Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

U mnie śnieg tylko w głębokim cieniu.
Pewnie ciemiernik zielony(cuchnący) mi padł pod zwałami drugiego zlodowaciałego śniegu. ;:98
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuś Twój atlas podobny do jest do tego który posiada mój Kaziczek - "Ptaki" autor jednak inny i więcej ptaków u M.
Zegar mnie zainteresował, dobrze że ptactwo na noc się ucisza i nie budziło...- bo ja na przykład śpię jak zając pod miedza i okrągłą dobę miałabym jako dzień.
Po teściach w spadku został nam zegar który bije co pół i całe godziny, więc go wyniosłam i nie nakręcam wcale dla spokojności sumienia jak kiedyś powiadał Pawlak w "Samych Swoich"...pamiątek nie należy wyrzucać.
W Krakowie śnieg to lekarstwo a u nas jeszcze leży dziesięć centymetrów, na asfalcie są już ślady wyjeżdżone oponami.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Rabatki słoneczne z opadem drobnego śniegu i silnym wiatrem pozdrawiają.
Zyto-Uważnie pooglądałam ptactwo dożywiane,porównałam z atlasem"Ptaki w ogrodzie"(autor Helga Hofmann)i okazało się,że są to:sikorki modraszki(te bardziej kolorowe),sikorki bogatki większe),sikory ubogie(które brałam za pojętne wróble,bo umiały zawiesić się i na spyrce i pod kulką tłuszczowo-ziarnową),wróble,mazurki(myślałam,że to młode wróble lub samice,bo są mniejsze),dzwońce,kwiczoły,kosy,sroki,wrony,kawki,gawrony,gołębie,a dziś ku mej radości pojawiła się synogarlica obrożna,dawniej bywały ich dwie pary,w tym roku jeszcze ich nie spotkałam.
Ja też mam lekki sen,ale zegar z ptactwem ucisza się na noc całkowicie,a wskazówki też poruszają się cicho.Do siebie kupiłam zegar z kukułką,ten z kolei ma wyłącznik zmierzchowy i także się wycisza,jeszcze go nie uruchamiałam,bo dopiero przyniosłam baterie i akumulatorki.
Elwirko-polecam!
Kogro,Olu O.-Przesyłam zwiastuny wiosny.Te prążkowane krokusy zamierzam po przekwitnięciu w odpowiedniej porze zasadzić w Podwórkowym,gdzie mam same żółte i białe.Ciemiernik od Kogry wypatrzyłam u siebie pod płotkiem,chyba żywy.
Braciszkom nabyłam Villmorinu nasiona jeszcze jednej fasoli tycznej Merveille de Venise czyli Najlepszej weneckiej,bardzo plennej,o długich do 20 cm,płaskich,bezwłóknistych strąkach oraz tyczny również groch cukrowy Corne de Belier- Róg kozicy,odmianę późną niezrównanej słodyczy ziaren ale i strąków,nasiona można siać do 2013 roku,czyli jak się nie zdecydują w tym roku to mogą później.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Czy u Ciebie Ewo zaczął się kierat w następnym semestrze,u nas ledwie skończyły sie egzaminy i zaliczenia I sem. już gnamy z z następnym,ani chwili wytchnienia,kiedy będa wakaqcje...............?A jeszcze nie ma wiosny ,ja to mam marzenia.Pozdrawiam ze słonecznej ale wietrznej Gdyni.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

No no narcyzy poczuły wiosnę ;:3
A Ty widzę, ze nie tylko kochasz ptaki ale i lubisz o nich czytać i mieć ich namiastkę na zegarze ;)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Ewuniu...nasionka dziś dotarły i Kostkowe też....ślicznie dziękuję ;:196 . Od M oddzielne podziękowanie... ;:108
U ciebie Ewuniu chyba ;:3 mocniej grzeje. Cebulowe nawet z pod śniegu wyłażą. ;:138 . U mnie śniegu zero i zero wiosny. ;:14 . Zimno, brr...choć ;:3 pięknie świeci. ;:108
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewuniu 20 V jak nic nie stanie na przeszkodzie wybieram się do opery ...
Może mogłabym Cię zaprosić gdzieś na kawę albo dobrą herbatkę..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Rabatkach piękne słońce,w dzień plus 1 lub 2,w nocy minus podobno 8,ukazują się kolejne kiełki,część stratował czterołapny,trudno,pewnie odrosną połamane.Z okazji wiadomego dnia dostałam tulipana podobno Lech Wałęsa i białą ceramiczną osłonkę z delikatnym rysunkiem tymianku,może warto się po tymianek wybrać do jakiegoś centrum?Włoski powinien już być dostępny.
Lisko-20 maja piątek Aleksandra o.k. :heja
Zeniu-no to brawa dla poczty polskiej.Brat Cherubin właśnie przypomniał mi,że dynie wymagają bardzo dobrego nawożenia,a najlepiej posadzić je na miejscu,które jest dobrze wyłożone kompostem i ku słońcu.
Grażyno kaszubska-otóż jeszcze nie,tydzień temu miał być ostatni egzamin dla II i III roku,ale nie mieli przedłużenia sesji i dziś jest ten odłożony choć od dwu tygodni trwa już następny semestr.Przypuszczam,że to nie ostatni raz,bo przedłużenie może trwać i miesiąc.Na dodatek 1/3 III roku wyjechała na semestr lub dwa na Sokratesa/Erasmusa i zaczynamy po raz pierwszy studia II stopnia zamiast jednolitych 5 letnich.
Zyto-dziś idę na zebranie związkowe przez plac targowy i jak tylko będą to kupię bazie do zamrożenia Twoim sposobem,Wielkanoc jest późno w tym roku i potem może bazi nie być.
Czy kupić Ci nasiona dyń ozdobnych-mieszanki i turecki turban?
Artur-dzięki za życzenia!Jak widać poczta polska używa dziś obciążników w kształcie serca...
Jankielu- i oto koperta,która do mnie wróciła,bo zapomniałam napisać Almatour w adresie.
Priamie- i jeszcze dostałam pisankę z gęsiego jaja na której jest sikorka bogatka,gil i grubodziób wśród poziomek.... Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuś ;:196 Zainteresowałam się dyniami ozdobnymi, sprawdziłam - są w Dołhobyczowie sześć odmian... z różnych Centrali Nasiennych, grzybki też, kupiłam mieszankę Mix mając nadzieję że trafią mi się wszystkie 6 odmian w jednej paczce...o taką->
Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyto-Z takich jak te i z podobnych o kształcie gruszki wydłubię Ci nasiona,bo wyschły.
Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Matkozcórką! Jaki on jest piękny! i wyjątkowo fotogeniczny...
Ewciu... mimo dzisiejszej pogody paskudnej (ogromniaste płatki śniegu lecą z nieba) - czuć już powiew wiosny u nas. W lesie jeszcze jej nie widać, ale szczypiorki krokusów, żonkili i tulipanów pięknie wychylają łebki. Miejmy nadzieję, że faktycznie już Pani WIosna tuż - tuż.
Pozdrawiam cieplutko!
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuś ;:196 ...- Dziękuję ;:97
Dzisiaj przyszły mi nasionka pomidorów od kozuli ;:138
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu-miło czytać...Tę czwartkową zamieć nawet udokumentowałam fotograficznie,ale przecież zaraz potem przyszło trwające do dziś przedwiosenne lato i Kostek traci futra w ilościach hurtowych.
Wróble mają zaloty w żywopłocie,kos też tak jakby.
Zyto-dziś wysłane nasionka dyń ozdobnych i obiecane uprzednio "muzealne" astry.
Elżbieto po śląsku-cieszę się,że poczta polska stanęła na wysokości zadania.Mam nadzieję,że astry będą równie pięknie wybarwione i bujne jak w ogrodzie pana Mehoffera!
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Jakoś ostatnio mało Cię widać na forum, ale widzę że wszystko w porzadku kot się leni czyli cieplo.U mnie też wczesna wiosna.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ewuś...czasami futro Kostkowe okazuje się bardzo cenne. :;230 . U mnie także ciepło, choć zalotów ptaszków nie zauważyłam. Na balkonik nie przylatują, a na działce byłam zbyt zajęta grzebaniem w ziemi . A szkoda...takie zaloty są piękne :;230 . Ziemia u mnie już rozmarzła na dobre..czyli ciepło. Oznak wiosennych jednak jeszcze bardzo mało. :wink: . Pomiziaj Kostka...tak bardzo przypomina mi moją nieżyjącą już kicię. To samo umaszczenie. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”