Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Aniu, piękne te Twoje rozkołysane, kaskadowe, kipiące roślinnością rabaty. Nic dziwnego że motyle się zadomowiły. U mnie też się uwijają. ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie trafiłam na działkę razem ze słońcem i niestety takie widoki mnie ominęły. A u Ciebie motyli jak latem ;:oj Też mam tylko jednego rozchodnika i na razie chyba na tym poprzestanę. Chyba, że gdzieś dorwę taki z bordowymi liśćmi. Gdzieś widziałam i to było ;:oj
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Hibiscus Midnight Marvel wspaniały i taki niespotykany... W ogóle Aniu, to mam wrażenie, że Twój ogród jest pełen takich oryginalnych roślin i kwiatów ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu nie wiem co jest piękniejsze : kolekcja motyli czy kwiatów? Tylko te pierwsze stworzyła natura, a tym drugim zdecydowanie Ty pomagasz w utrzymaniu urody, wiec obstawiam kwiaty i roślinki.. One wszystkie są dla mnie nowe, nieznane...i zachwycające.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Lubię rozchodniki ,mam na razie dwa bo to tak mało wymagające rosliny.Ładne zdjecia motyli. ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też ogromnie dużo motylków uwija się wśród kwitnących jeszcze roślinek, głównie na rozchodnikach. ;:108 Także dużo bzykaczy szuka stołówki. Wszystkie owady spragnione słodkiego nektaru, bo długotrwałe deszcze nie pozwalały im na swobodne poruszanie się w powietrzu.
Aniu, cudownie jest mieć ogród przydomowy, ;:333 bo jesienne prace można wykonywać w tzw. międzyczasie. W każdej wolnej chwili można sobie wpaść do ogrodu, coś zrobić, wrócić do domowych czy rodzinnych obowiązków i tak co dzień. :tan
Twój ogród w pełni kwitnienia i niewiele jesiennych kolorów w nim. ;:63
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Shire-Moniś ; plocczanka-Lucynko Dziękuję, dziękuję za miłe słowa ;:196
Jak tylko słonko jest to te owady buszują.Tak sporo motylków jest na rozchodniakach , aksamitkach,kosmosach, na marcinkach zaczynają. i jeszcze innych kwitnących ;:173 Niech buszują,ucztują , jedzą,Ogród zyje!!
O tak,można dużo porobić, jak się ma dużo czasu.
A jak jego brak, to ,oj,, jest jak jest :roll:
apus-Basiu Hibiscus Midnight Marvel jest faktycznie piękny.Dla mnie ważne, czy przezimuje.Zobaczymy .
silversnow-Izo I rośliny i kwiaty i motylki , czy rożne bzyczki są i ładne i ważne dla ogrodu.Bo żyją i razem korzystają z siebie .
Izuś wszystkiego się nauczysz.Ja też się uczyłam na własnych błędach również.Trzymam kciuki za twoje poczynania. ;:196 .
jonatanka-Asiu Jakoś mnie wcześniej nie obchodziły ani rozchodniki ani trawy.A teraz tak.I widzę jaki pod tym względem mój ogród jest skąpy. :roll:
Dziękuję, dziękuję za miłe słowa ;:196

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Hortensja Vanille Fraise ;:167
Trawnik po tych deszczach poprawił się, zazieleniał, rośnie ładnie.W lecie taki nie był.Bo słońce go paliło.A terwaz jak w maju , zieloniutki ;:333
Obrazek

Obrazek
Hortensja Sundae Fraise = przysłania mi trochę widok na warzywnik.I dobrze.Teraz już puste miejsca po ogórkach ;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu ja u Ciebie same pieknosci zawsze widzę ;:333
Zdrówka ;:167
Pozdrawiam Alicja
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

To może i ja spróbuję tego sposobu... Na ile roślin stosujesz taką konewkę?
Przepięknie pokazałaś zbliżenia kwiatów ;:63 Cały ogród również ślicznie się prezentuje.
Ja też mam nadzieję, że przymrozki szybko nie zawitają, bo moje dalie nawet jeszcze nie wszystkie zakwitły...
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Może zabezpiecz go Aniu, jakiś kopiec, albo gałązki.... ?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,naoglądałam się u Ciebie pięknych widoków ogrodowych ,super zestawień i jesiennych barw ,ogród jakby królewski był ,no i te motylki cudowne i wszędobylskie ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

alicjad31-Alu Dziękuję, dziękuję ;:196
Jeszcze cośik jest co cieszy .Ale wszędzie takie jeszcze ładne widoki.U ciebie też .Szkoda,ze wątek zamknęłaś :wink:

clem3-Małgosiu Jedną konewką podlewałam kilka ok, np, 20 host.
Czt też innych roślin.Tak mniej więcej wszystko zależy od wilgotności gleby i jakości rośliny.
Ja na wiosnę tylko takie już będę stosowała nawożenie.
Ogród po deszczach i po tych upałach odżył.A tu idzie zimno.I straszą przymrozkami.I masz tu klimat. :roll:
Dziękuję za miłe słowa ;:196 Może dalie jeszcze zdążą ci zakwitnąć, może tak źle nie będzie z tymi przymrozkami. ??
apus-Basiu Tak, też zrobię.Ten biały hibiskus zawsze po przymrozkach i jeszcze trochę , przed zimą, robię mu kopczyk ziemi .I zrobię temu czerwonemu.

koziorozec-Martuś Witaj.Dawno ciebie u mnie nie było.Ale podglądałam u ciebie, czytałam i wiem,że i wyjazdy miałaś i przetwarzasz.Taki to czas od maja do października ,że wszystko przerabiamy. I wszystko nam się przyda..A swoje zawsze najlepsze ;:108 ;:108
Trochę teraz słoneczka jest to widać dużo motylków, i rożnych owadów.Ale i odgłosy odlatujących ptaków też słyszę ..
Najgorzej przyzwyczaić się do zimy. :roll:

Obrazek
Kosmosy, mam tylko takie :)
Obrazek
I rozchodników muszę dokupić.Bo mam tylko jeden ten jedyny :( Ale to już na wiosnę.
A już myślałam,że zakończyłam kupowanie roślin do ogrodu :):):)
Obrazek
Obrazek
Cieszę się,że tą jeżówkę kupiłam .Piękna jest. ;:167
Obrazek
A to jeszcze inne takie kwitnące :)
Obrazek
Obrazek
Ładna pomponikowa chryzantemka.Ale nazwy nie znam
Obrazek
Obrazek
różą Leonardo da Vinci
Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Fajnie wygląda hortensja z iryskiem ;:215 Śliczne fotki owadów ,ja próbowałam ,ale nie wychodzi nawet z dużym zoomem :;230 Aniu jak ma imię roślinka na piątym zdjęciu od dołu.Wpadła mi w oko. ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Śliczna ta pomponikowa chryzantema aż miałam zapytać co to za kwiat i tyle motyli oblega kwiaty .Może gdy jutro zajrzę w odpowiedniej porze też pozachwycam się ich bytnością . W ogrodzie kolorow niczym w czerwcu gdyby nie chryzantemy i kolorowe hortensje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu śliczny jest ten Hibiscus Midnight Marvel i gdyby kwitł wcześniej nie zawahałabym, się ale u mnie jednak jest późniejsza wegetacja i pewnie też długo czekałabym na kwiaty. Tyle ładnych kwiatów jeszcze Ci kwitnie :D Za nami śliczna słoneczna sobota i u mnie motyli i pszczół mnóstwo tylko że szalały na marcinkach :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”