Witam przemiłych gości spacerujących po tym ogrodzie ,dzień był piękny ,po południu niewielka burza i spory deszcz,więc ogród podlany.
Marysiu,Edens Smile jest taki inny ,ale śliczny zrobiłam zdjęcie ,może będzie lepsze, jedne kwiatki są jasnoróżowe z ciemniejszym środkiem ,a obok inne ciemniejsze z jasnym wzorkiem ,przez to jest bardzo ciekawy,moja budleja bez problemu przetrwała zimę niczym nie okryta ,a w jesieni wsadziłam obok patyczek i nie tylko ,że się ukorzenił to już kwitnie i teraz mam dwie

,u mnie też szpaki wszystko zjadają ,ledwo uchroniłam trochę aronii,bo jeszcze dzień i nic by nie było,sarny systematycznie przeskakują do ogrodu i też jedzą róże i zjadły maliny ,musiałam je dodatkowo grodzić na 2,20 wysoko,już nie mam do nich siły ,a przed domem zrobiły sobie przejście ,z jednej strony ogrodu na drugą i po drodze zjadły pelargonie w donicach i róże w przedogródku,masakra

,pozdrawiam
Kasiu,tak zdjęcia już wchodzą ,wirus zablokował mi Photobucket ,ale już wszystko naprawione,ogród pięknie sie stara przez całe lato i też się cieszę ,pozdrawiam i buziaczki
Iwonko,ja niczym nie okrywałam ,zostawiłam ją na pastwę losu i dała radę ,wsadziłam w jesieni gałązkę obok i już kwitnie druga,uwielbiam jej kolor i wysokość ,ale w tym roku wyższa niż w tamtym ,może juz nie będzie większa,bo bym nie chciała,pozdrawiam
Gosiu,uwielbiam floksy ,i uporczywie zbieram coraz to inne ,no i pięknie rosną ,jeżówki też lubię ,jeszcze nie wszystkie zakwitły,irys jakiś spóźniony ,na wiosne nie zakwitną ,a może mam jakąś odmianę letnią ,bo w tamtym roku też tak późno kwitnął ,a teraz kwitnie dalej
,na zdjęciu jest hortensja Great Star "Le Vasterival"to hortensja bukietowa i wiechy ma w takie motylki ,jest cudna ,pozdrawiam
Ewciu,w ogrodzie pełnia lata ,dookoła coś kwitnie ,floksy uwielbiam za kolory ,ale i zapach ,jest dla mnie wyjątkowy,pozdrawiam
Ewciu garden 11,dziękuję ,staram się mieć wszystkie moje ulubione roślinki ,widać za dużo ich lubię

ale nic na to nie poradzę ,pozdrawiam
Beatko,miło,że zaglądnęłaś ,że ogród się podoba ,wiem ,że tak mało mamy wszyscy czasu,,ale jakoś sobie ze wszystkim radzimy,pozdrawiam