Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

No nie ja to popadnę w kompleksy takie cudeńka pokazujesz że oczek nie mogę oderwać - mój ulubiony widoczek żurawki ,hosty łał i języczka :shock: róże śliczne, hortensje cudne - pinki chyba najbardziej się przebarwia , lilie uroczę ta pomarańczowa jest niesamowita
Uwielbiam widoczki są przepiękne i już wiem czemu zdjęcia takie śliczne lustrzanka swoje robi - każdy detal i kwiatuszek widać w najdrobniejszych szczegółach :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNESS pisze: A co do upychania.......no jeszcze coś wcisnę....ale problem to dopiero będzie jak wszystko się rozrośnie, posadzonych mam kilka hibiskusów, na razie są maleńkie, a przecież rosną do sporych rozmiarów....już się boję......to samo w hortensjami 8-) :lol:
No tak hortensje faktycznie postępują z roku na rok, hibki takoż ale takie jeżówki, czy różyczki dajmy na to :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, ogród dopieszczony w każdym detalu. Aż nie chce się wychodzić z niego 8-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś wcześnie kwitły Twoje języczki.....moje dopiero rozkwitły....nawet nie wszystkie, bo inna odmiana jeszcze czeka :D
Cieszę się, że chodziło Ci o przekwitnięcie kwiatów....bo już zmartwiłam się, że ślimory dorwały się do krzaczka :roll:

Beatko dziękuję, strasznie cieszą takie miłe słowa i bardzo się cieszę, ze podobają Ci się fotki ;:196
Pinki Winki faktycznie ślicznie już wybarwiona :D Lilie to już same niedobitki zostały....niestety kończą się już w tym roku....

Joluś już wymyśliłam, że zmieszczę 8 róż 8-) kilka podwójnych roślinek muszę po prostu wyeksmitować z ogródka i zrobi się miejsce 8-) :lol:

Jacku bardzo dziękuję za takie miłe słowa :D Muszę znów wejść w rabatki, bo zaczyna pojawiać się zielko :roll:

Kwitnie już tylko kilka lilii......aż smutno się robi, że zobaczymy je dopiero za rok....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Clematisy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A taki widok miałam wczoraj rano nad domem.... za późno pobiegłam po aparat , były już wysoko, a wcześniej krążyły nad samymi domami.....było ich około 300....przy 120 przestałam liczyć.......widok niezapomniany, do tej pory mam je przed oczami....tylko szkoda, że te wspaniałe ptaki już kończą wizytę w naszym kraju....a tak niedawno cieszyliśmy się z ich przylotu....

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aguś, to nie o to chodzi, że ma byc pod sznurek, ale o to, że rosliny pasują do sienie i nie włażą jedna na drugą. U Ciebie widziałam nawet wolną przestzreń pomiędzy nimi. A to już wielka sztuka jak dla mnie.
Najważniejsze, że nie ma wrażenia bałaganu mimo wielości kolorów, wielkości i faktur.
Tak trzymaj
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, smutny widok w sumie choć wspaniały takich krążacych i przygotowujacych odlot ptaków. U mnie też
już widziałam kilka pojedyńczych sztuk ptaków odlatujących wczesnym rankiem na południe. Babie lato...
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga czy wiesz co to za klemki, bardzo ładne szczególnie ten drugi. Jak wracaliśmy z Bieszczad to już widziałam że bociany zbierają się na swoje sejmiki.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga może jeszcze zdążę na sejmik ;:65 w sobotę. W piątek będę już na jeziorkiem, o pewnie i podrzucę co tam trzeba :wink:
8 sztuk ;:224 wynik imponujący, zwłaszcza, że miejsce ograniczone.
A co tam eksmitujesz, może zaadopuję :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek

jeszcze ta śliczna lilia kwitnie ?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Nostalgiczny widok tych ptaków szykujących się do długiej wędrówki. "Ci odlatują, ci zostają" - zawsze przypominają mi się późnym latem te słowa piosenki Skaldów. Na razie jeszcze jednak pozostają w swoich gniazdach i stoją, jakby się nad czymś namyślając.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

AGNESS pisze:
Kwitnie już tylko kilka lilii......aż smutno się robi, że zobaczymy je dopiero za rok....

Obrazek

Obrazek
Jestem pod wrażeniem tej lilii jest niesamowita ;:108 . powiedz proszę , jaka jej nazwa ?

Aguś , sporo jeszcze kwitnie lilii :shock: u Ciebie , a u mnie już od dwóch tygodni sterczą same badyle .

Jak zawsze masz kwieciście , radośnie , a i soczyście ;:196 , to za doprowadzenie do takiego stanu , że od wiosny , do jesieni masz

piękny ogród ;:138 .

Tak jakoś smutno mi się zrobiło na widok odlatujących ptaków . Sama chętnie przed zimą wyleciałabym razem z nimi . Nie cierpię naszego klimatu , a zwłaszcza zimy ;:223 .
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ Twój wąteczek goni :!: Nie było mnie tylko cztery dni, a tu setki gości i tysiące boskich zdjęć :!: Bardzo ładne kawałki trawnika wijące się między rabatami. Lubię takie okrągłości ;:108 Masz piękne kwiaty, Agnieszko, clmatisy chwytają za serce swoją delikatnością ;:63
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu masz rację.....jeszcze widać miejscami wolną przestrzeń....ale już boję się co będzie za 2,3 lata 8-) :lol: Na razie większość krzewów i bylinek to maluchy....ale niestety szybko rosną....pocieszam, sie, że od czegóż są sekatory ;:224
Cieszę się, że rabatki nie sprawiają wrażenia bałaganiarskich....bo czasami się tego boję....wciskam różne roślinki, gdzie tylko jest kawałeczek miejsca i później obawiam się bałaganu :lol:

Wiesiu te stada bocianów wyglądały niesamowicie, widok naprawdę niezapomniany....ale faktycznie szkoda, że to już zbierają się do odlotu....

Jolu niestety nazwy różowego clematisa nie znam, mam go już kilka lat, kupiony był bez nazwy....Ten granatowy to Lady Betty Balfour.

Joluś ;:196 Eksmituję pewnie żylistka Strawberry bo mam 2 , różyczki Rumbę i Zółtą Fairy 8-) :lol:

Geniu
kwitną jeszcze 2 z 4 posadzonych :D dwie już przekwitły....

Wandziu faktycznie smutek ogarnia jak bocianki szykują się do odlotu....zwiastuje to nieuchronny koniec lata....w ogóle lato zawsze zbyt szybko mija.....

Jagódko niestety nie znam nazwy tej lilii . Jeszcze jedna taka czeka w pąkach, tak, ze jeszcze troszkę pocieszy swoim wyglądem :D
Staram się tak przeplatać roślinki, żeby zawsze coś kwitło....nie zawsze mi się to udaje....ale miejscami jest ok :D ....najbardziej martwią mnie chryzantemki, na które bardzo liczyłam, ze będą pięknie zdobiły jesienne rabaty, a jest ich sporo....ale niestety chorują, gałązki robią się brzydkie brązowe od podstawy....tak, że nie będą zbyt piękną ozdobą :?

Joasiudziękuję :D U mnie trawniczek to już faktycznie tylko wijące się pomiędzy rabatami ścieżki ....ale cóż, jak te rabatki tak się rozpychają 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu u mnie już wszystkie lilie przekwitły, tylko jedna jeszcze w pąkach, a u Ciebie prawdziwe lato.
Te lilie są cudowne.
Niektóre odmiany chryzantem u mnie także chorują.
Zasychają im liście od dołu, myślę, że to szara pleśń z nadmiaru deszczu. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko ja zawsze tak miałam z chryzantemami dlatego jakiś czas temu się ich pozbyłam.....ale tak bardzo je lubię. ze posadziłam znów, mając nadzieję, że może się uda.....niestety jest ta sama sytuacja.....tak mi żal, bo je uwielbiam.....
Lilijki u mnie to już końcóweczka, kwitnie juz tylko 4 odmiany....

Sierpniowe widoczki....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”