Zaczarowany ogród III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zaczarowany ogród III

Post »

iwona0042 pisze:Ale się napracowaliście ;:oj , oj będzie cierpienie, znaczy pewnie już jest, ale efekt super się zapowiada ;:215
Iwonko, cierpienie jest jak diabli. Czuję każdą kostkę. Nie wiedziałam, że mam ich aż tyle.
Pashmina2006 pisze:Ale cudne masz te korzenie. Pracy ogrom włożyliście. Żmudna praca ale od razu lepiej. Jak wszystko wyłazi czasami jest fajnie a czasami psuje całą kompozycję. Ale Ty masz tyle rąk do pomocy, że wszystko idzie sprawnie i szybciutko :). Przegapiłam w Twoim wątku że masz pawie ;:oj . Dasz zdjęcia? Marzyły mi się pawie w ogrodzie ale z racji tego że to tylko działka - to nie możliwe. Ależ Ci zazdroszczę.
Madziu, korzeni mam naprawdę sporo. Sama nie miałam pojęcia jak dużo. A w sobotę szukając w lesie przylaszczek znalazłam kolejne korzenie, które oczywiście do ogrodu przytachałam. ;:306 Zdjęcia pawi miałam gdzieś w kompie ale widzę diabeł ogonem nakrył i znaleźć nie mogę. :evil:
stasia_ogrod pisze:Widzę, że Staś już zdrowy i też pomaga w ogrodzie, dobrze że masz wielu pomocników, raźniej się pracuje.
Ogród masz tak duży, że na pewno zakątki z trawami się pojawią, kuknij ... może coś Cię zainspiruje ......
http://stylowi.pl/bajurka/1428950/trawy ... i/strona/3
http://www.e-ogrodek.pl/zdjecia-ogrodow ... ogrod-3082
Stasiu, faktycznie jak coś robimy, to raczej wszyscy razem. Starszy syn cięższe prace. Młodszy jak nie przeszkadza to już pomaga. :;230 Aza linki dziękuję. Fajne rzeczy pokazane. Można coś pomyśleć.
beatrix+ pisze:Dorcia,jeessuuuu....jesteś szalona!
A oza tym jesteś ewna tego popiersia,że to Twoje?
:)
Beatko, a co? Mało podobne?
plocczanka pisze:;:oj Dorotko!
Tytaniczną pracę wykonaliście. ;:138 ;:138 Będzie pięknie!
Okolica prześliczna, kamienie, korzenie ... Wszystko fantastycznie wkomponowane w otoczenie.
Nawet synuś, jak widać, spracowany, ale i zadowolony. ;:215 A najważniejsze, że zdrowy. :D
plocczanka pisze:;:oj Dorotko!
Tytaniczną pracę wykonaliście. Będzie pięknie!
Okolica prześliczna, kamienie, korzenie ... Wszystko fantastycznie wkomponowane w otoczenie.
Nawet synuś, jak widać, spracowany, ale i zadowolony. A najważniejsze, że zdrowy. :D
Lucynko, pracy sporo wykonane ale jeszcze nie skończone. Kamyczki "wyszły". :twisted: Czy będzie pięknie? Nie wiem. Na pewno będzie inaczej. I oczywiście masa pracy przy tym będzie. Bo wszystko niedaleko Brzozowego Kręgu, więc liści będzie multum. Ale będę wydmuchiwać. ;:224 Teraz czeka mnie jeszcze sadzenie skalniaków z odzysku. A jest tego trzy wiadra.
Synuś bardzo szybko wyzdrowiał. Jak zwykle u babci. Dwa buziaki jeden uścisk i dzieciak zdrowy.

I u mnie co nieco kwitnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

DOROTKO podziwiam te korzenie, piękne znalezisko chętnie bym takie adoptowała, ogrom pracy który wykonaliście na pewno już w tym sezonie da efekty bo roślinki skalne są bardzo wdzięczne i szybko się rozrastają. Ja swój skalniaczek od ubiegłego sezonu jeszcze nie obsadzony ale nie goły, poustawiane doniczki z roślinkami zapuściły korzenie z doniczki teraz poczekam na deszcz co by delikatnie powyjmować i wreszcie do ziemi wsadzić.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to tydzień odpoczynku i podziwiania Waszej pracy będziesz miała :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Dorotko, kamieniak super. Ta polana do obsadzenia to chyba jest cienista. Hosty szybko by zapełniły wolną przeatraeń, ale mają mało koloru, chyba że dołożysz żurawki. Część pustych miejsc na kamieniaku możesz wypełnić piaskiem lub żwirkiem, też powinno fajnie wyglądać Obrazek
Dorotko, nie udaje mi się coś z wklejeniem adresu. Wskakuje zdjęcie.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Z tych brzóz nie da sie ściągnąć trochę soku?
Teraz najlepsza pora. ;:304
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko! efekty juz widać ...resztę można sobie wyobrazić ;:215 Przykleiłam się niemal do monitora , widząc wspaniale konary.Na kamienie tak nie reaguję ;:306 , bo tych polnych u mnie multum . Właśnie pędzę do ogrodu , tam odpoczywam psychicznie a p pracowitym dniu śpię jak niemowlę :;230, choć w gnatach łupie :;230
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Z tymi skalniakami to właśnie jest ten problem, że po jakimś czasie jedne byliny wrastają w drugie. Ja mam teraz u siebie taki poprzerastany fragment, ale nijak nie mam czasu, żeby się do tego w końcu zabrać. Bo trzeba by to potraktować radykalnie, tak jak Wy, a czasu nie wystarcza. Tak więc podziwiam, że wykonaliście tę robotę. Będzie znów pięknie. ;:108
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Dorotko...tyle wykonanej pracy że musi być pięknie i na pewno będzie. :D . Tylko ..z tym wydmuchiwaniem liści , ja mam problem. ;:306 . U mnie dziś pada a ja się cieszę, wczoraj wszystkie moje roślinki dostały papu a deszczyk na popitkę. :;230
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

leszczyna pisze:DOROTKO podziwiam te korzenie, piękne znalezisko chętnie bym takie adoptowała, ogrom pracy który wykonaliście na pewno już w tym sezonie da efekty bo roślinki skalne są bardzo wdzięczne i szybko się rozrastają. Ja swój skalniaczek od ubiegłego sezonu jeszcze nie obsadzony ale nie goły, poustawiane doniczki z roślinkami zapuściły korzenie z doniczki teraz poczekam na deszcz co by delikatnie powyjmować i wreszcie do ziemi wsadzić.

pozdrawiam
Krysiu, też uwielbiam swoje korzenie. A na kamieniaku raczej roślin skalnych nie będzie. Tam rośnie kilka roślin i te zostaną.

iwona0042 pisze:No to tydzień odpoczynku i podziwiania Waszej pracy będziesz miała :wit
Iwonko, no raczej tygodnia odpoczynku nie będzie. Tyle jeszcze do wsadzenia. ;:333

Tacca pisze:Dorotko, kamieniak super. Ta polana do obsadzenia to chyba jest cienista. Hosty szybko by zapełniły wolną przeatraeń, ale mają mało koloru, chyba że dołożysz żurawki. Część pustych miejsc na kamieniaku możesz wypełnić piaskiem lub żwirkiem, też powinno fajnie wyglądać Obrazek
Dorotko, nie udaje mi się coś z wklejeniem adresu. Wskakuje zdjęcie.
Danusiu, pod brzozami wcale nie ma cienia. Tam słońce pracuje prawie cały dzień. Wiec niestety na hosty to raczej złe miejsce. Muszę pomyśleć raczej nad czymś co lubi słoneczko. Myślałam o takim małym żywopłocie ze słoneczniczka szorstkiego. A za nim słonecznik wierzbolistny.
Pomysł ze zdjęcia fajny. Można coś pokombinować. ;:333

semper pisze:Z tych brzóz nie da sie ściągnąć trochę soku?
Teraz najlepsza pora. ;:304
Jurku, wiem, ze właśnie teraz brzoza płacze bo urwałam gałązkę która mi przeszkadzała i strasznie dużo soku poleciało. Chyba dobry pomysł z pobraniem większej ilości tego "trunku".

bwoj54 pisze:Dorotko! efekty juz widać ...resztę można sobie wyobrazić ;:215 Przykleiłam się niemal do monitora , widząc wspaniale konary.Na kamienie tak nie reaguję ;:306 , bo tych polnych u mnie multum . Właśnie pędzę do ogrodu , tam odpoczywam psychicznie a p pracowitym dniu śpię jak niemowlę :;230, choć w gnatach łupie :;230
Bogusiu, ja uwielbiam i korzenie i kamienie. I jednego i drugiego mam sporo w ogrodzie.

wanda7 pisze:Z tymi skalniakami to właśnie jest ten problem, że po jakimś czasie jedne byliny wrastają w drugie. Ja mam teraz u siebie taki poprzerastany fragment, ale nijak nie mam czasu, żeby się do tego w końcu zabrać. Bo trzeba by to potraktować radykalnie, tak jak Wy, a czasu nie wystarcza. Tak więc podziwiam, że wykonaliście tę robotę. Będzie znów pięknie. ;:108
Wandziu, ja teraz czasu mam sporo. Nadal jestem na chorobowym. Do "naprawienia" mam jeszcze jeden kawałek ogrodu.

Obrazek

Zenia pisze:Dorotko...tyle wykonanej pracy że musi być pięknie i na pewno będzie. :D . Tylko ..z tym wydmuchiwaniem liści , ja mam problem. ;:306 . U mnie dziś pada a ja się cieszę, wczoraj wszystkie moje roślinki dostały papu a deszczyk na popitkę. :;230
Zeniu, wydmuchiwać będę też później. Dzisiaj w nocy burza i deszcz. Ale z drugiej strony się cieszę, bo mi ładnie wszystko podlało.

Nie odpocznę, pracy przede mną sporo. Wczoraj doszła paka z kilkonastoma różami i innymi bylinami. Dziś dostałam wiadomość, że kolejna paczka dojdzie dzisiaj. Teraz mam zagwozdkę jak sadzić te wszystkie róże. Czy razem czy raczej po jednej po całym ogrodzie.

W B. kupiłam (a jak! ;:306 ) wierzbę iwę na długim pniu. No ktoś musiałbym mnie powstrzymać.

Obrazek

Obrazek
Maki są już olbrzymie i mają pąki.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MartisM
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 14 mar 2016, o 14:47

Post »

Podziwiam ogrom pracy włożony w "zaczarowany ogród" :) Ja też jestem fanką kamieni, ale na razie nie dorobiłam się takiej ilości jak u Ciebie :D Ale sukcesywnie po każdym spacerze na polach jakiś jeden kamień się bierze z miedzy a potem ląduje on sobie na skalniaku :D
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Super zakątek zrobiliście ...kamienie a korzenie to już bajka :) U mnie na małym korzeniu świetnie zadomowiły się rojniki . "Zazdraszczam" takiego ogrodu ;)
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Dorotko cudna wiosna i przepiękny ogród. Zazdroszczę, bo ja tylko mam działkę i mieszkam w kamienicy
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Widzę łąkę krokusów.
Kiedyś się nad czymś takim zastanawiałam.
Sadziłaś bezpośrednio w darń, czy samo zarosło?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

MartisM, to masz tak jak ja. ;:306 Z każdego spaceru coś do domu targam.

evastyl, rojniki też lubię. I to bardzo. One są super, bo nie trzeba przy nich nic robić. Są samoobsługowe. ;:333

wielkakulka, Aniu, kiedyś sama zazdrościłam. A teraz ma u siebie. Oczywiście ze względu na dziecko sama mieszkam w dużym mieście w bloku i dojeżdżam kiedy tylko mogę na wieś. Ale kiedyś ..... na emeryturze ..... pomarzyć można. ;:168

Madziagos, sadziłam w darń. Już w tym roku myślałam, że nic z tego nie będzie. Ale jednak! Później niż u innych ale są!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Dorota to u ciebie takie łany krokusów ;:138
O rany ile pracy włożyłaś w skalniak, ale czy Ci wolna tak pracować? dbaj o siebie.
A ja się pogubiłam mieszkasz w mieście???
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”