Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Tyle, że mój M wymusił na mnie wcześniej, że powinnam uzyskać jego aprobatę na wszystko, co planuję zrobić :evil: Nie ma mowy o samowoli :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewa, :D nie żartuj, a Ty taka niewolnica Isaura, weź coś zmień. :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A kto będzie bramki stawiał, kiedy się zbuntuję :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:180 ależ piękny masz ogród Majko. Dopieszczony i dopracowany, a róże to....brak mi słów. Zdążyłam na razie tylko pooglądać początek wątku, ale na pewno tu wrócę, bo takie cudowne róże (i nie tylko) pokazujesz, że ;:180
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Majeczko :wit
ja jeszcze do tych zestawień Edenki (nie nadążam za wami :wink: )
najbardziej podoba mi się nr 8. z różową różą (np Rosarium Uetersen) i naparstnicami
może dlatego że u mnie tak rosła :lol:
nie źle też jest połączyć ją z powojnikiem fiolet. lub niebieskim lub białą Eden, jak już dziewczyny pisały.
Jeśli chesz o ciemnych dużych kwiatach masz do wyboru kilka austinek ( te purpurowe i ciemne różowe).
Ja dosadzam jeszcze Ballerinę i Mozarta ale to te o małych kwiatkach ;)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ale burza mózgów, aż kilka stron miałam do przeczytania. :;230
Strasznie jestem ciekawa co wybierzesz bo to w końcu Twój ogród i Ty decydujesz. ;:138
Ach żeby tak mój M. chciał cokolwiek zrobić to byłabym wniebowzięta. ;:170
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

dzień dobry, drogim różanym Paniom :) fajna dyskusja o przeprawach z M. ;)
ja załatwiam kwestie ogrodowe w inny sposób... mniej znaczące zmiany wykonuję sama, bez konsultacji, ale w przypadku wszystkich większych 'projektów' zawsze pytam M. o zdanie (nie o zgodę ;))... on często ma fajne pomysły i ze wspólnych dyskusji wychodzi coś ciekawszego, niż sama na początku wymyśliłam, albo zostaję sprowadzona na ziemię i jeśli argumenty są silne, to się poddaję ;) dobrze mi z tym :)
miłego dnia! dziś w końcu zapowiada się trochę słońca ;:167
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Atka-a1 pisze:Maju, teraz zobaczyłam te fotki z kolorami do Edenki. Mnie najbardziej przypadły do serca zdjęcie nr 3 z powojnikiem, nr 4- rozpięta na kratce robi niesamowite wrażenie, nawet nie dawałabym nic na dół, nr 6 z bordo i sama jestem zdziwiona swoim wyborem nr 7 z cytrynowym żółtym.
Beatko oglądam właśnie stronkę tych Bar...ch z Twojej okolicy i jestem w szoku. Pozytywnym ale z nutą.... zdjęcie jednej z róż, opisują jako różowa a na zdjęciu ciemny pomarańcz. No i trochę zgłupiałam. Fajne jest to, że mają masę odmian.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:A kto będzie bramki stawiał, kiedy się zbuntuję :;230

Ewa, będzie dobrze :D

ależ piękny masz ogród Majko. Dopieszczony i dopracowany, a róże to....brak mi słów. Zdążyłam na razie tylko pooglądać początek wątku, ale na pewno tu wrócę, bo takie cudowne róże (i nie tylko) pokazujesz, że

Asiu, :D dziękuję Ci bardzo, a ja chcę pooglądać Twój. Kiedy założysz własny wątek. ;:132

Majeczko
ja jeszcze do tych zestawień Edenki (nie nadążam za wami )
najbardziej podoba mi się nr 8. z różową różą (np Rosarium Uetersen) i naparstnicami
może dlatego że u mnie tak rosła
nie źle też jest połączyć ją z powojnikiem fiolet. lub niebieskim lub białą Eden, jak już dziewczyny pisały.
Jeśli chesz o ciemnych dużych kwiatach masz do wyboru kilka austinek ( te purpurowe i ciemne różowe).
Ja dosadzam jeszcze Ballerinę i Mozarta ale to te o małych kwiatkach

Ewo, :D bardzo dziękuję, Twoja opinia potwierdza, że mój wybór będzie słuszny. Wiedziałam, że zdjęcie nr 8 będzie dla Ciebie najbliższe ;:167 . To jest zestaw kolorystyczne + niebieski powojnik najpiękniejszy dla wielu z nas.
Nie mam miejsca, żeby Edenki podsadzać jeszcze niskimi różami, a szkoda. :wink:

Ale burza mózgów, aż kilka stron miałam do przeczytania.
Strasznie jestem ciekawa co wybierzesz bo to w końcu Twój ogród i Ty decydujesz.
Ach żeby tak mój M. chciał cokolwiek zrobić to byłabym wniebowzięta.

Majeczko, :D zaraz napiszę podsumowanie co do kolorów przy edene. :D
Ucz sie od Ewci jak to robić hihi..hi :;230

dzień dobry, drogim różanym Paniom fajna dyskusja o przeprawach z M.
ja załatwiam kwestie ogrodowe w inny sposób... mniej znaczące zmiany wykonuję sama, bez konsultacji, ale w przypadku wszystkich większych 'projektów' zawsze pytam M. o zdanie (nie o zgodę )... on często ma fajne pomysły i ze wspólnych dyskusji wychodzi coś ciekawszego, niż sama na początku wymyśliłam, albo zostaję sprowadzona na ziemię i jeśli argumenty są silne, to się poddaję dobrze mi z tym
miłego dnia! dziś w końcu zapowiada się trochę słońca

Witaj Aga, :D proszę, proszę jak każda sobie świetnie radzi ze swoim M, uczmy sie wzajemnie , hihihi..hi :;230
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Popieram, wspaniałe to uczucie poznawać coraz więcej ogrodów.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Witaj Majeczko :wit ,
ach mówię Ci zabiłaś mi ćwieka z tą Edenką i wczoraj cały wieczór szukałam w necie odpowiedniej partnerki dla niej ;:132 . No i wymyśliłam, że może posadź obok niej tego Antona z Tyrolu, albo Agness S. (lub coś w takim odcieniu różu). A z drugiej strony białą Edenkę i jakieś fioletowo kwitnące bylinki ... ufff ... Do takiej róży nad różami naprawdę trudno dobrać świtę ... :roll:
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ulakonie pisze:Popieram, wspaniałe to uczucie poznawać coraz więcej ogrodów.
Ula, :D ja robiłam to i jeszcze robię, kocham ogladać ogrody szczególnie tu na forum. ;:108

No i wymyśliłam, że może posadź obok niej tego Antona z Tyrolu, albo Agness S. (lub coś w takim odcieniu różu). A z drugiej strony białą Edenkę i jakieś fioletowo kwitnące bylinki ... ufff ... Do takiej róży nad różami naprawdę trudno dobrać świtę ...

Moniczko, :D dziękuję Ci, masz racje ta kolorystyka jest najlepsza dla Edenek. ;:108 Agnes Schiliger rośnie właśnie w bliskim sąsiedztwie Edenek. ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc w doborze odpowiedniej kolorystyki do Eden Rose ;:97 i Polais
Royal ;:97 (Biały Eden)

Z moich wypowiedzi w postach już na pewno wiecie, że zrobię tak; koło Eden Rose i Polais Royal będzie rosła Laguna oraz lawenda niebieska , a wiosną wsadzę jeszcze powojnik Arabella. Jak to będzie wyglądać możecie zobaczyć u Alionuszki - Neli.
kolory wspaniałe.

Obiecałam Wam, że napiszę które zdjęcie mnie powaliło na kolana. Podaję, to zdjęcie nr 9 załączam link
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.109341 .
Pewnie się uśmiechniecie, ale zaraz , zaraz to właśnie tak będzie wyglądało u mnie z małą korektą po prawej stronie na zdjęciu jest odcień niebieskiego, którego u mnie nie będzie. Nie moja bajka. Ale odcień powojnika Arabella już tak. również po prawej stronie widać kwitnące krzewy, u mnie będzie tylko zieleń skayroketów.
Rozmarzyłam się , myślę, że Edenki do takich rozmiarów nie urosną ale choć może z 1/3 takiego krzewu.

Na koniec uważam, że wszystkie Wasze opinie są bardzo cenne, ja dużo skorzystałam ale pozostają one również dla innych miłośników Eden Rose.
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Edenka na tym zdjęciu wygląda wręcz nieprawdopodobnie :shock: , ale widziałam na forum jej zdjęcia zrobione przez Fleur - naszą rodaczkę mieszkającą we Francji i były jeszcze bardziej bajeczne.
Szkoda, że ta odmiana u nas aż tak się nie rozkręci.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Podjęłaś słuszną decyzję i tego się trzymaj. ;:215
Ja zmieniam ciągle miejscówki i już się pogubiłam która z którą ma rosnąć, takie mieszanie jest najgorsze. :roll:
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”