Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Witaj Agnieszko :wit
bardzo lubię oglądać twój ogród o każdej porze roku :D
dobrze, że wszystkie ciężkie prace masz już za sobą teraz tylko cieszyć się z każdego nowego kwiatka :D
pozdrawiam serdecznie :wit :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś faktycznie wiosna już w pięknym rozkwicie.... spóźniała się u mnie, ale teraz pięknie nadrabia. Wciąż zakwitają nowe tulipanki :D Z oknami na szczęście już kończę.... jeszcze tylko jeden pokój czeka :D

Romciu wiosna faktycznie pędzi, każdego dnia pokazują się nowe kwiatuszki :D
Główne porządki mam już za sobą, teraz już powolutku kosmetyka i na bieżąco wyrywanie pojawiającego się zielska :D

Bodziu bardzo się cieszę, że lubisz do mnie zaglądać, to prawdziwa radość dla mnie ;:196
Najcięższe prace faktycznie mam już zrobione, bardzo zadowolona jestem z tego powodu.... teraz już tylko bieżąca kosmetyka :D
Najgorsze, że u mnie ochłodzenie przeszło bez deszczu..... jest tak strasznie sucho, muszę wyciągnąć podlewanie....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Sasankowa dziewczyna ;:196
Ale masz już cudne tulipany. U mnie nie zakwitł jeszcze ani jeden, choć dziś w Szczecinku widziałam już całe w barwnych pąkach. Zwykle były na 1 maja, w tym roku i tak zakwitną wcześniej.

Tak zachwalasz korę. Ja też jestem jej fanką, tylko.... no właśnie - powiedz, czy pod agro nie robią Ci się pagórki? U mnie ziemia jest bardzo powypychana przez nornice. Masa dołów i pagórków. Na tych pagórkach kora nie chce się trzymać, a w dołkach się rozkłada, kompostuje i rosną w tym chwasty ;:222
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Piękne kolory sasanek i tulipanów :). I już prawie kwitną. U mnie ciągle w pąkach.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aguś
Jest pięknie już u Ciebie,sasankowo,tulipanowo,jak bardzo kolorowo ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś piękne tulipany ;:333 Sasanki jakie dorodne ;:108 Oj chyba dosadzę przy skalniaczku kilka ;:224

Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tulipanami tez mnie zadziwiłaś.
Takie cudne kępy, chyba że jesienią sadzone.
U mnie piękne są tylko w pierwszym roku, potem coraz słabiej kwitną aż do zaniku.
Dlatego przestawiłam się na narcyzy, chociaż z nowymi odmianami też bywa bardzo różnie.
Miłego dnia Aguś. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Agnieszko sasanki piękne, nie mogę się napatrzeć ;:oj i jeszcze takie duże kępy tulipanów ;:167
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49

Post »

Cudownie u Ciebie :wit Tulipaniki , szczególnie te malutkie śliczne ;:oj
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś faktycznie w tym roku wiosną możemy się cieszyć bardzo wcześnie :D Tak sobie myślę, że może u Ciebie rosną takie późniejsze tulipanki, może skuś się na posadzenie kilku botanicznych odmian..... to moje ulubione 8-) Moje późniejsze też jeszcze w pąkach.....
Co do kory...... to jak widać w różnych warunkach różnie się sprawdza.... ja nie mam problemów z zębatymi paskudami ( na szczęście) więc u mnie nie ma górek i dołków i kora rozłożona jest równomiernie.... nie mam też włókniny pod nią.... na kilku rabatach miałam, ale u mnie zdecydowanie nie zdała egzaminu i ją sukcesywnie usuwałam.... jeszcze gdzieś tam można odnaleźć jakieś jej pozostałości....Korę wysypuję na gołą glebę...

Asiu tulipanki niedługo zakwitną i u Ciebie..... to dosłownie kwestia dni :D Ja mam posadzone odmiany kwitnące w różnym czasie, żeby jak najdłużej cieszyć się tymi pięknymi kwiatami.... niektóre nawet jeszcze nie maja pąków....

Aniu 1 faktycznie kolorków jest każdego dnia więcej .... ciesze się, ze podoba Ci się :D

Aniu 77 bardzo namawiam Cię na posadzenie kilku sasanek, to takie cudne kwiatuszki ;:167 Ja koniecznie muszę poszukać takich w jasnych kolorach, bo u mnie królują same ciemne barwy....

Grażynko jesienią posadziłam sporo botanicznych tulipanków, one jeszcze nie tworzą kęp, są takimi pojedynczymi kwiatuszkami, ale mam nadzieję, że za 2-3 lata będą pięknymi kępkami :D
Ta pomarańczowa kępa to ma już chyba 4 lata :D
Te wysokie , szlachetne tulipany bardzo często wyradzają się i marnieją, ale te wszystkie botaniczne - Kaufmanna, Fostera, Greiga są długowieczne i rozrastają się we wspaniałe dorodne kępy...... te najbardziej lubię ;:167
Może skuś się na takie i spróbuj :D
U mnie narcyzy dla odmiany nie chcą rosnąć..... w pierwszym roku piękna kępa, a później kilka szczypiorków....

Pauluś sasanki to moje ukochane wiosenne kwiaty, koniecznie muszę się postarać o jakieś jasne odcienie, bo tak wyszło, że mam prawie same ciemne :lol:

Koniczynko bardzo lubię te wszystkie niewysokie tulipanki botaniczne, jesienią koniecznie muszę dosadzić ich więcej.... one tak wcześnie radują swoimi kolorkami :D

Miłego dnia dziewczynki ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agnieszko, witam weekendowo. Jedne z twoich tulipanków to Heart's Delight, gdybyś chciala znać nazwę. Właśnie i u mnie kwitną (strona 65) :D
Przywędrowaly wczoraj do mnie od Tajeczki białe astry, które ponoć kiedyś dostała z kolei od ciebie. Tak więc łańcuszek staje się coraz dluższy. :tan
Nie pamiętam tylko, jakie one są wysokie? Przypomnisz mi?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu dziękuję bardzo za nazwę tulipanków ;:196 Jesienią sadziłam kilkanaście odmian botanicznych i nie zapisałam nazw ;:223
Ciesze się, ze trafiły do Ciebie astry, to wyjątkowo piękna odmian, rośnie w bardzo zwartych kępach, nie rozłazi się , zawsze bardzo obficie kwitnie i jest niewysoka.... osiąga góra 50 cm.... a może i to nie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękna poducha różowej gęsiówki! Dostałem niedawno kawałeczek, bo tej odm. nie miałem.
Tak, z białymi sasankami jest trudniej. Nawet z Twoich nasionek chyba tylko jedna okazała się biała. Ale co jakiś czas pojawiają się prawie białe (z domieszką różu), bo się krzyżują 8-)
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Czyżby skalniak wchodził na ścieżkę bo za mało ma miejsca ?.To różowe to gęsiówka jak mówi Jacek ?.Myślałem,że to skrzydlinka i byłem
zaskoczony ta ilością kwiatów bo u mnie było chyba trzy.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Masz rację, moje są jakieś późniejsze, ale kupowałam kilka razy odmiany botaniczne. Niestety zawsze kwitły tylko raz, a teraz mają tylko liście. Mam jedne z takimi ładnymi pasiastymi liśćmi, ale kwitły tylko raz.
Zazdroszczę Ci tego, że możesz sypać korę na glebę. U mnie w miejscu wysepek jest lita glina. Każdego chwasta trudno wydobyć, a z pod grubej nawet warstwy kory przełażą dość szybko.
Mam świeżo zrobioną w tamtym roku rabatę hortensjowo - piwoniową. Nakryłam ją grubym kartonem, bo tak mi ktoś polecił. Chwasty miały nie przerastać 2 lata ;:173 Niestety mimo bardzo grubej warstwy zrębków na kartonie - ok 5-7cm podagrycznik wylazł już w ubiegłym roku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”