Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Tego widoku, na zdjęciu z pergolą ,to nie mogę doczekać się. Wyobraź sobie Aguniu, że ja takie roślinki posiadam jak na Twoim zdjęciu
( pęcherznice itp.) Są jeszcze młode krzewinki i takiego obrazu nie mam . Ale szybko urosną i może doczekam się takich widoków.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Mireczko, witaj :wit Krzewinki szybko rosną, tylko przycinaj je, to się będą ładnie zagęszczać... Sama czekam na bardziej wiosenne widoki, u nas wszystkich :)
Gat, zawsze zapraszam na legowisko pod brzozy :)
Altiko, miło że wpadłaś i Ci się podoba :wit Brzozy oczywiście dosadzaj... najbardziej popularna wśród niższych odmian, z parasolowatą koroną jest Youngii...
Aguś, dzięki, ale do Twojej zieloności jeszcze mi daleko :)
April, i słusznie... mam nadzieję, że jakoś przetrwałaś te szkodliwe warunki pracy :)
Danuś, zielono zrobiło się po ostatnich deszczach i nawozie, jaki dostał trawnik... Różnica jest duża...
Aage, no to prognoza znośna, aczkolwiek wolałabym samo słońce i 20 stopni...
x-ag-a
---

Post »

Popracowałam dziś w ogrodzie, ale bardzo lajtowo... jakoś nie bardzo mam siłę na orkę, a poza tym pogoda robi się barowa - czuję, że jutro, albo nawet w nocy popada...
Pochwastowałam, podosypywałam ziemi różom w skrzyniach, wygrabiłam liście z płożących jałowców i zrobiłam dokładny obchód z przeglądem pod kątem zdrowia roślin... Jest bardzo dobrze, bo poza padniętą Omoriką, którą w końcu musimy wyciąć, wszystko tfu tfu ma się dobrze, a co najważniejsze - wszystkie róże przezimowały wzorowo. To oznacza, że wydana kasa i wszystkie zabiegi nie poszły na marne :) Trawnik rośnie w oczach, w piątek lub sobotę pierwsze koszenie...
Udanego wieczoru wszystkim!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Farby przytargalam i do tego 4 male chabazie. Z jednorocznymi na razie nie za ciekawo, jakies tam sa ale nic, co moglo by sie przydac. Porobilam troche, wkopalam co mialam wkopac, bo jutro biore sie za malowanie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lajtową robotę to chyba też miałam ale za to nałaziłam się okropnie. Trawniczek kosić w kwietniu to powinien mój M. poczytać :evil: teraz to raczej nie ma co kosić, raczej grabić piaseczek z trawniczka bo wszędzie góry piasku leżą. :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja nadal siedzę w domu. Jutro chcę posprzątać w domu weekendowo, żeby w sobotę już tylko wziąć się za ogród. Mam trochę pielenia, przycięcie róż. I w końcu muszę posprzątać taras, żeby można było rozpocząć sezon.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aga,
po wczorajszej wycieczce, zzazdroszczę Ci miejsca zamieszkania......jednak ja mieszkam na zdecydowanie dzikim wschodzie.... ;:174
ale masz wybór w zaopatrzeniu ogrodniczym....powiedziałbym "inna kultura" ;:108
Pozdrawiam
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguś, witaj - łażę tu i odrabiam zaległości, bo 2 dni mnie nie było. Widzę, że wrócił poprzedni awatarek :)
Agata i znalazłaś te balkoniki? Pokaż...
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ten trawnik masz zarąbisty :shock: Chyba intensywnie podlewałaś?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przymrozek bardziej mnie wystraszył, niż zaszkodził :D Dziś pochmurno i może sobie padać, bo późno wracam i niewiele zrobiłabym w ogrodzie. Nie ma to jak egoistyczne podejście :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,witaj w deszczowy poranek.
Na która jesteście umówione u Szmita i w którym miejscu?
x-ag-a
---

Post »

O ludzie, jak mi się dzisiaj nic nie chce :roll: Nastrój mam podkołderny i nic tego chyba nie zmieni, bo padać ma cały dzień...

Ewcia, no i całe szczęście że przymrozek szkód nie narobił, ale co postraszył, to jego... Dziś odpoczywamy :)
Izuś, dzięki w imieniu trawnika :) Sam się podlewa po nawożeniu, bo co 2-3 dni pada... Zieleni się w oczach, to fakt.
MaGorzatko, dzisiaj to bym coś zjadła, takiego wiesz, z Twojej kuchni... Wędzone za mną chodzi...
Justyś, fajnie, że szkółking Wam się z Agatą udał - żałuję, że nie mogłam do Was dołączyć... Wybór w mojej okolicy jest faktycznie duży, tylko trzeba uważać na sklepy z kosmicznymi cenami, ale to nie nas nabierają na szczęście... jeśli kiedyś będziecie miały ochotę na powtórkę, to umówimy się i pojedziemy jeszcze do Rogowa - tam przy Arboretum też mozna się obkupić za małe pieniądze :)
Gosiu, zdrowiej dziewczyno!
Majuś, to znaczy, że przynajmniej jedną robotę macie na razie z głowy - mam na myśli koszenie :)
Jula, doberek :wit Wyspałaś się? Jak nastrój? Pada czy świeci? Będziesz malować? (seria: sto pytań do :))
Małgosiu, dzień dobry... U Szmita my będziemy około 11:00, myślę, że spotkamy się gdzieś przy wejściu, ale trzeba śledzić wątek grupy mazowieckiej... o której Ty będziesz?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, a ja się na razie czaję, jak zachęcić M do wyjazdu na targi w Olsztynie :? Jakoś nie mam odwagi. A chęci duże :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, nie owijaj w bawełnę tylko wal prosto z mostu - Twój to na pewno doceni i pojedziecie :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie omieszkam poinformować, jaka będzie decyzja :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16