Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Ale cudności ;:oj Piękne floksy, zmuszają do nowych zakupów ;:306 Anafalis robi wrażenie, a mój okazał się krwawnikiem kichawcem :twisted: I jeżówki takie śliczne... Irys wow- takie niespodzianki to ja lubię ;:108
A to co?
Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marta floksy i jeżówki mogę oglądać bez przerwy ;:333 ... oczywiście spisuję ich nazwy w notatniku... będę szukać ;:215 :)... Pozostałe fotki też śliczne ... no i co najważniejsze jeszcze tchną letnią pogodą :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Martuś, widoki z ogrodu cudne, hortensje jak malowane zresztą, dużoooo roślinek mi się podoba u Ciebie :)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto ogród nadal cudny ,pełen kwiecia i pięknych barw.Jest na co popatrzeć ,powzdychać i czym oczy i duszę nacieszyć.Po prostu pięknie ;:180 Uwielbiam zaglądać do twojego ogrodu :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam przemiłych gości spacerujących po tym ogrodzie ,dzień był piękny ,po południu niewielka burza i spory deszcz,więc ogród podlany.

Marysiu,Edens Smile jest taki inny ,ale śliczny zrobiłam zdjęcie ,może będzie lepsze, jedne kwiatki są jasnoróżowe z ciemniejszym środkiem ,a obok inne ciemniejsze z jasnym wzorkiem ,przez to jest bardzo ciekawy,moja budleja bez problemu przetrwała zimę niczym nie okryta ,a w jesieni wsadziłam obok patyczek i nie tylko ,że się ukorzenił to już kwitnie i teraz mam dwie :heja ,u mnie też szpaki wszystko zjadają ,ledwo uchroniłam trochę aronii,bo jeszcze dzień i nic by nie było,sarny systematycznie przeskakują do ogrodu i też jedzą róże i zjadły maliny ,musiałam je dodatkowo grodzić na 2,20 wysoko,już nie mam do nich siły ,a przed domem zrobiły sobie przejście ,z jednej strony ogrodu na drugą i po drodze zjadły pelargonie w donicach i róże w przedogródku,masakra ;:223 ,pozdrawiam ;:196

Kasiu,tak zdjęcia już wchodzą ,wirus zablokował mi Photobucket ,ale już wszystko naprawione,ogród pięknie sie stara przez całe lato i też się cieszę ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Iwonko,ja niczym nie okrywałam ,zostawiłam ją na pastwę losu i dała radę ,wsadziłam w jesieni gałązkę obok i już kwitnie druga,uwielbiam jej kolor i wysokość ,ale w tym roku wyższa niż w tamtym ,może juz nie będzie większa,bo bym nie chciała,pozdrawiam :wit

Gosiu,uwielbiam floksy ,i uporczywie zbieram coraz to inne ,no i pięknie rosną ,jeżówki też lubię ,jeszcze nie wszystkie zakwitły,irys jakiś spóźniony ,na wiosne nie zakwitną ,a może mam jakąś odmianę letnią ,bo w tamtym roku też tak późno kwitnął ,a teraz kwitnie dalej
,na zdjęciu jest hortensja Great Star "Le Vasterival"to hortensja bukietowa i wiechy ma w takie motylki ,jest cudna ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,w ogrodzie pełnia lata ,dookoła coś kwitnie ,floksy uwielbiam za kolory ,ale i zapach ,jest dla mnie wyjątkowy,pozdrawiam :wit

Ewciu garden 11,dziękuję ,staram się mieć wszystkie moje ulubione roślinki ,widać za dużo ich lubię ;:306 ale nic na to nie poradzę ,pozdrawiam :wit

Beatko,miło,że zaglądnęłaś ,że ogród się podoba ,wiem ,że tak mało mamy wszyscy czasu,,ale jakoś sobie ze wszystkim radzimy,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Może znowu wstąpicie do ogrodu ,bardzo zapraszam ,dopóki lato trwa i kwiatów pachnących mnóstwo.

Younique Bicolor
Obrazek

Obrazek

moja nowa tegoroczna herbaciana różanka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

floks delta i jeżówka Catharina
Obrazek

Obrazek

pysznogłówka Blue Stocking
Obrazek

floks Neon Aureole
Obrazek

Obrazek

jeżówka Hope i hortensja Miś polarny
Obrazek

Tomato Soup
Obrazek

jeżówka Marmalade
Obrazek

hortensja Miś polarny
Obrazek

języczka pomarańczowa
Obrazek

Obrazek

olbrzymie dyniowisko
Obrazek

Obrazek

Eukomis
Obrazek

Obrazek

zaraz zakwitną białe rozchodniki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

floks plamisty Delta
Obrazek

Obrazek

Obrazek

to zjedzone przez sarny przed samym domem pelargonie w donicy
Obrazek

tutaj ścieżka w przedogródku,którędy przechodzą i przy okazji zjadły mi róże,,zaznaczam ,ze wszystko jest ogrodzone na wysokość 180 cm ,ale dla saren to żadna przeszkoda ,codziennie są w ogrodzie .
Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak ja kocham sierpniowy ogród
Teraz zaczyna się znowu jeden z najbardziej kolorowych okresów w ogrodzie
Masz rację, że u mnie jest sporo kwiatów, ale jednak te twoje wielkie kępy robią niesamowite wrażenie
Jak zwykle pięknie wszystko kwitnie, a ja mam wrażenie, że u mnie ten rok nie jest najlepszy dla moich roślin, wiele choruje, wiele jest dużo mniejszych niż dawniej, taki floks Bicolor u mnie ma raptem kilku cm.
No i nie kwitną niektóre hortensje bukietowe
Jak zwykle musze ciągle z czymś walczyć
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu no to tylko siatka górą ;:306 tak to jest jak się mieszka przy lesie, piękne i odosobnione miejsce ale widać kto tu rządzi ;:306 Ta ścieżka świadczy, że to całe stado ;:oj Za to w pozostałej części ogrodu kwiaty szaleją...ogromne kępy, niesamowicie piękne. Floksy wyglądają imponująco ;:63 Dobrej nocy i pozdrawiam serdecznie ;:196

p.s. Martusiu granatowy to powojnik bylinowy Casandra :D no to mamy na bieżąco rozpoznane ;:333
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Białe lilie w połączeniu z Hortensją ..cóż za widok. Great Star "Le Vasterival" rośnie u Ciebie w nasłonecznionym miejscu.? Jakie hortensje masz posadzone w miejscu gdzie słonko świeci cały dzień.Martuś Younique Bicolor już kofam, cudność ....a ja tylko dopisuję. :;230
Jestem na chwilkę i muszę wracać ;:145 Nie kcem ale muszę.Jeszcze do końca roku,taką mam nadzieję. ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś !
Wszystko mi się u Ciebie podoba roślinki pięknie są ze sobą zestawione ;:215
Mam pytanie co do owocowania brzoskwiń .Jak długo czekałaś na swoje owoce ?
A mam tez morele starą odmianę wyhodowaną z pestki .Oczywiście dostałam sadzonkę kiedy ja sadziłam miała jakieś 15cm .Rośnie u mnie trzecie lato i ma już ze 2m i też jestem ciekawa kiedy zaowocuje.Może wiesz?
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Z rozkoszą pospacerowałam sobie, bo uczty dla ducha nigdy dość ;:196 A nawet się pośmiałam z siebie samej, bo tak oglądam i myślę sobie, że Marcia zapomniała ściągnąć pranie :lol: A dopiero potem moje ślepe oczy dojrzały altanę ;:196
Zachwycają mnie floksy, są niesamowite. A zestawienie białej hortensji, fioletowej pysznogłówki, werbeny i traw to iście mistrzowski trik. Podziwiam i już wiem kto u mnie dostanie w przyszłym sezonie do towarzystwa werbenę. Pysznogłówki w tym kolorze nie mam, ale ....może Martuś będzie w sprzedażowym?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu witaj ;:196
Stworzyłaś cudowny raj w swoim ogrodzie ;:433 ;:433 ;:433 Piękne wszystko ;:333 ;:333
Floksy , różanka , hortensje , pysznogłówki , werbeny , jeżówki itd........................................ przepiękne ;:215
Szkoda twoich pelargonii i róż i malinek :( może pomyśl żeby jeszcze wyżej się odgrodzić siatką przecież do nieba nie wyskoczą .
Serdeczne pozdrowienia i ;:4 ;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wiedziałam,że u ciebie to jest mnóstwo piękności w ogrodzie.
I to zawsze!!
Takie łany, kępy kwitnące robia niesamowite wrażenie.
Hortki, dalie, chabry, cudnie wyglądają ;:108
Pozdrawiam i miłego odpoczynku życzę :)
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetnie,pięknie i obficie U Ciebie Marto ,a grzybki już zbieram też!
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuniu u ciebie to zawsze prawdziwa uczta dla oka i ducha....
Przecudny ogród, pełen różnej roślinności i kolorów. Nawet sarenki go kochają.... ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”