Moje różne zakątki.... cz.2
- Shire
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Aniu, piękne te Twoje rozkołysane, kaskadowe, kipiące roślinnością rabaty. Nic dziwnego że motyle się zadomowiły. U mnie też się uwijają. 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie trafiłam na działkę razem ze słońcem i niestety takie widoki mnie ominęły. A u Ciebie motyli jak latem
Też mam tylko jednego rozchodnika i na razie chyba na tym poprzestanę. Chyba, że gdzieś dorwę taki z bordowymi liśćmi. Gdzieś widziałam i to było 

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Hibiscus Midnight Marvel wspaniały i taki niespotykany... W ogóle Aniu, to mam wrażenie, że Twój ogród jest pełen takich oryginalnych roślin i kwiatów 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu nie wiem co jest piękniejsze : kolekcja motyli czy kwiatów? Tylko te pierwsze stworzyła natura, a tym drugim zdecydowanie Ty pomagasz w utrzymaniu urody, wiec obstawiam kwiaty i roślinki.. One wszystkie są dla mnie nowe, nieznane...i zachwycające.
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Lubię rozchodniki ,mam na razie dwa bo to tak mało wymagające rosliny.Ładne zdjecia motyli. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie też ogromnie dużo motylków uwija się wśród kwitnących jeszcze roślinek, głównie na rozchodnikach.
Także dużo bzykaczy szuka stołówki. Wszystkie owady spragnione słodkiego nektaru, bo długotrwałe deszcze nie pozwalały im na swobodne poruszanie się w powietrzu.
Aniu, cudownie jest mieć ogród przydomowy,
bo jesienne prace można wykonywać w tzw. międzyczasie. W każdej wolnej chwili można sobie wpaść do ogrodu, coś zrobić, wrócić do domowych czy rodzinnych obowiązków i tak co dzień.
Twój ogród w pełni kwitnienia i niewiele jesiennych kolorów w nim.

Aniu, cudownie jest mieć ogród przydomowy,

Twój ogród w pełni kwitnienia i niewiele jesiennych kolorów w nim.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Shire-Moniś ; plocczanka-Lucynko Dziękuję, dziękuję za miłe słowa
Jak tylko słonko jest to te owady buszują.Tak sporo motylków jest na rozchodniakach , aksamitkach,kosmosach, na marcinkach zaczynają. i jeszcze innych kwitnących
Niech buszują,ucztują , jedzą,Ogród zyje!!
O tak,można dużo porobić, jak się ma dużo czasu.
A jak jego brak, to ,oj,, jest jak jest
apus-Basiu Hibiscus Midnight Marvel jest faktycznie piękny.Dla mnie ważne, czy przezimuje.Zobaczymy .
silversnow-Izo I rośliny i kwiaty i motylki , czy rożne bzyczki są i ładne i ważne dla ogrodu.Bo żyją i razem korzystają z siebie .
Izuś wszystkiego się nauczysz.Ja też się uczyłam na własnych błędach również.Trzymam kciuki za twoje poczynania.
.
jonatanka-Asiu Jakoś mnie wcześniej nie obchodziły ani rozchodniki ani trawy.A teraz tak.I widzę jaki pod tym względem mój ogród jest skąpy.
Dziękuję, dziękuję za miłe słowa

Hortensja Vanille Fraise
Trawnik po tych deszczach poprawił się, zazieleniał, rośnie ładnie.W lecie taki nie był.Bo słońce go paliło.A terwaz jak w maju , zieloniutki

Hortensja Sundae Fraise = przysłania mi trochę widok na warzywnik.I dobrze.Teraz już puste miejsca po ogórkach ;)

Jak tylko słonko jest to te owady buszują.Tak sporo motylków jest na rozchodniakach , aksamitkach,kosmosach, na marcinkach zaczynają. i jeszcze innych kwitnących

O tak,można dużo porobić, jak się ma dużo czasu.
A jak jego brak, to ,oj,, jest jak jest

apus-Basiu Hibiscus Midnight Marvel jest faktycznie piękny.Dla mnie ważne, czy przezimuje.Zobaczymy .
silversnow-Izo I rośliny i kwiaty i motylki , czy rożne bzyczki są i ładne i ważne dla ogrodu.Bo żyją i razem korzystają z siebie .
Izuś wszystkiego się nauczysz.Ja też się uczyłam na własnych błędach również.Trzymam kciuki za twoje poczynania.

jonatanka-Asiu Jakoś mnie wcześniej nie obchodziły ani rozchodniki ani trawy.A teraz tak.I widzę jaki pod tym względem mój ogród jest skąpy.

Dziękuję, dziękuję za miłe słowa

Hortensja Vanille Fraise

Trawnik po tych deszczach poprawił się, zazieleniał, rośnie ładnie.W lecie taki nie był.Bo słońce go paliło.A terwaz jak w maju , zieloniutki

Hortensja Sundae Fraise = przysłania mi trochę widok na warzywnik.I dobrze.Teraz już puste miejsca po ogórkach ;)

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu ja u Ciebie same pieknosci zawsze widzę
Zdrówka

Zdrówka

Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
To może i ja spróbuję tego sposobu... Na ile roślin stosujesz taką konewkę?
Przepięknie pokazałaś zbliżenia kwiatów
Cały ogród również ślicznie się prezentuje.
Ja też mam nadzieję, że przymrozki szybko nie zawitają, bo moje dalie nawet jeszcze nie wszystkie zakwitły...
Przepięknie pokazałaś zbliżenia kwiatów

Ja też mam nadzieję, że przymrozki szybko nie zawitają, bo moje dalie nawet jeszcze nie wszystkie zakwitły...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Może zabezpiecz go Aniu, jakiś kopiec, albo gałązki.... ?
Pozdrawiam, Basia.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,naoglądałam się u Ciebie pięknych widoków ogrodowych ,super zestawień i jesiennych barw ,ogród jakby królewski był ,no i te motylki cudowne i wszędobylskie ,pozdrawiam 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
alicjad31-Alu Dziękuję, dziękuję
Jeszcze cośik jest co cieszy .Ale wszędzie takie jeszcze ładne widoki.U ciebie też .Szkoda,ze wątek zamknęłaś
clem3-Małgosiu Jedną konewką podlewałam kilka ok, np, 20 host.
Czt też innych roślin.Tak mniej więcej wszystko zależy od wilgotności gleby i jakości rośliny.
Ja na wiosnę tylko takie już będę stosowała nawożenie.
Ogród po deszczach i po tych upałach odżył.A tu idzie zimno.I straszą przymrozkami.I masz tu klimat.
Dziękuję za miłe słowa
Może dalie jeszcze zdążą ci zakwitnąć, może tak źle nie będzie z tymi przymrozkami. ??
apus-Basiu Tak, też zrobię.Ten biały hibiskus zawsze po przymrozkach i jeszcze trochę , przed zimą, robię mu kopczyk ziemi .I zrobię temu czerwonemu.
koziorozec-Martuś Witaj.Dawno ciebie u mnie nie było.Ale podglądałam u ciebie, czytałam i wiem,że i wyjazdy miałaś i przetwarzasz.Taki to czas od maja do października ,że wszystko przerabiamy. I wszystko nam się przyda..A swoje zawsze najlepsze
Trochę teraz słoneczka jest to widać dużo motylków, i rożnych owadów.Ale i odgłosy odlatujących ptaków też słyszę ..
Najgorzej przyzwyczaić się do zimy.

Kosmosy, mam tylko takie

I rozchodników muszę dokupić.Bo mam tylko jeden ten jedyny
Ale to już na wiosnę.
A już myślałam,że zakończyłam kupowanie roślin do ogrodu
:):)

Cieszę się,że tą jeżówkę kupiłam .Piękna jest.

A to jeszcze inne takie kwitnące

Ładna pomponikowa chryzantemka.Ale nazwy nie znam

różą Leonardo da Vinci

Jeszcze cośik jest co cieszy .Ale wszędzie takie jeszcze ładne widoki.U ciebie też .Szkoda,ze wątek zamknęłaś

clem3-Małgosiu Jedną konewką podlewałam kilka ok, np, 20 host.
Czt też innych roślin.Tak mniej więcej wszystko zależy od wilgotności gleby i jakości rośliny.
Ja na wiosnę tylko takie już będę stosowała nawożenie.
Ogród po deszczach i po tych upałach odżył.A tu idzie zimno.I straszą przymrozkami.I masz tu klimat.

Dziękuję za miłe słowa

apus-Basiu Tak, też zrobię.Ten biały hibiskus zawsze po przymrozkach i jeszcze trochę , przed zimą, robię mu kopczyk ziemi .I zrobię temu czerwonemu.
koziorozec-Martuś Witaj.Dawno ciebie u mnie nie było.Ale podglądałam u ciebie, czytałam i wiem,że i wyjazdy miałaś i przetwarzasz.Taki to czas od maja do października ,że wszystko przerabiamy. I wszystko nam się przyda..A swoje zawsze najlepsze

Trochę teraz słoneczka jest to widać dużo motylków, i rożnych owadów.Ale i odgłosy odlatujących ptaków też słyszę ..
Najgorzej przyzwyczaić się do zimy.

Kosmosy, mam tylko takie

I rozchodników muszę dokupić.Bo mam tylko jeden ten jedyny

A już myślałam,że zakończyłam kupowanie roślin do ogrodu

Cieszę się,że tą jeżówkę kupiłam .Piękna jest.

A to jeszcze inne takie kwitnące

Ładna pomponikowa chryzantemka.Ale nazwy nie znam

różą Leonardo da Vinci

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Fajnie wygląda hortensja z iryskiem
Śliczne fotki owadów ,ja próbowałam ,ale nie wychodzi nawet z dużym zoomem
Aniu jak ma imię roślinka na piątym zdjęciu od dołu.Wpadła mi w oko. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Śliczna ta pomponikowa chryzantema aż miałam zapytać co to za kwiat i tyle motyli oblega kwiaty .Może gdy jutro zajrzę w odpowiedniej porze też pozachwycam się ich bytnością . W ogrodzie kolorow niczym w czerwcu gdyby nie chryzantemy i kolorowe hortensje
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu śliczny jest ten Hibiscus Midnight Marvel i gdyby kwitł wcześniej nie zawahałabym, się ale u mnie jednak jest późniejsza wegetacja i pewnie też długo czekałabym na kwiaty. Tyle ładnych kwiatów jeszcze Ci kwitnie
Za nami śliczna słoneczna sobota i u mnie motyli i pszczół mnóstwo tylko że szalały na marcinkach