Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

szafirki takie ładne - ostatnio stwierdziłem że nie mam tych najzwyklejszych najpospolitszych u siebie w ogródku - mam różne kolory ale zwykłych pojedynczych szafirowych nie ;p

(u mnie w ogródku pokazałam coś co powinno Ci sie spodobac ;p )
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się Ewelino, ze Ci zapachniało :D No to teraz pozostaje mi zyczyć...rododendronowych snów :lol:
Grzegorz B

Post »

chatte pisze:Forsycja jak młoda, to słabo kwitnie, ale jak kwiaty uschły, to moze ją jakaś choroba zaatakowała?
Iza, nigdy bym nie przypuszczał, że ona może chorować, prędzej mróz i wiatr ją potarmosił, więc się zaparła i nie ma zamiaru kwitnąć. W przyszłym roku będzie na pewno lepiej :D
chatte pisze: Barwinek też potrzebuje czasu. Jak się rozrosnie to zaczyna lepiej kwitnąć U mnie z początku prawie nie kwitł, tylko pojedynczymi kwiatkami i udawał, ze umiera ;)
To pewnie i u mnie tak jest.Na razie zaobserwowałem, że się rozrasta, w zeszłym roku nie miał kiedy, bo kilkakrotnie zmieniał miejsce pobytu... I ja chciałem , żeby jeszcze zakwitł :oops:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne hiacusie masz w ogródku Izuniu ,zapytam nieśmiało ---jak oczko :?:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Pewnie tak jest Grzesiu, jak mówisz :D I forsycja i barwinek zapewne już w przyszłym roku pokażą Ci co potrafią, ale przecież u Ciebie nie brak pięknych roslin, które i w tym roku będą Ciebie i nas cieszyć :D

Bogusiu, cieszę się, ze kwiatki Ci sie podobają, a o oczko lepiej nie pytaj Obrazek.
Jeszcze folii nawet nie mam i chyba kupię w końcu na Allegro :twisted:
A samo oczko - znowu ruina ...
Grzegorz B

Post »

chatte pisze:... ale przecież u Ciebie nie brak pięknych roslin, które i w tym roku będą Ciebie i nas cieszyć :D
Iza wiesz jak to jest niby się nabywa, nabywa te rośliny, ale jak co do czego wydaje się wciąż mało... a przecież miejsca coraz mniej a wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia :roll:
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

No to Karolu jak są u mnie to je masz :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolku, wybacz! Przeoczyłam Twój post :oops:

Joluś, ja się nie zgadzam! Mnie sie wydaje, ze Ty masz kazdych szafirków po trochu, to daj im sie rozrosnąć ;) Ja mam juz bardzo dużo i martwię się gdzie je będę sadzić, bo znaczną część muszę wykopać. Jak wyslę coś Karolowi, to mi trochę ulży :D

Grzesiu, wydaje się wciąż mało, ale niektórym to sie tak tylko wydaje ;) :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie martw się Izo, może nornica tylko przeszła koło cieszynianki i pójdzie sobie dalej. Obciśnij ziemię dookoła to może się postawi. A jeśli nic z niej nie będzie to w następnej paczuszce podeślę nową. Mam jeszcze kilka, więc odetnę z jednej kawałek. Ale jestem dobrej myśli. Może tylko trochę osłabła po rzesadzeniu i wszystko jest w porządku.
Aha, może oberwij kwiatki, bo to też mogło ją osłabić. Będzie dobrze. :!: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Izo :D, ja też podziwiam Twoje hiacynty, żółty widzę po raz pierwszy :shock: , różowe, niebieskie częściej spotykane, ale równie piękne. Forsycja dorodna, wiosnę zwiastuje, a tu dookoła jesień, u nas bardzo zimno i pada, prace ogrodowe wstrzymane do odwołania ;)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, nie będę obcinać kwiatków cieszyniance. Ona podniosła wszystkie klapnięte łodyzki i ma teraz chyba z 8 albo 9 kwiatków! ;:49
Nie jestem pewna, co sprawiło, ze oklapła. Moze to nie nornica, bo ziemia sie przy niej nie zapadała, tylko słońce. Na drugi dzień po posadzeniu przygrzało mocno i moze dlatego? Czy cieszynianka dobrze znosi słońce? Moze woli półcien?

Witaj Ewo :D Jeszcze mi daleko do kolekcji Małgosi (basowej), ale powolutku moze tez uzbieram więcej kolorów hiacyntów :D
Nie martw sie pogodą, u mnie rano tez padało i było bardzo zimno, ale po południu udało mi sie trochę popracować w ogródku :D Zapowiadają od jutra poprawę, wiec szykuj się na poniedziałek do robót ziemnych ;:333
Dziękuję za wizytę! :D
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

chatte pisze: Barwinek też potrzebuje czasu. Jak się rozrosnie to zaczyna lepiej kwitnąć U mnie z początku prawie nie kwitł, tylko pojedynczymi kwiatkami i udawał, ze umiera ;) Bestyja taka, chciał zeby mu dogadzać, a ja latałam z konewką, z komposcikiem, bo moze biedna roslinka głodna! A teraz chce zarosnąć cały ogródek, a już go nie dokarmiam ani nie poję :lol:
Iza jak to dobrze,że do ciebie zajrzałam.
Właśnie martwiłam się o barwinka,którego dostałam jesienią.
Dziś obcięłam suche badylki i dałam mu szanse.
Widzę,że dobrze zrobiłam,myślałam,że już po nim.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Oj, niech już ta poprawa pogody nastąpi , bo mój nastrój "siada" :(
Na dodatek nic nie wyszło z planowanych zakupów w Konstantynowie- byliśmy w Łodzi,a potem z niezależnych od nas powodów trzeba było szybko wracać do domku :( Pech! Ale nic - na pocieszenie pozostaje kolejna sobota, byle to słonko już chciało świecić ...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Izuniu ;:49 Śliczna u Ciebie wiosenka, a hiacynty - śliczności, szczególnie te żółte, takich jeszcze nie spotkałam :shock:
Ciszę się, że róże dotarły w dobrym stanie, dzięki za fotki :D Pięknie mają przygotowane stanowiska, pewnie będą piękniejsze niż moje :D Jeśli chodzi o odmiany, to tak jak pisałam, głowy nie daję :lol: :lol: Będziemy sprawdzać jak zakwitną :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, to Twój barwinek jeszcze młodziutki! Potrzebuje trochę czasu, zeby zapuscić głębiej korzonki i wtedy już sobie radzi :D Póki jest słaby, trzeba go często podlewać.

Ewelino, już jutro ma być słońce :D A kogra sfotografowała kochające się żabki, co podobno jest nieomylnym sygnałem, że idzie wielkie ocieplenie! ;:87
A zakupy nie uciekną ;)

Ewuniu, moje hiacynty kłaniają Ci się w pas! :D
Wątpie, czy u mnie róże będą piękniejsze niz u Ciebie, ale wierzę, ze ich nie zmarnuję ;)
Mówiłaś, ze pryskane, więc ich na razie nie pryskałam.
Mam nadzieję, ze zechcą ładnie zakwitnąć :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”