Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.

Zablokowany
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Re: Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny

Post »

Halinko, ale nowości :!: Teraz po remoncie, pewnie masz już miejsce na nowej komodzie ? :)
Większość nowych roślinek wygląda na dorosłe, więc pewnie za jakiś czas zakwitną. A to również dla nas ogromna radość !
Mnie również zmartwiła ta tajemnicza zaraza. Napisz coś więcej o problemie i chroń swoje nowe roślinki :idea:
Kwiatuszki Saccolabium quisumbingii wyglądają jak konwalie. Czy również pachną ? :)
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, nowości wiele Ci przybyło, wszystkie sobie pooglądałam i są śliczne, martwi mnie natomiast ta zaraza u Ciebie, pryskaj kochana czym się da, bo aż się serce ściska, gdybyś miała je stracić.

Pozdrowionka :P
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Ja nie mogę,ale tego jest ;:111 Doliczyłam się 12 sztuk,nigdy tyle naraz nie kupiłam hehe,gratuluję ;:63
Bardzo spodobała mi się Saccolabium quisumbingii i rzeczywiście kwiatuszki podobne do konwalii i już jest na mojej liście chciejstw ;:109 A czy może pachnie ?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko długie czekanie wynagrodziłaś w piękny sposób-tyle nowości ;:138 aż nie mogę oczu oderwać od tych cudeńków ;:111 ;:111 ;:111 Zaintrygowało mnie Saccolabium quisumbingii- ma śliczne kwiatuszki :heja No właśnie- pachnie :?:
Napisz co się dzieje, jakie choróbsko sprawiło, że kilka możesz stracić :?: Może uda się pomóc :?: :D
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piekne okazy a co do Saccolabium quisumbingii u mnie pachnie on miodem i vanilia, juz niedlugo otworzy swoje kwiatki ;:7
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Super nowości ;:138 ;:138 ;:138 A widok kwitnącego Sacclabium jest zniewalający.Czy jest wymagający w uprawie :?: :D
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Nowosci slicznusie,pieknie wygladaja maluszki razem ;:63
Napisz prosze co to za chorobsko meczy twoje roslinki,ja wczoraj wyzucilam 2 falki staly obok siebie i obydwa zarazone jakim swinstwem a ze do nich nie zagladalam kilka dni to juz bylo za puzno niestety.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Ach dziewczyny, kochane jesteście :lol: Tyle miłych słów, bardzo mi miło z tego powodu ;:180
A te nowości nie przybyły do mnie na raz, tylko sukcesywnie:) Ale wyszło jak wyszło, nie mogłam wcześniej ich fotek wstawiać.
Jeśli chodzi o Saccolabium quisumbingii to dopiero dzisiaj właśnie wyczułam jego zapach. Nie należy do moich ulubionych, ale jest ładny, taki słodki, jak to Jolusia właśnie określiła "miód i wanilia" ;:113
Moje "zdechlaczki" właśnie przeszły opryski i czekam na rezultaty. Strach myśleć, co by było. Uważam, że jakieś "grzybowe dziadostwo" się przyplątało, a to postępuje w strasznym tempie.
Przeżyłam szok, ale jestem mimo wszystko dobrej myśli, chociaż wiem, że "gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą". Byłoby za różowo w życiu, gdyby wszystko szło jak z płatka ;:112 Ja się tak szybko nie poddaję ;:109 ;:108
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za wszystkie miłe słowa ;:167 ;:79 ;:168
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Oj Halinko! Ale cudowności pokazujesz ;:138 Niech się zadomowią szybciutko i rosną zdrowo. A z zarazą wygrasz na pewno - trzymam kciuki :tan

Dawno się nie odzywałaś... U mnie też taki okres "bez melodii" i jakoś wszystko na łapu capu - ani czasu ani sił. Oby to minęło jak najszybciej :roll:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu dzięki za miłe słowa :) Jak tam się sprawuje Twój najcenniejszy kwiatuszek ??? Kubuś oczywiście ;:109 ;:79
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Halinko no mój "chodząco padający potwór" ma się świetnie :lol: Dziś sam "zjadł" zupę - mam ją wszędzie - na oknie, stole, dywanie, ścianie i nie wiem gdzie jeszcze ją znajdę :;230 .... ale jakie dziecko było szczęśliwe jak mama biła brawo jak trafił do buziaka łyżką :D
A jak Twoje Słoneczka? ( i te starsze i młodsze :;230 )
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Ale duuużo nowości :shock: Kiedy do Ciebie nie zajrzę, to ciągle coś sobie kupujesz, to tu, to tam - gdzie Ty na to miejsce znajdujesz? :shock: :lol:
Saccolabium quisumbingi piękne, tylko w przeciwieństwie do innych mi przypomina Sedirea japonica :wink:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu moje słoneczka mają się dobrze, ale to najmłodsze wcale nie chce jeść:( A wszelkie syropki na apetyt są od 3-go roku życia (pani w aptece powiedziała) ;:110
Anusska miejsca brakuje strasznie. Troszkę powydawałam w prezentach, troszkę zabrałam do biura a "pozostałości" poupychałam gdzie tylko weszło. Na parapetach gęsto, a jak się trochę przerzedzi przez naturalną selekcję, to za jakiś czas coś nowego przybędzie, no i tak wkoło Macieju hi hi ;:112
Mam jeszcze trochę marzeń storczykowych, ale na chwilę obecną szlaban. Koniec, kropka ;:109 ;:113 ;:79
Mój spis wątków
Moje robótki
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Wszyscy mówimy co jakiś czas szlaban a potem dzieje siw od nowa.Też zastanawiam się nad tym,jak to się dzieje,że aż tyle zmieści się na tych parapetach.Gorzej z myciem okien.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Halinko, cudne nowe nabytki !

Mam nadzieję, że ustalisz co za paskudztwo zaatakowało Twoje rośliny i szybko się z tym rozprawisz !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”