Aguś faktycznie w tym roku wiosną możemy się cieszyć bardzo wcześnie

Tak sobie myślę, że może u Ciebie rosną takie późniejsze tulipanki, może skuś się na posadzenie kilku botanicznych odmian..... to moje ulubione

Moje późniejsze też jeszcze w pąkach.....
Co do kory...... to jak widać w różnych warunkach różnie się sprawdza.... ja nie mam problemów z zębatymi paskudami ( na szczęście) więc u mnie nie ma górek i dołków i kora rozłożona jest równomiernie.... nie mam też włókniny pod nią.... na kilku rabatach miałam, ale u mnie zdecydowanie nie zdała egzaminu i ją sukcesywnie usuwałam.... jeszcze gdzieś tam można odnaleźć jakieś jej pozostałości....Korę wysypuję na gołą glebę...
Asiu tulipanki niedługo zakwitną i u Ciebie..... to dosłownie kwestia dni

Ja mam posadzone odmiany kwitnące w różnym czasie, żeby jak najdłużej cieszyć się tymi pięknymi kwiatami.... niektóre nawet jeszcze nie maja pąków....
Aniu 1 faktycznie kolorków jest każdego dnia więcej .... ciesze się, ze podoba Ci się
Aniu 77 bardzo namawiam Cię na posadzenie kilku sasanek, to takie cudne kwiatuszki

Ja koniecznie muszę poszukać takich w jasnych kolorach, bo u mnie królują same ciemne barwy....
Grażynko jesienią posadziłam sporo botanicznych tulipanków, one jeszcze nie tworzą kęp, są takimi pojedynczymi kwiatuszkami, ale mam nadzieję, że za 2-3 lata będą pięknymi kępkami
Ta pomarańczowa kępa to ma już chyba 4 lata
Te wysokie , szlachetne tulipany bardzo często wyradzają się i marnieją, ale te wszystkie botaniczne - Kaufmanna, Fostera, Greiga są długowieczne i rozrastają się we wspaniałe dorodne kępy...... te najbardziej lubię
Może skuś się na takie i spróbuj
U mnie narcyzy dla odmiany nie chcą rosnąć..... w pierwszym roku piękna kępa, a później kilka szczypiorków....
Pauluś sasanki to moje ukochane wiosenne kwiaty, koniecznie muszę się postarać o jakieś jasne odcienie, bo tak wyszło, że mam prawie same ciemne
Koniczynko bardzo lubię te wszystkie niewysokie tulipanki botaniczne, jesienią koniecznie muszę dosadzić ich więcej.... one tak wcześnie radują swoimi kolorkami
Miłego dnia dziewczynki