Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

No kochana, Ty taki piękny ogród skrywałaś przed nami :lol: Twoje zdjęcia pokazywały nam piękne kompozycje i poszczególne rabaty ale dopiero zdjęcia innego fotografa ukazały jak Ty to pięknie połączyłaś w całość ;:180
Zakątek z kanapą ratanową już jest boski a co to będzie jak się rozrośnie? ;:oj
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 ;:138 ;:138

Piękny ogród, piękne zdjęcia i przemiłe ogrodniczki, o czym więcej można marzyć ? A jeszcze jak Panowie mieli wspólne tematy... i nie przeszkadzali..., to już po prostu bajka :heja

Dziewczyny, jak miło że jesteście blisko ! Może czasem uda się wspólne spotkanie... ;:224

Pozdrawiam i ściskam serdecznie ;:168
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Jolciu tak masz ładnie w Tym swoim ogrodzie ,że ja się go nie mogę nachwalić .Pomysł z posadzeniem większej ilości czerwonej trawy świetny .Masz głowę kobitko :D ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, super spotkanie miałyscie, a relacja Justynki bezcenna! Fajnie zobaczyć czasem znamy ogrod z zupełnie innej perspektywy ;:173
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu powstaje cudny, nie powtarzalny , leśny ogród . ;:138
Wydaje mi się, że tempo zawrotne sobie narzuciłaś, przecież nie tak dawno zaczynałaś, a już taki porządek, rośliny zadomowione. :)
Wspaniały łan delospermy, różne kolory.
Będziesz wykopywała na zimę? :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Teraz muszę pomarudzić-wiem, że sadzenie większej ilości tych samych roślin jest lepsze (widać to na zdjęciach Justyny :D), ale kiedy nie mogę się opanować. Trawy wyglądają zabójczo, a Veilchenblau profilaktycznie okryj matą (albo czymś :roll:), bo szkoda, żeby zmarzła.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, to zupełnie inna odsłona Twojego ogrodu. Nie skąp nam tej całości, bo jest równie interesująca jak części, które dotychczas pokazywałaś :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jak niesamowicie różni się spojrzenie innych osób na to samo miejsce.... inne kadry, inne ujęcia i ten sam ogród wygląda zupełnie inaczej....ale w każdej odsłonie prześlicznie ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Iluż tu miłych gości dzięki Justi ;:oj A ja już chciałam zamknąc wątek na zimę ;:306
Ewo/Gajowa, prawda że każdy inaczej patrzy na te same rzeczy? Sama prosiłam Justynę żeby przyjechała z aparatem. Byłam niezwykle ciekawa jej spojrzenia. I bardzo mi się to spojrzenie podoba :lol:
Ilonko/imwsz, ależ ja żadnego kitu. Takie są moje odczucia, a że ktoś patrzy inaczej...Ja widzę przede wszystkim to co mam do zrobienia. Justyna była łaskawa zauważyc to co już zrobiłam ;:173
Agatko, nie przesadzajmy z tym ładnie. Nie jest źle. Parę dobrych zdjęc naszej koleżanki tego nie zmieni. Sama wiesz że pokazuje się te kawałki co jakoś wyglądają a resztę skrzętnie ukrywa. Tak można robiąc zdjęcia. Niestety jak jest gośc już w ogrodzie to nic się nie ukryje ;:224 Ale Justyna okazała się świetną dyplomatką i dobrym psychologiem. Wiedziała ile krytyki mogę znieśc a ile byłoby dla mnie demotywujące....
Magdo/Variegata ;:168 zakątek z kanapą jest w trakcie prac. Wymaga też poprawy bo np przetaczniki się u mnie nie sprawdziły. Ale plany są i wykonanie będzie częściowo jesienią, czyli róże. Resztę na wiosnę. Do ostatniej chwili przed wizytą robiłam obrzeże z sosnowych pieńków. Mrówcza praca ale chyba pasuje do klimatu leśnego.
Mufka/Marysiu, dziękujemy za komplementy. Jak to mówią pierwsze koty za płoty. Może teraz będę się mniej wstydzic zapraszac do siebie. Justyna przełamała lody więc wpisy w kalendarzu czas zacząc. ;:108 Zapraszam Cię serdecznie do mojego lasku. Ja się jeszcze do M muszę dopasowywac bo on bardzo polubił takie spotkania i się upiera żeby go zabierac ;:306
Rozalko dziękuję ci serdecznie. Traw będzie u mnie więcej bo bardzo je lubię a i okazało się że całkiem nieźle się u mnie czują.
Kasiu/Robaczku, święta racja. Nie mogłam się doczekac co zobaczę na zdjęciach. Choc przyznajemy się bez bicia że były robione w pośpiechu, bo się tak zagadałyśmy że zapomniałyśmy o całym świecie. Zresztą pamiętam że u ciebie też tak nieraz było, że byli goście a zdjęc nie zdążyłyście zrobic ;:306 To typowe dla forumowych spotkań...
Tajeczko ;:168 Zaskoczyłaś mnie tą nazwą delosperma. Ja mam coś takiego? czy to przypołudniki? Bo jeżeli tak, to ja je uważam za jednoroczne. Będę wiosną znów wysiewac bo jestem nimi zachwycona. To pomysł Kasi/Robaczka, u niej pierwszy raz zobaczyłam tę roślinkę. Okazało się że jest idealna na mój piasek.
Ewo, ja też cwiczę się w sadzeniu większej ilości w jednym miejscu i nie zawsze mi się udaje. Ciągle sobie to powtarzam i ciągle wracam z ogrodniczego z jedną roślinką. Wtedy siebie tłumaczę że to do sprawdzenia czy da sobie u mnie radę ;:215
O Veilchenblau się zatroszczę, obiecuję. Większośc roślinek z danego sezonu staram się zabezpieczac chociaż gałązkami sosnowymi. Jak są już większe to muszą sobie radzic.
Irmnko, dziękuję w imieniu kunsztu Justyny. Ja większej perspektywy robic nie mogę bo mój aparat ma słabą optykę. To tylko tak przy okazji wizyty się udało. Muszę chyba napisac list do Mikołaja o lepszy sprzęt...
Agness, kochana, bardzo dziękuję. To miło usłyszec/przeczytac tyle komplementów.

Zdjęc nie będzie bo siedzę w domu. I tak jestem ździwiona że udało mi się coś napisac, pewnie dlatego że jeszcze rano i net mnie nie wyrzucił bo nie jest tak obciążony...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dobrze, że jesteś w domu, choć współczuję przyczyny zostania w domu, listonosz powinien dziś dotrzeć do Ciebie. Zapomniałam o trzcinniku, ale to w drugiej paczce pójdzie
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, właśnie dostałam sms z poczty że dziś będzie :heja ;:168
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Super ;:138 , wysyłałam po 15tej i jako takiej gwarancji nie było, ze dziś dojdzie, ale fajnie, ze się udało. Następna porcja dopiero w październiku :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kurcze, chyba zaproszę Justi, aby podbudować własne ego :D
Jolu po przeczytaniu pierwszych zdań już miałam ochotę spakować się i jechać, aby zobaczyć na żywo te "iście wakacyjne miejsce".
Jeszcze te zdjęcia...chylę czoła, aleś odpicowała ogród ;:180
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Jolu, fotki Justynki cudnie pokazują twoje zakątki ;:108
Fajnie, że pierwsze koty za płoty jeżeli chodzi o formułowe odwiedziny. Fajnie jest się z kimś spotkać i rozmawiać z pasją o roślinkach, prawda?
Do nasadzeń grupowych też sie przekonałam, ładny daje to efekt. Teraz zamawiałam róże u Ewci i biłam się z myślami, czy zamówić trzy róże jednego gatunku, czy trzy różne......stwierdzam, że za dużo ich jest i nie umiałam się zdecydować, zamówiłam każdą inną :D
Spokojnego dnia.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siedzę i obserwuję jak kolejny idiota zakopał się w mokrym piaseczku ;:306 Przecież to gołym okiem widac że ciężkie, kilkunastotonowe auto nie wszędzie wjedzie ;:306 Już śmieciarki przetestowały że się w polu nie zawraca ;:224

Marzenko, czekam też bo Benex dziś dostarcza, niestety tam nie zdążyłam zmienic adresu ;:223

Szlag, właśnie wyłączyli prąd a ja mam baterię nie naładowaną. Resztę postów za jakiś czas, a miałam się wziąc za prasowanie ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”