Moja przestrzeń - koza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ulu u mnie szerszenie zadomowiły się w bzie, nic z tym nie robiłam, ciekawe jak będzie w tym roku :? A strażak na Twoim dachu to niezły kaskader :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Urszulko ,jak u Ciebie pęknie . cisza wokół ,powiedz ......z kim Ty się kłócisz jak wytrzymujesz .......jak dobrze tak samemu, skupić się można i wyciszyć przy naszych rosnących i kwitnących :P
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzielny strażak :D Yo te paskudy na samym szczycie dachu gniazdo zrobiły? :shock:
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko !!! Z szerszeniami nie ma żartów !!!!Jeśli znów gniazdo u Ciebie uwiją w tym roku , to będziesz ich miała więcej. Czy ten bez blisko domu rośnie? Jeśli tak to radzę wezwać wtedy straż !!! Jest jeszcze inna rada . W sprzedaży jest środek w aerozolu na szerszenie firmy Bross. Nazwy nie pamiętam ale pamiętam , że gdy zadzwoniłam do straży pytano mnie czy mam jakiś środek zabójczy na te bestie. Przed przybyciem strażaków M zakupił trzy pojemniki i dzielny strażak nim gniazda usunął pryskał w nie tym środkiem. Jeśli zlokalizujesz szerszenie w pierwszej fazie i w miejscu dostępnym nie tylko dla kaskaderów to sami możecie sobie poradzić.
Interwencja straży pożarnej do usuwania gniazd niebezpiecznych owadów nic nie kosztuje. Piszę to dlatego, bo niektórzy boją się kosztów, a niebezpieczeństwo naprawdę duże !!! Pokazuje zdjęcie w zbliżeniu. U mnie szerszenie usadowiły się pod szczytem dachu tzn. (gniazda były w miejscach wklęsłych gdzie ondulina z górna listwą szczytową się zbiega. Może na obrazku bedzie widać , że tam dach kolorek ma ciemny (efekty spyskiwania) Obrazek
Bogusiu!!!! Masz całkowitą rację !!! Cisza i spokój to jest to ;:214 A co do tego drobnego druczku......zawsze M na podorędziu :lol:
Izu!!! To nie było jedno gniazdo. Szerszenie dużych gniazd nie robią (może u mnie nie zdążyły) ale było ich co najmniej 6 !!!
A teraz dalsza sesja Niuni !!! Niektóre zdjątka kiepskie (komórka M) ... Obrazek Obrazek Obrazek
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ulu mój bez rośnie pod samym oknem do pokoju :( one pojawiły sie jakoś tak póżnym latem lub jesienią, i liczyłam na zimę, że je załatwi :evil: Ale jeśli wiosną się pokażą to będę działać
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Niunia wie jak pozować.
Całkiem jak moja Kocia.
Mizianko dla nich a dla Ciebie ;:79
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

6 gniazd? :shock: To tam musiały latac całe chmary szerszeni! Mam nadzieję, ze nic nie zostało.
Kocinka w pełni zrelaksowana :D Wypieść ją i ode mnie ;)
Buziaki! :D
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Zastanawiałam się co to jest na pierwszym zdjęciu? czy to jakiś mop do ścierania kurzy :;230 , widać tam taką pręgę, myślała, że to kijek od mopa :lol: Niezła modelka z tej Twojej Niuni. Zwierzaki są super. Więcej z nich radości niż z dzieci, bo nie pyskują i nie kłócą się z nami. :wink:
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Iza!!! Te gniazda były małe!! Z daleka to wyglądało jakby coś wypływało z tej listwy naddachowej i zastygło w locie!!! I to jednego dnia nic, następnego wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tylko takie "duże osy" latały zbyt blisko..........
Krysia!! Nie dobijaj!!! Niunia daje Ci ostrzeżenie!! Mnie też dała za pokazanie tego zdjęcia :;230 Ciebie nie sięgnie ale ja pewnie nocą jej pazurki poczuję :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jezuuuuuu :!: :!: :!: :!: a jo sobie myślała ,kto tego straszka na wiyrch dachu wsadził :;230 :;230 :;230 :;230
a to strażak ........ :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bogusia!!! Ty się nie śmiewoj!!!Drabina była po drugiej stronie dachu!! Ja u sąsiadów!!! A M kliknął z komórki...jak już było po strachu!!!!!!!!!!!! :;230
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale Ulka ,jo nie poczytała o akcji ,yno żech fotki poogladała ---i sobie mysla Ulka chce miec chałupka znaczno ,żeby ludzie podziwiali ,jedni dowają koguty na dach ,a Ona dała sobie straszka ,yno sobie tak myśla ---komu sie z nim chciało tam lyśc , :;230 :;230 :;230 :;230
a to była akcja z osami , :;230 :;230 :;230 :;230 i widzisz co z tego wychodzi jak człowiek nie umie czytać..... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bogusia!!! To nie osy ,a szerszenie !!! Jo tyż myślała, że osy mi się wypasły!!!I juz mojemu godoła że gnój (nawóz) od Jorgusia cołki nie przekopoł i to bez to :lol:
A tak nawiasem mówiąc choć całą akcję z daleka obserwowałam to..... Było dziesięciu chłopa, a na mój dach wysłali najmłodszego (jakbym córcię miała pewnie by można było pomarzyć) !!!
Przystojniak z Niego był (i pewnie jest jak z czyjegoś dachu nie zleciał) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A jo sobie bez czytanio myślała, że co na twoim dachu robi kóminiorz kiej Ty komina tam ni mosz. :;230 , że jakisi
A potym sobie myśla że jakisi dziwny to je kóminiorz , co ón to na gowe wsadził zamiast kóminiorsko czopka. ;:111 ;:112
Tak żech sie dała do czytanio i sie wyjaśniło.
Ulka toś sie miała sama kole strażaka zakryncić. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko!!! Komin mam i to całkiem spory!!!!!! A koło strażaka kręciły się szerszenia więc ja wolała 100 m dalej być :lol: :lol: :lol:
Ulka buziaki przesyła
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”