Ogród pod wierzbą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród pod wierzbą

Post »

Martuś, jak kupowałam lewizje to jakoś trafiałam na takie ok 8 cm doniczki. I w takich są te moje cały czas. Nawet jak daję do jednej większej donicy, to nasypuję ziemi, a potem i tak wsadzam na jakieś 2-3 cm lewizje w tych małych doniczkach. u mnie się to sprawdza.
Na pewno i Ty na nie ;:130 znajdziesz najlepszy u Ciebie sposób. Ja się ich już nie boję, a bałam bardzo. ;:130
Miłego weekendu ;:3
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, porządki w ogrodzie odłożone do kalendarzowej wiosny :;230 Słońce trochę świeci, ale wiatr zimny dmucha i temperatura nie zachęca do wychodzenia ;:185
A u mnie jeszcze sporo areału do posprzątania!
Przebiśniegi wczoraj zasypało śniegiem, obraziły się i nie otwierają kwiatków tak samo jak ranniki i krokusy, czekają na ciepełko ;:174
Pogoda dała Ci przerwę na planowanie zmian ;:196

Stasiu, ranniki są cudne :D bardzo je lubię i sieję po ogrodzie, może kiedyś będzie żółciuteńko wokół domu?
Na razie w żółtej kategorii wygrywa ziarnopłon i to niemal bez mojego udziału ;:306
U mnie wczoraj przykryło nawet spore rośliny, ale deszcz przed wieczorem wszystko zmył ;:oj , nocą przymrozek i znowu śliskie błotko. Trzeba to przeczekać.
Trzymaj się cieplutko i w dobrym zdrowiu, Stasiu ;:196

Marysiu, kolorowa wiosna jeszcze ucięła sobie drzemeczkę, miejmy nadzieję, że krótką, co szybciutko wykorzystała zima ;:223
To moje drugie podejście do kobei i mam nadzieję zobaczyć burzę kwiatów i tej wersji będę się trzymać ;:65
Marysiu, doskonale pamiętam radość, jak z wsadzonych jesienią kilku bulwek, podobnych do grudek ziemi, wiosną wyrosły te żółte słoneczka :tan , to co dopiero zobaczyć je po kilku próbach ;:215
Marysiu, słonecznej pogody, żeby ranniki cieszyły otwartymi kwiatuszkami ;:196

Beatko, za cierpliwość i wszystkie wskazówki ;:180 , mam nadzieję pochwalić się pięknie kwitnącą lewizją już tej wiosny :tan Ubiegłoroczna ma zielone listki, wykopana i wsadzona w piach, schowana pod dach. Jak będzie cieplej, to zajrzę jej w korzonki, czy nie zgniły ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:196

Wczoraj wróciła zima!

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj niby wiosna, ale kwiatuszki nie wierzą i nie chcą się otwierać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ale imponujące szpalerki śnieżyczkowe ;:138 i szafirek już wyskoczył jak z procy ;:oj i krokusy tuż tuż.. ;:333 Gdyby nie ten śnieg to by już bardziej zaawansowana ta wiosna była... ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

Martuniu :wit ,ale u Ciebie już pierwsze zwiastuny cudne wiosny ,u mnie o dziwo po takim zaśnieżeniu niedawno też już wiosna się pokazuje,oby zima juz sobie poszła hen .
niedzieli dobrej Martuś ;:196 ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto jaki z Ciebie leń ;:oj co Ty piszesz, siedząc na kanapie nie stworzyłabyś takiego pięknego ogrodu, wiedzy o kwiatach zazdroszczę. Ja wiem jak mam problem mogę zapytać, a Ty od razu mi sypiesz obfitością rad. Lenia z takimi informacjami nie spotkałam :lol:
Twoje przebiśniegi są śliczne, ładne wstążeczki kwiatów powstały. Chciałabym mieć takie ilości. Śniegu i ja już nie chcę, głośno protestuję, nie słucha bo sam nocami sypie. Na szczęście w ciągu dnia topnieje, szkoda że jest zimno. Musimy wstrzymać wszelkie prace, jak piszesz poczekamy na prawdziwą wiosnę, oby to nie trwało długo.
Wracając do wiatraków, są ich zwolennicy i przeciwnicy, jak wszędzie gdzie ludzie tam różne zdania.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martusiu już jest ślicznie, a widzę oczami wyobraźni jak te wszystkie kiełki zielone zakwitną tulipanami i żonkilami. Rzeczka przebiśniegów...świetny pomysł! może moje rozsadzę :D Tylko po ich przekwitnięciu potem czas szybko ucieka i zapominam o wielu planach :uszy
Szafirek to chyba u Ciebie pierwszy się pokazał ;:63
Tylko to białe nie chce odejść, no i przymrozki, a dzisiaj spotęgowane przez mroźny wiatr ;:223
Trzymaj się cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Maryniu, ;:196 Pół ogródka kwitnących przebiśniegów, to moje zauroczenie z dzieciństwa nasadzeniami jednej z koleżanek mojej babci, które staram się teraz u siebie odtworzyć ;:306
Wygląda na to, że ta wiosna nie chce rozwinąć skrzydeł, znowu pada śnieg ;:145

Bogusiu, ziemia nie zamarzła przed śniegiem, to wszystko rosło sobie pod pierzyną i od razu chce kwitnąć ;:138 tylko podrygi zimy nie pozwalają kwiatuszkom pokazać w pełni swojego piękna ;:14
Może już niedługo ciepełko będzie cieszyć pszczółki i nas! ;:196 :wit

Dorotko, ;:196 , nie wiem co napisać ;:131
A widzisz, bo takie ilości przebiśniegów,to tylko u leniwej ogrodniczki ;:306

Marysiu, przebiśniegi łatwo stracić z oczu, bo ich szczypiorki w pewnym momencie, jakoś tak niepostrzeżenie znikają, dlatego dobrze jest rozsadzić je tuż po kwitnieniu, chociaż wtedy jest najwięcej różnych kwiatków i czasu brak na inne zajęcia poza gapieniem się na te cuda :;230 Tak sobie obiecuję rozsadzić właśnie tego szafirka błękitnego, on wyrasta razem z rannikami i rozsiewa się mocno, a w zagęszczeniu drobnieje.
To białe właśnie mi sypie ;:14 tym bardziej gorące pozdrowienia ślę ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A wczoraj było tak.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

U Ciebie już bardzo wiosennie.Piękne te łany przebiśniegów.
Fajnie wyglądają ranniki wśród białego śniegu.Ranniki w tym roku bardzo się cieszą bo one lubią zimę.
Oczar ma fajne białe czapeczki .Jak tylko zrobi się cieplej to dopiero kwiatki pokażą na co je stać.
Miłego dnia. ;:168 ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wszystkie wiosenne kwiatuszki dają czadu, a miałaś Martusiu tyle śniegowej pierzynki. ;:202 U nas też sypał dzisiaj ,ale już śladu nie ma, jednak pogoda nie pozwala na prace ogrodowe . Miłego świętowania ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Rzeka przebiśniegów jak zawsze zachwycająca :)
Słyszałem, że gdzieniegdzie śnieg napadał - u mnie takie rzeczy się nie dzieją :wink: Trochę zazdroszczę bo śnieg to rezerwuar wody, a u mnie zaraz susza będzie...
Ale wiosna coraz bliżej :)
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Jestem i ja podziwiam przebiśniegi, niesamowite ;:138 obok będą pewnie tulipanki i żonkile,ale będzie ślicznie.U mnie po śniegu widać tylko korytarze po nornicach i takich tam,było grubo śniegu to ryły praktycznie po powierzchni trawy i teraz widać jak buszowały.Super wiosna a będzie jeszcze piękniejsza,gratulacje ;:180
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto u Ciebie sporo wiosennych kwiatuszków, tak fajnie im cieplutko było pod śnieżną kołderką, widać nie próżnowały, czekały aż śnieg stopnieje i pokażą piękny spektakl.
Kilka razy zastanawiałam się nad zakupem oczaru, jakoś zawsze przerażały mnie jego wielkość, widzę u Ciebie wcale nie jest duży i szeroki, a może to jakaś odmiana, albo młody egzemplarz.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Martuniu i u Ciebie piękne śnieżyce :) Chociaż nie lubię zimy, to bardzo podobają mi się zdjęcia roślin w śniegu .
U nas bez śniegu, ale za to mróz -5 .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Jak na to, że zima nie chce odejść to masz naprawdę dużo kwitnień ;:oj Szczerze mówiąc jestem mocno zaskoczona, bo u mnie ledwie ranniki i przebiśniegi próbują kwitnąć. Ciemierniki mająpąki, ale daleko im do kwitnienia.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Przebiśniegi w takich ilościach cudnie wyglądają, nawet śnieżycę już masz kwitnącą, mojej nawet nie widać a ranniki, tak jak i u mnie w śniegu zakopane. Może będą dłużej kwitnąć, bo wolą chłód niż gorąco. ;:215
Cudny kolor oczaru ;:oj w śnieżnej czapeczce uroczo wygląda. ;:63 ;:138 Pozdrawiam ;:196 ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”