Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
szafirki takie ładne - ostatnio stwierdziłem że nie mam tych najzwyklejszych najpospolitszych u siebie w ogródku - mam różne kolory ale zwykłych pojedynczych szafirowych nie ;p
(u mnie w ogródku pokazałam coś co powinno Ci sie spodobac ;p )
(u mnie w ogródku pokazałam coś co powinno Ci sie spodobac ;p )
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
Iza, nigdy bym nie przypuszczał, że ona może chorować, prędzej mróz i wiatr ją potarmosił, więc się zaparła i nie ma zamiaru kwitnąć. W przyszłym roku będzie na pewno lepiejchatte pisze:Forsycja jak młoda, to słabo kwitnie, ale jak kwiaty uschły, to moze ją jakaś choroba zaatakowała?

To pewnie i u mnie tak jest.Na razie zaobserwowałem, że się rozrasta, w zeszłym roku nie miał kiedy, bo kilkakrotnie zmieniał miejsce pobytu... I ja chciałem , żeby jeszcze zakwitłchatte pisze: Barwinek też potrzebuje czasu. Jak się rozrosnie to zaczyna lepiej kwitnąć U mnie z początku prawie nie kwitł, tylko pojedynczymi kwiatkami i udawał, ze umiera ;)

- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pewnie tak jest Grzesiu, jak mówisz
I forsycja i barwinek zapewne już w przyszłym roku pokażą Ci co potrafią, ale przecież u Ciebie nie brak pięknych roslin, które i w tym roku będą Ciebie i nas cieszyć 
Bogusiu, cieszę się, ze kwiatki Ci sie podobają, a o oczko lepiej nie pytaj
.
Jeszcze folii nawet nie mam i chyba kupię w końcu na Allegro
A samo oczko - znowu ruina ...

Bogusiu, cieszę się, ze kwiatki Ci sie podobają, a o oczko lepiej nie pytaj

Jeszcze folii nawet nie mam i chyba kupię w końcu na Allegro

A samo oczko - znowu ruina ...
- chatte
- Przyjaciel Forum
Karolku, wybacz! Przeoczyłam Twój post
Joluś, ja się nie zgadzam! Mnie sie wydaje, ze Ty masz kazdych szafirków po trochu, to daj im sie rozrosnąć ;) Ja mam juz bardzo dużo i martwię się gdzie je będę sadzić, bo znaczną część muszę wykopać. Jak wyslę coś Karolowi, to mi trochę ulży
Grzesiu, wydaje się wciąż mało, ale niektórym to sie tak tylko wydaje ;)

Joluś, ja się nie zgadzam! Mnie sie wydaje, ze Ty masz kazdych szafirków po trochu, to daj im sie rozrosnąć ;) Ja mam juz bardzo dużo i martwię się gdzie je będę sadzić, bo znaczną część muszę wykopać. Jak wyslę coś Karolowi, to mi trochę ulży

Grzesiu, wydaje się wciąż mało, ale niektórym to sie tak tylko wydaje ;)

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie martw się Izo, może nornica tylko przeszła koło cieszynianki i pójdzie sobie dalej. Obciśnij ziemię dookoła to może się postawi. A jeśli nic z niej nie będzie to w następnej paczuszce podeślę nową. Mam jeszcze kilka, więc odetnę z jednej kawałek. Ale jestem dobrej myśli. Może tylko trochę osłabła po rzesadzeniu i wszystko jest w porządku.
Aha, może oberwij kwiatki, bo to też mogło ją osłabić. Będzie dobrze.
:P
Aha, może oberwij kwiatki, bo to też mogło ją osłabić. Będzie dobrze.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
Grażynko, nie będę obcinać kwiatków cieszyniance. Ona podniosła wszystkie klapnięte łodyzki i ma teraz chyba z 8 albo 9 kwiatków! ;:49
Nie jestem pewna, co sprawiło, ze oklapła. Moze to nie nornica, bo ziemia sie przy niej nie zapadała, tylko słońce. Na drugi dzień po posadzeniu przygrzało mocno i moze dlatego? Czy cieszynianka dobrze znosi słońce? Moze woli półcien?
Witaj Ewo
Jeszcze mi daleko do kolekcji Małgosi (basowej), ale powolutku moze tez uzbieram więcej kolorów hiacyntów
Nie martw sie pogodą, u mnie rano tez padało i było bardzo zimno, ale po południu udało mi sie trochę popracować w ogródku
Zapowiadają od jutra poprawę, wiec szykuj się na poniedziałek do robót ziemnych
Dziękuję za wizytę!
Nie jestem pewna, co sprawiło, ze oklapła. Moze to nie nornica, bo ziemia sie przy niej nie zapadała, tylko słońce. Na drugi dzień po posadzeniu przygrzało mocno i moze dlatego? Czy cieszynianka dobrze znosi słońce? Moze woli półcien?
Witaj Ewo

Nie martw sie pogodą, u mnie rano tez padało i było bardzo zimno, ale po południu udało mi sie trochę popracować w ogródku

Dziękuję za wizytę!

- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza jak to dobrze,że do ciebie zajrzałam.chatte pisze: Barwinek też potrzebuje czasu. Jak się rozrosnie to zaczyna lepiej kwitnąć U mnie z początku prawie nie kwitł, tylko pojedynczymi kwiatkami i udawał, ze umiera ;) Bestyja taka, chciał zeby mu dogadzać, a ja latałam z konewką, z komposcikiem, bo moze biedna roslinka głodna! A teraz chce zarosnąć cały ogródek, a już go nie dokarmiam ani nie poję
Właśnie martwiłam się o barwinka,którego dostałam jesienią.
Dziś obcięłam suche badylki i dałam mu szanse.
Widzę,że dobrze zrobiłam,myślałam,że już po nim.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Oj, niech już ta poprawa pogody nastąpi , bo mój nastrój "siada" 
Na dodatek nic nie wyszło z planowanych zakupów w Konstantynowie- byliśmy w Łodzi,a potem z niezależnych od nas powodów trzeba było szybko wracać do domku
Pech! Ale nic - na pocieszenie pozostaje kolejna sobota, byle to słonko już chciało świecić ...

Na dodatek nic nie wyszło z planowanych zakupów w Konstantynowie- byliśmy w Łodzi,a potem z niezależnych od nas powodów trzeba było szybko wracać do domku

Witaj Izuniu ;:49 Śliczna u Ciebie wiosenka, a hiacynty - śliczności, szczególnie te żółte, takich jeszcze nie spotkałam
Ciszę się, że róże dotarły w dobrym stanie, dzięki za fotki
Pięknie mają przygotowane stanowiska, pewnie będą piękniejsze niż moje
Jeśli chodzi o odmiany, to tak jak pisałam, głowy nie daję
Będziemy sprawdzać jak zakwitną 

Ciszę się, że róże dotarły w dobrym stanie, dzięki za fotki

- chatte
- Przyjaciel Forum
Aniu, to Twój barwinek jeszcze młodziutki! Potrzebuje trochę czasu, zeby zapuscić głębiej korzonki i wtedy już sobie radzi
Póki jest słaby, trzeba go często podlewać.
Ewelino, już jutro ma być słońce
A kogra sfotografowała kochające się żabki, co podobno jest nieomylnym sygnałem, że idzie wielkie ocieplenie!
A zakupy nie uciekną ;)
Ewuniu, moje hiacynty kłaniają Ci się w pas!
Wątpie, czy u mnie róże będą piękniejsze niz u Ciebie, ale wierzę, ze ich nie zmarnuję ;)
Mówiłaś, ze pryskane, więc ich na razie nie pryskałam.
Mam nadzieję, ze zechcą ładnie zakwitnąć

Ewelino, już jutro ma być słońce

A zakupy nie uciekną ;)
Ewuniu, moje hiacynty kłaniają Ci się w pas!

Wątpie, czy u mnie róże będą piękniejsze niz u Ciebie, ale wierzę, ze ich nie zmarnuję ;)
Mówiłaś, ze pryskane, więc ich na razie nie pryskałam.
Mam nadzieję, ze zechcą ładnie zakwitnąć