Kropelka zaprasza cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kropelka zaprasza cz.3

Post »

Kania, oby, oby! Mam nadzieję, że dzieci kiedyś docenią cały trud włożony w ich wychowanie.
Jakoś tak wciągnęło mnie to forum ;:173 Czasem myślę ile mogłabym podziałać w ogrodzie w tym czasie, a innym razem mówię sobie, że to właśnie inne ogrody są inspiracją do działania! Ale zaraz znikam do ogrodu, bo dziś nie muszę siedzieć nad odrabianiem lekcji z dziećmi :tan

Obrazek

Sauromatum
, cieszę się, że zajrzałaś do mnie :) Masz rację, że to czasem trudna sztuka. Psiaki wypuszczone z kojca lecą od razu kąpać się w oczku wodnym, podsikują drzewka (zresztą kocur też), koty w domu też mają dziwne pomysły, choć najczęściej ostrzą pazury na kanapach :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pracuje nad tym kawałkiem:
Obrazek
I nad tym też:

Obrazek
Te iglaki muszę przesadzić

Obrazek

A tu przesadzone azalie

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolu Twoje prace na rabatach wyglądają jak wykopaliska ... :;230
To ciężka praca i zakres zmian duży ale mam nadzieję,że ktoś Ci pomaga bo na jedne damskie ręce trochę za dużo.
U Pinky Whinky kwiatostany w jesiennej szacie mają barwę bardziej w czerwonej tonacji - chyba ? Nie wiem dlaczego nigdy nie trafiła u mnie na listę zakupów... dziwne bo jest przepiękna.
Awatar użytkownika
Sukulentowy
200p
200p
Od: 7 wrz 2016, o 22:31

Post »

Masz ładne rośliny. Gratuluję :D :!:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Mariolu, piękny masz ogród! Podoba mi się szpaler świerków. Miałam podobny ale ostatnio po zimie jakoś tak wypada mi co któreś drzewko. W sąsiedztwie widzę takie właśnie martwe świerki po zimie. Chyba mamy jakąś chorobę albo szkodnika w okolicy.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Rzeczywiście Krysia dobrze to ujęła to prawdziwe wykopaliska ;:oj i pracy nie zazdroszczę, bo to ciężka praca jak na słaba płeć.Oby tylko iglaki przeżyły ,bo szkoda by ich było są cudne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, masz rację, ogród rozmemłany, tym bardziej, ze ja nie zajmuje sią jedną rzeczą od początku do końca, tylko robię klika(naście) na raz. Jak zmęczę sie pracami przy skalniaku, idę na tył ogrodu, to znów coś koło domu, w między czasie coś tam w domu, lekcje z dziećmi, jakiś wyjazd... i tak bez końca. Wiem, ze nie wygląda to dobrze jak tak jest wszędzie rozpiernicz, ale robiąc coś od początku do końca i skupiając się tylko na jednym zadaniu, pewnie wcale nie miałabym tego ogrodu, bo ja jestem raz, że niecierpliwa; dwa, że zapał mam słomiany 3) jak coś mi nie idzie jak trzeba rzucam to w diabli...
Dlatego ogród wygląda jak wygląda, wszędzie wszystko rozwalone. Oczywiście wszystkie prace robię sama, nikt nie podziela mojego entuzjazmu, ani chęci do prac w ogrodzie. ;:222

Sukulentowy- dziękuję!

Kaniu,
mój żywopłot ze świerków posadzony jakieś 5 lat temu, rośnie bezproblemowo. Twoje może zaatakowały przędziorki?

Jadziu,
no ciężko, ciężko, dlatego idzie mi to jak po grudzie. Może kiedyś będzie lepiej...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Mariolu,piękny masz ogród ,a że dużo w nim ciągle roboty,to przecież my same zawsze coś wymyślamy,u mnie też nikt nie podziela mojej pasji,czasem mąż,jak mam coś do wykopania ciężkiego to wykopie i już po nim ;:306 ,ale ja się tym zbytnio nie przejmuję ,bo bym w ogóle nie miała ogrodu,dobre jest powiedzenie,umiesz liczyć ? licz na siebie i najlepiej się tego trzymać i byle do przodu ,chociaż małymi kroczkami,ogród się w końcu uporządkuje,pozdrawiam :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, masz rację w 100%. Grunt to nie poddawać się i ciągle iść do przodu, bo stanie w miejscu to uwstecznianie się ;:224 Ostatnio jednak nie specjalnie chce mi się cokolwiek robić w temp.30 stopni, a wieczorem ciemno i komary kąsają jak wściekłe. Doszłam też do wniosku, że trzeba trochę spuścić z tonu, bo zbyt dużo planów w krótkim czasie i brak możliwości ich realizacji wpędza mnie w nerwówkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Marolko :D ogólne widoki cudowne ;:215 przerabiasz skalniak ? Kamienny murek wzmocniony jest betonem?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, tak, kamienie były osadzane na zaprawie, teraz nie moge ich ruszyć :( I ostatecznie wolę chyba przesadzić te iglaki, choć i to nie będzie łatwe i naszarpać się będzie trzeba. A może wszystko zostanie po staremu? Zmieniam koncepcje co chwila i żadna nie raduje mnie w 100%.
Upał u mnie 30 stopni, nic się nie chce w taką pogodę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Kochana, takie iglaki to chyba u mnie rosną...są szerokie i wysokie...formować się ich nie da, próbowałam ;:185 Wstrzymaj się z przesadzeniem drzewek do wiosny...teraz tylko obkop szpadlem krzak dookoła, korzenie zostaną przecięte...do jesieni wyrosną zaczątki nowych korzeni, w miejscu przecięcia...drzewka wiosną wykopane przyjmą się bez problemu...szkoda było by je stracić. Widziałam w programie ogrodniczym jak takie drzewka były przenoszone.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

A czort wie, co tam dolega moim świerkom. Na razie szpaler wygląda, jak niekompletne uzębienie.
W Twoim ogrodzie nie zauważyłam żadnego rozmemłania. Rozmemłanie, to ja mam u siebie, więc wiem jak to wygląda :wink: .
Cudne czerwone koraliki na krzewie ;:138 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Widzę, Mariolko, że podjęłaś się kilku dość wyczerpujących prac ogrodowych. Podziwiam! ;:138 ;:138
Nie tylko podziwiam, życzę pomyślnego ich zakończenia. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariolko ogród w ostatnich latach bardzo się zmienił, oczywiście na lepsze, bo teraz to widać, jak rośliny się rozrosły, zagęściły, a to, że czasu nam brakuje, żeby doprowadzić nasz kawałek zielonego miejsca do perfekcji to już inna bajka, nie da się, po prostu nie da się i trzeba się z tym pogodzić ;:108 i tak masz ślicznie, dużo roślin, odmian i na pewno kosztowało Cie to kupę kasy, ale jak człowiek się uprze to i ostatnią złotówkę wyda na roślinkę, wiem coś o tym ;:224
Ja też nie tyram w ogródku jak nie mam siły, czy weny, mam chwasty i co, że je mam, roślinki też czasami potrzebują chwastów, tak jak człowiek sąsiada tak roślinki chwastów ;:224
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj to widzę sporo pracy Cię czeka z tymi rabatkami. Ale za to w mońcu jak pięknie będzje. ;:138
Zdjęcia ogółu zachwycają. Hortensja cudowna. Ciekawe czy mój patyczek się ukorzeni. :roll:
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”