Zielony Zakątek - LUCY 09
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Zakątek - LUCY 09
nooo troszkę jej do dębolistnej brakuje ...ale nie mam pojęcia co to jest Aga72 by wiedziała ...on wszystko albo prawie wszystko wie o żurawkach i prawdopodobnie będzie pisać pracę o żurawkach dla studentów architektury / ale to tajemnica / 

- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z taka nazwą ją kupiłem ,i mnie osobiście się podoba ,a faktycznie ma listki podobne do liści dębu .
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Lucynko gratuluję
hosty coraz piękniejsze i skalniak wygląda świetnie
Ciekawa jestem twoich żurawek
moje już pikuję i dzielę , dzielę ..... 

Ciekawa jestem twoich żurawek

Dwa razy czytałam post Marysi i nic z niego nie rozumiałam. Z niedowierzaniem spojrzałam na swoja kartę
Jestem tak bardzo zaskoczona, że nie wiem co powiedzieć. Jednocześnie jest mi tak bardzo miło. To wielka niespodzianka i bardzo miłe uczucie. Choć nie do końca wiem czym sobie na to serduszko zasłużyłam, to bardzo dziękuje za takie wyróżnienie.
Postaram się godnie je nosić i nie przynosić naszemu forum wstydu.

Jestem tak bardzo zaskoczona, że nie wiem co powiedzieć. Jednocześnie jest mi tak bardzo miło. To wielka niespodzianka i bardzo miłe uczucie. Choć nie do końca wiem czym sobie na to serduszko zasłużyłam, to bardzo dziękuje za takie wyróżnienie.
Postaram się godnie je nosić i nie przynosić naszemu forum wstydu.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Lucynko serdecznie gratuluję serduszka
Już prawie miesiąc minął od tego strasznego gradobicia które zniszczyło wiele Twoich roślin, ale widzę że siła ich jest wielka i ładnie regenerują. Bardzo dobrze.
Z ciekawością spoglądam na skalniak i aranżację rojników- wygląda to bardzo nowocześnie, podoba mi się

Już prawie miesiąc minął od tego strasznego gradobicia które zniszczyło wiele Twoich roślin, ale widzę że siła ich jest wielka i ładnie regenerują. Bardzo dobrze.
Z ciekawością spoglądam na skalniak i aranżację rojników- wygląda to bardzo nowocześnie, podoba mi się

Lucy, ten kwiatek niebieski z 1. strony to Cebulica hiszpańska (Scilla campanulata), inna (chyba wcześniejsza) nazwa to hiacyncik hiszpański lub endymion hiszpański.
Dala, dziękuje za miłe słowa. A jeśli już Cie mam to przyznam, że niestety sadzonki hortensji jakie udało mi się wyhodować z patyczków od Ciebie padły. Jest to dla mnie zagadką gdyż ładnie rosły, na pewno miały już korzonki, przetrwały zimę i wczesną wiosną padły
SZKODA. Ale przetrwały inne które też ukorzeniałam i one mają już kwiaty i są w gruncie.Wkrótce je pokażę.
Zielona Aniu, dziękuje. To dla mnie takie miłe.Jeśli chodzi o roślinki to najbardziej ucierpiały żurawki, host jeszcze nie było.Ale i one dają sobie radę. Miło, że podoba Ci się mój skalniak
Siberio, ale z Ciebie mądra bestia! Muszę tę nazwę zapisać gdzieś bo wiele osób już o tę roślinkę pyta.

Zielona Aniu, dziękuje. To dla mnie takie miłe.Jeśli chodzi o roślinki to najbardziej ucierpiały żurawki, host jeszcze nie było.Ale i one dają sobie radę. Miło, że podoba Ci się mój skalniak

Siberio, ale z Ciebie mądra bestia! Muszę tę nazwę zapisać gdzieś bo wiele osób już o tę roślinkę pyta.

Tam zaraz mądra ;-) Mam jego zdjęcie w jakimś Działkowcu czy czy innym Moim pięknym ogrodzie, więc często się na niego natykam, a wczoraj akurat u Tajki oglądałam 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko, gratuluję
W ubiegłym roku obiacałam Ci korony cesarskie. Czy nadal jesteś nimi zainteresowana?

W ubiegłym roku obiacałam Ci korony cesarskie. Czy nadal jesteś nimi zainteresowana?
Lucynko(jak ładnie to brzmi,prawda
) dawno ,dawno nie byłam u Ciebie ale się poprawię
Zauroczona jestem ,tak na szybko,Twoim skalniakiem

Zauroczona jestem ,tak na szybko,Twoim skalniakiem

Słonecznie pozdrawiam.Lucyna
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Ja też gratuluję serducha
Bodziszek ma bardzo ładny kolorek, jak się zwie

Bodziszek ma bardzo ładny kolorek, jak się zwie

Siberio nie bądż taka skromna.
Moniko, ależ się zdxiwiłam, że pamiętałaś o mnie.Oczywiście, że chcę. Bardzo też dziękuje za gratulacje.
Lucynko, imienniczko Ty moja, miło mi, że Ci się podoba mój skalniak. Ciągle myślę o jego przeróbce ale dojrzewam powoli...
Zabeczka, dzięki za gratulacje! A bodziszek nazywa się źałobny.
Mój pierwszy RH
Zachowały się tylko trzy z sadzonek hortensji, które robiłam jesienią. Właściwie to nie wiem dlaczego pozostałe padły bo przecież całą zimę trzymały się dzielnie.
A tu rozpychająca się lewizja 

Moniko, ależ się zdxiwiłam, że pamiętałaś o mnie.Oczywiście, że chcę. Bardzo też dziękuje za gratulacje.
Lucynko, imienniczko Ty moja, miło mi, że Ci się podoba mój skalniak. Ciągle myślę o jego przeróbce ale dojrzewam powoli...
Zabeczka, dzięki za gratulacje! A bodziszek nazywa się źałobny.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Lucynko piękna sadzonka hortensji, moje jesienne nasadzenia to masakra
już nigdy nie będę robiła na zimę
Wiosną, czy latem to zupełnie inna sprawa. Dlatego też jestem pełna podziwu, ze tak pięknie Ci się przyjęły i rosną .