Maryniu, Twoja jesień jeszcze złota, u mnie niestety szarobura, mimo świecącego dzisiaj słońca. Chyba miałam większy przymrozek, bo większość roślin jest zmrożona, a paprocie nawet już suchuteńkie. Nie dane mi było się cieszyć jesienią.
Cudne winogronka, pięknie podświetlone słoneczkiem
Czerwone muchomorki są urocze, zawsze się nimi zachwycam w lesie. Miłego dzionka
anabuko1 pisze:Lubię patrzeć na Twój ogród przez Twój obiektyw
Ja także! Dzięki Aniu!
Iwonko1 istotnie mimo przymrozku dostrzegam jeszcze subtelności które lubię pstryknąć.
Ale i u mnie różowo nie jest wręcz przeciwnie ,szarość zagościła i tutaj ale od tygodnia prawdziwa złota jesień dominuje! Jest cudownie ciepło i temperatura najwyższa w kraju od kilku dni! Przyjemnie się pracuje i szykuje ogród do zimy...czyszczę,wycinam,plewię korzystając co dzień z dobrodziejstw i ładujemy akumulatory na zimę...
Uschły i u mnie paprocie takie leśne ale niektóre ogrodowe jeszcze w świetnym stanie.
Tradycyjnie
ostatnie floksy
uwielbiam te koraliki
wśród paproci jeszcze są terminatorki które oparły się przymrozkowi
Aura sprzyjająca więc codzienna porcja świeżynek ode mnie dla rzeszy stałych chyba /niektórzy chyba abonament mają na wejście / bo codziennie ta sama niemała liczba swoją bytnością mnie raczy...
Czas jesienny ,ciepło i wykorzystuję na maxa w ogródku prześwity się porobiły,co do wycięcia wycięte troszkę na zimę suszek zostawię...Robię również nieco słoików z przetworami ale jakoś na pokazywanie ich nie mam weny ...słoik to słoik w końcu..lepiej pełny niż pusty...
Witaj Maryniu w słoneczne piątkowe popołudnie.
Języcznik i u mnie zieleniutki, choć sąsiadująca z nim paproć już całkiem zaschnięta.
Zebrinusy kolejną jesień pysznią się pięknymi pióropuszami a podświetlone słonkiem winogronka, przypominają bombki zbliżających się Świąt.
Pozdrawiam wspaniałego weekendu życząc
Igo, to miskant zebrinus. Miło,że wpadłaś i coś Ciebie u mnie zainteresowało! Stasieńko dzięki! U mnie jeszcze jesień nie powiedziała ostatniego słowa choć ogólnie to całkiem jesienne obrazki.. Weekend zapowiada się ciepło i pogodnie trzeba będzie jakieś inne plenery
poza działkowe zaliczyć I Tobie miłego weekendu życzę!
Jesień nam się udała w tym roku Iwonko poza przymrozkowym incydentem jest kolorowo i ciepło..Można złapać jeszcze nieco promieni słonecznych przed zimą..... Bardzo dziękuję za uznanie dla moich pokazywanek!
Soniu korzystam z uroków tej pięknej jesieni a podświetlone zapomniane winogronowe grono aż się prosiło,żeby je zauważyć! Pochwała dla mojego fotografowania to dla mnie miły komplement !