Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Zdolna Agniesiu jesteś, śliczne są, ja niestety na grobach nie będę, choroba nie pozwala, po świętach dopiero się wybiorę ;:185
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No a ja nie mam zatrwianu. Przydałby się, bo bardzo stroi i uzgrabnia wiązanki!
Bardzo ładnie wyszły!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga bardzo ładne wiązanki .
Zdradź jak robisz podkłady ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko dziękuję ;:196 Współczuję choróbska, mam nadzieję, ze szybciutko wyzdrowiejesz ;:167 Ja też przez 2 tygodnie chorowałam, ale już na szczęście ok....

Miłeczko dziękuję ;:167
Ja zatrwian kupiłam w hurtowni florystycznej , ale jest niesamowicie drogi :roll: Za dużą reklamówkę zapłaciłam 37 zł :roll:
Muszę sobie posadzić, bo uwielbiam go do przeróżnych stroików....

Aguś dziękuję ;:196
Podkłady robię bardzo różne...... zależy od tego co mam w domku, nie zawsze uda mi się kupić, więc robię i domowymi sposobami....ale to tylko na rodzinne groby 8-) .....Tak więc..... robię na gąbce florystycznej, te które robiłam teraz, są na takich gotowych plastikowych podkładach, udających świerkowe, z tym, ze ja całkowicie je zasłaniam iglastymi gałązkami i traktuję tylko jako dobry, wytrzymały stelaż. A te domowe, robię na plastikowej reklamówce wypełnionej ziemią i w to wbijam zaostrzone gałązki, a nawet robiłam na ziemniaku 8-) :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne ;:333 Właśnie ;:124 tłumaczę M ,że juz powinien mieć "wystrugane"takie cacuszka ,a on mówi,że nie wie jak ;:145
:wit
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

szukałam postów o chryzantemach i tak trafiłam do ciebie. Oglądałam od końca, strona po stronie i pochłaniałam widoki - aż szkoda mi było czasu na czytanie i napiszę tylko, że jestem zafascynowana. Ileż to trzeba miec wyczucia smaku, pomysłów, wiedzy, doświadczenia, żeby stworzyc taki ogród. Ile lat ma twój ogród? Mój dopiero powstaje, wprowadziliśmy się rok temu, w tym roku zaczęliśmy robic ogród, skupiając się głównie na trawie i ... widzę, że chyba dopiero na emeryturze jest szansa, by ten nasz zakątek dorósł i jako tako wyglądał.

Jest tu u Ciebie przepięknie.

Agnieszka

PS - zginęło mi c z kreseczką ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

Znów Aguś pokazałaś co potrafisz:D:D Ty nie umiesz się ponudzić::D:D ale skadś to znam.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnes ;:7 podziwiam i jesień i wiosnę i prace ręczne ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, jak zwykle pięknie to zrobiłaś. Ja też myślałam o zrobieniu wianka.
Czy robisz je na gąbce?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Stokrotki, bratki, prymulki - to w zasadzie całoroczne kwiatki. Kwitną nawet zimą, to tym bardziej teraz 8-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Asiu dziękuję, już wszystko porozwożone na groby..... jeszcze tylko 2 wiązanki czekają , ale to troszkę dalszy wyjazd ..... wybierzemy się po południu :D

Athshe witaj w moim ogródku :wit Bardzo dziękuję Ci za takie miłe słowa, cieszę się bardzo, że podoba Ci się u mnie i serdecznie zapraszam do dalszych spacerów ;:167
Ja sama nie umiem odpowiedzieć na pytanie ile lat ma ogród...... on ciągle ewoluuje...... kiedyś przy domu mam sadziła warzywa, były 2 ogromne tunele ....... później były rzędy porzeczek..... później trawnik i kilka rabatek kwiatowych..... ogród typowo rekreacyjny jest od około 10 lat, ale wyglądał zupełnie inaczej niż teraz..... ciągle się zmienia i z sezonu na sezon ubywało trawnika a przybywało rabat z krzewami i kwiatami...... Teraz już pozostanie w takim kształcie jak jest, bo miejsca brak na nowe rabaty, ale na pewno delikatnie będą się zmieniały nasadzenia 8-)
Twój ogród powstanie bardzo szybko..... nawet się nie obejrzysz :D ...... namawiam do założenia wątku na Forum..... świetna jest taka dokumentacja z powstawania ogrodu...... cudownie się później wspomina i porównuje :D

Ula dziękuję ;:196 faktycznie nie umiem się nudzić, ciągle muszę mieć jakieś zajęcie :roll: :lol:

Majeczko witaj i dziękuję bardzo ;:196

Gosiu dziękuję ;:196
Co do podkładów pod wiązanki....to są bardzo różne ..... robię na gąbce, te na fotkach robiłam na takich gotowych podkładach udających świerkowe gałązki, są świetnym stelażem.....całkowicie pokrywam je żywymi gałązkami iglaczków, tak, że wcale ich nie widać, a świetnie trzymają się na nich układane dodatki, a jak nie mam żadnych gotowych stelaży, to robię domowymi sposobami 8-) ...... świetna do tego celu jest plastikowa reklamówka, w którą wsypuję ziemię i zawijam ściśle reklamówkę. Ma powstać kula wielkości grapefruita :D W to wbijam naostrzone gałązki ..... robiłam też w ziemniaku 8-) :lol:

Jacku zgadza się :D ale mi zawsze przywodzą na myśl wiosnę ...... pojawiają się jako jedne z pierwszych i zawsze jak je widzę, to czuję się wiosennie ;:167
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga masz bardzo sprytne i zwinne raczki-wiązanki piękne.
U nas w ogrodzie już nic nie kwitnie, marcinki wycięte, liście wygrabione-ogród odpoczywa po pięknym sezonie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Świetny pomysł z tą reklamówką.
Może kiedyś spróbuję?
Dzięki ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aga , piękne wiązanki . Zatrwian, muszę poszukać sadzonki , bo z nasion mi nie wychodzi . W tym roku pierwszy raz próbowałam podkład z gipsu . Do styropianowej miseczki po mięsie , albo do pojemnika po lodach trzeba wlać masy gipsowej , szybko zastyga .Jako materiał maskujący świetnie nadają się miękkie gałązki cyprysa .
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu przecudne wiązanki, takie nie banalne, ;:138 no ale ten sposób z ziemniakiem i reklamówką z ziemią bardzo ciekawy.
Szkoda, że zatrwian jest jednoroczną rośliną, z pewnością przydałby się w Twoim ogrodzie. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”