Ogródek AGNESS
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Zdolna Agniesiu jesteś, śliczne są, ja niestety na grobach nie będę, choroba nie pozwala, po świętach dopiero się wybiorę 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No a ja nie mam zatrwianu. Przydałby się, bo bardzo stroi i uzgrabnia wiązanki!
Bardzo ładnie wyszły!
Bardzo ładnie wyszły!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga bardzo ładne wiązanki .
Zdradź jak robisz podkłady
Zdradź jak robisz podkłady

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko dziękuję
Współczuję choróbska, mam nadzieję, ze szybciutko wyzdrowiejesz
Ja też przez 2 tygodnie chorowałam, ale już na szczęście ok....
Miłeczko dziękuję
Ja zatrwian kupiłam w hurtowni florystycznej , ale jest niesamowicie drogi
Za dużą reklamówkę zapłaciłam 37 zł
Muszę sobie posadzić, bo uwielbiam go do przeróżnych stroików....
Aguś dziękuję
Podkłady robię bardzo różne...... zależy od tego co mam w domku, nie zawsze uda mi się kupić, więc robię i domowymi sposobami....ale to tylko na rodzinne groby
.....Tak więc..... robię na gąbce florystycznej, te które robiłam teraz, są na takich gotowych plastikowych podkładach, udających świerkowe, z tym, ze ja całkowicie je zasłaniam iglastymi gałązkami i traktuję tylko jako dobry, wytrzymały stelaż. A te domowe, robię na plastikowej reklamówce wypełnionej ziemią i w to wbijam zaostrzone gałązki, a nawet robiłam na ziemniaku

Miłeczko dziękuję

Ja zatrwian kupiłam w hurtowni florystycznej , ale jest niesamowicie drogi

Muszę sobie posadzić, bo uwielbiam go do przeróżnych stroików....
Aguś dziękuję

Podkłady robię bardzo różne...... zależy od tego co mam w domku, nie zawsze uda mi się kupić, więc robię i domowymi sposobami....ale to tylko na rodzinne groby

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne
Właśnie
tłumaczę M ,że juz powinien mieć "wystrugane"takie cacuszka ,a on mówi,że nie wie jak

szukałam postów o chryzantemach i tak trafiłam do ciebie. Oglądałam od końca, strona po stronie i pochłaniałam widoki - aż szkoda mi było czasu na czytanie i napiszę tylko, że jestem zafascynowana. Ileż to trzeba miec wyczucia smaku, pomysłów, wiedzy, doświadczenia, żeby stworzyc taki ogród. Ile lat ma twój ogród? Mój dopiero powstaje, wprowadziliśmy się rok temu, w tym roku zaczęliśmy robic ogród, skupiając się głównie na trawie i ... widzę, że chyba dopiero na emeryturze jest szansa, by ten nasz zakątek dorósł i jako tako wyglądał.
Jest tu u Ciebie przepięknie.
Agnieszka
PS - zginęło mi c z kreseczką ;)
Jest tu u Ciebie przepięknie.
Agnieszka
PS - zginęło mi c z kreseczką ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Znów Aguś pokazałaś co potrafisz:D:D Ty nie umiesz się ponudzić::D:D ale skadś to znam.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, jak zwykle pięknie to zrobiłaś. Ja też myślałam o zrobieniu wianka.
Czy robisz je na gąbce?
Czy robisz je na gąbce?
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Stokrotki, bratki, prymulki - to w zasadzie całoroczne kwiatki. Kwitną nawet zimą, to tym bardziej teraz 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Asiu dziękuję, już wszystko porozwożone na groby..... jeszcze tylko 2 wiązanki czekają , ale to troszkę dalszy wyjazd ..... wybierzemy się po południu
Athshe witaj w moim ogródku
Bardzo dziękuję Ci za takie miłe słowa, cieszę się bardzo, że podoba Ci się u mnie i serdecznie zapraszam do dalszych spacerów
Ja sama nie umiem odpowiedzieć na pytanie ile lat ma ogród...... on ciągle ewoluuje...... kiedyś przy domu mam sadziła warzywa, były 2 ogromne tunele ....... później były rzędy porzeczek..... później trawnik i kilka rabatek kwiatowych..... ogród typowo rekreacyjny jest od około 10 lat, ale wyglądał zupełnie inaczej niż teraz..... ciągle się zmienia i z sezonu na sezon ubywało trawnika a przybywało rabat z krzewami i kwiatami...... Teraz już pozostanie w takim kształcie jak jest, bo miejsca brak na nowe rabaty, ale na pewno delikatnie będą się zmieniały nasadzenia
Twój ogród powstanie bardzo szybko..... nawet się nie obejrzysz
...... namawiam do założenia wątku na Forum..... świetna jest taka dokumentacja z powstawania ogrodu...... cudownie się później wspomina i porównuje
Ula dziękuję
faktycznie nie umiem się nudzić, ciągle muszę mieć jakieś zajęcie
Majeczko witaj i dziękuję bardzo
Gosiu dziękuję
Co do podkładów pod wiązanki....to są bardzo różne ..... robię na gąbce, te na fotkach robiłam na takich gotowych podkładach udających świerkowe gałązki, są świetnym stelażem.....całkowicie pokrywam je żywymi gałązkami iglaczków, tak, że wcale ich nie widać, a świetnie trzymają się na nich układane dodatki, a jak nie mam żadnych gotowych stelaży, to robię domowymi sposobami
...... świetna do tego celu jest plastikowa reklamówka, w którą wsypuję ziemię i zawijam ściśle reklamówkę. Ma powstać kula wielkości grapefruita
W to wbijam naostrzone gałązki ..... robiłam też w ziemniaku
Jacku zgadza się
ale mi zawsze przywodzą na myśl wiosnę ...... pojawiają się jako jedne z pierwszych i zawsze jak je widzę, to czuję się wiosennie 

Athshe witaj w moim ogródku

Ja sama nie umiem odpowiedzieć na pytanie ile lat ma ogród...... on ciągle ewoluuje...... kiedyś przy domu mam sadziła warzywa, były 2 ogromne tunele ....... później były rzędy porzeczek..... później trawnik i kilka rabatek kwiatowych..... ogród typowo rekreacyjny jest od około 10 lat, ale wyglądał zupełnie inaczej niż teraz..... ciągle się zmienia i z sezonu na sezon ubywało trawnika a przybywało rabat z krzewami i kwiatami...... Teraz już pozostanie w takim kształcie jak jest, bo miejsca brak na nowe rabaty, ale na pewno delikatnie będą się zmieniały nasadzenia

Twój ogród powstanie bardzo szybko..... nawet się nie obejrzysz

Ula dziękuję

Majeczko witaj i dziękuję bardzo

Gosiu dziękuję

Co do podkładów pod wiązanki....to są bardzo różne ..... robię na gąbce, te na fotkach robiłam na takich gotowych podkładach udających świerkowe gałązki, są świetnym stelażem.....całkowicie pokrywam je żywymi gałązkami iglaczków, tak, że wcale ich nie widać, a świetnie trzymają się na nich układane dodatki, a jak nie mam żadnych gotowych stelaży, to robię domowymi sposobami

Jacku zgadza się

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga masz bardzo sprytne i zwinne raczki-wiązanki piękne.
U nas w ogrodzie już nic nie kwitnie, marcinki wycięte, liście wygrabione-ogród odpoczywa po pięknym sezonie.
U nas w ogrodzie już nic nie kwitnie, marcinki wycięte, liście wygrabione-ogród odpoczywa po pięknym sezonie.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Świetny pomysł z tą reklamówką.
Może kiedyś spróbuję?
Dzięki
Może kiedyś spróbuję?
Dzięki

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Aga , piękne wiązanki . Zatrwian, muszę poszukać sadzonki , bo z nasion mi nie wychodzi . W tym roku pierwszy raz próbowałam podkład z gipsu . Do styropianowej miseczki po mięsie , albo do pojemnika po lodach trzeba wlać masy gipsowej , szybko zastyga .Jako materiał maskujący świetnie nadają się miękkie gałązki cyprysa .
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu przecudne wiązanki, takie nie banalne,
no ale ten sposób z ziemniakiem i reklamówką z ziemią bardzo ciekawy.
Szkoda, że zatrwian jest jednoroczną rośliną, z pewnością przydałby się w Twoim ogrodzie.

Szkoda, że zatrwian jest jednoroczną rośliną, z pewnością przydałby się w Twoim ogrodzie.