Sałata,odmiany,wysiew, uprawa,wymagania, problemy cz.3
-
- 200p
- Od: 3 kwie 2017, o 05:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sałata: łatwo czy trudno? cz.3
Z myślą o jesiennych kanapkach moje juz do gruntu przesadzone ale niedawno. I też posiałam juz odmiany zimujace na wiosenne sałatki, jeszcze nie wzeszły ale mam nadzieje lada dzień.
- calka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Aliwar
Jestem ciekawa czy będziesz zadowolona z sałat zimowych. Wysiałam w ubiegłym roku, ładnie przezimowała ale do zjedzenia nadawała się później niż ta z własnej wiosennej rozsady.

Jestem ciekawa czy będziesz zadowolona z sałat zimowych. Wysiałam w ubiegłym roku, ładnie przezimowała ale do zjedzenia nadawała się później niż ta z własnej wiosennej rozsady.
Ewa
-
- 200p
Ja siałam juz kilka lat zimujaca i zawsze była wcześniej niż rozsady wiosenne które też robie, ale nie mam szklarni i może dlatego trudno mi rozsady mocno podgonić. Zimujaca jemy praktycznie cały maj a te z rozsady pod koniec maja dorastają i akurat ciągłość wychodzi ?
-
- 200p
Nie mam pojęcia nasiona mam zebrane z sałat które dostałam od sąsiadki a ona tez zbierała nasiona sama , kiedyś parę lat temu kupiła ale oczywiście nie pamięta jaka odmiana, taka zwykła maslowa rośnie ,. ...ale jakby co mogę się podzielić z Tobą nimi bo mi jeszcze zostało ?
Kolejna część wątku jest tu
viewtopic.php?f=42&t=116049
Kolejna część wątku jest tu