A z drugiej strony białą Edenkę i jakieś fioletowo kwitnące bylinki ... ufff ... Do takiej róży nad różami naprawdę trudno dobrać świtę ...
Moniczko,
- majka411

Dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc w doborze odpowiedniej kolorystyki do Eden Rose
i Polais
Royal
(Biały Eden)
Z moich wypowiedzi w postach już na pewno wiecie, że zrobię tak; koło Eden Rose i Polais Royal będzie rosła Laguna oraz lawenda niebieska , a wiosną wsadzę jeszcze powojnik Arabella. Jak to będzie wyglądać możecie zobaczyć u Alionuszki - Neli.
kolory wspaniałe.
Obiecałam Wam, że napiszę które zdjęcie mnie powaliło na kolana. Podaję, to zdjęcie nr 9 załączam link
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.109341 .
Pewnie się uśmiechniecie, ale zaraz , zaraz to właśnie tak będzie wyglądało u mnie z małą korektą po prawej stronie na zdjęciu jest odcień niebieskiego, którego u mnie nie będzie. Nie moja bajka. Ale odcień powojnika Arabella już tak. również po prawej stronie widać kwitnące krzewy, u mnie będzie tylko zieleń skayroketów.
Rozmarzyłam się , myślę, że Edenki do takich rozmiarów nie urosną ale choć może z 1/3 takiego krzewu.
Na koniec uważam, że wszystkie Wasze opinie są bardzo cenne, ja dużo skorzystałam ale pozostają one również dla innych miłośników Eden Rose.
Royal
Z moich wypowiedzi w postach już na pewno wiecie, że zrobię tak; koło Eden Rose i Polais Royal będzie rosła Laguna oraz lawenda niebieska , a wiosną wsadzę jeszcze powojnik Arabella. Jak to będzie wyglądać możecie zobaczyć u Alionuszki - Neli.
kolory wspaniałe.
Obiecałam Wam, że napiszę które zdjęcie mnie powaliło na kolana. Podaję, to zdjęcie nr 9 załączam link
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.109341 .
Pewnie się uśmiechniecie, ale zaraz , zaraz to właśnie tak będzie wyglądało u mnie z małą korektą po prawej stronie na zdjęciu jest odcień niebieskiego, którego u mnie nie będzie. Nie moja bajka. Ale odcień powojnika Arabella już tak. również po prawej stronie widać kwitnące krzewy, u mnie będzie tylko zieleń skayroketów.
Rozmarzyłam się , myślę, że Edenki do takich rozmiarów nie urosną ale choć może z 1/3 takiego krzewu.
Na koniec uważam, że wszystkie Wasze opinie są bardzo cenne, ja dużo skorzystałam ale pozostają one również dla innych miłośników Eden Rose.
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Edenka na tym zdjęciu wygląda wręcz nieprawdopodobnie
, ale widziałam na forum jej zdjęcia zrobione przez Fleur - naszą rodaczkę mieszkającą we Francji i były jeszcze bardziej bajeczne.
Szkoda, że ta odmiana u nas aż tak się nie rozkręci.
Szkoda, że ta odmiana u nas aż tak się nie rozkręci.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Podjęłaś słuszną decyzję i tego się trzymaj.
Ja zmieniam ciągle miejscówki i już się pogubiłam która z którą ma rosnąć, takie mieszanie jest najgorsze.
Ja zmieniam ciągle miejscówki i już się pogubiłam która z którą ma rosnąć, takie mieszanie jest najgorsze.