Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
Tego widoku, na zdjęciu z pergolą ,to nie mogę doczekać się. Wyobraź sobie Aguniu, że ja takie roślinki posiadam jak na Twoim zdjęciu
( pęcherznice itp.) Są jeszcze młode krzewinki i takiego obrazu nie mam . Ale szybko urosną i może doczekam się takich widoków.
( pęcherznice itp.) Są jeszcze młode krzewinki i takiego obrazu nie mam . Ale szybko urosną i może doczekam się takich widoków.
Mireczko, witaj
Krzewinki szybko rosną, tylko przycinaj je, to się będą ładnie zagęszczać... Sama czekam na bardziej wiosenne widoki, u nas wszystkich 
Gat, zawsze zapraszam na legowisko pod brzozy
Altiko, miło że wpadłaś i Ci się podoba
Brzozy oczywiście dosadzaj... najbardziej popularna wśród niższych odmian, z parasolowatą koroną jest Youngii...
Aguś, dzięki, ale do Twojej zieloności jeszcze mi daleko
April, i słusznie... mam nadzieję, że jakoś przetrwałaś te szkodliwe warunki pracy
Danuś, zielono zrobiło się po ostatnich deszczach i nawozie, jaki dostał trawnik... Różnica jest duża...
Aage, no to prognoza znośna, aczkolwiek wolałabym samo słońce i 20 stopni...

Gat, zawsze zapraszam na legowisko pod brzozy

Altiko, miło że wpadłaś i Ci się podoba

Aguś, dzięki, ale do Twojej zieloności jeszcze mi daleko

April, i słusznie... mam nadzieję, że jakoś przetrwałaś te szkodliwe warunki pracy

Danuś, zielono zrobiło się po ostatnich deszczach i nawozie, jaki dostał trawnik... Różnica jest duża...
Aage, no to prognoza znośna, aczkolwiek wolałabym samo słońce i 20 stopni...
Popracowałam dziś w ogrodzie, ale bardzo lajtowo... jakoś nie bardzo mam siłę na orkę, a poza tym pogoda robi się barowa - czuję, że jutro, albo nawet w nocy popada...
Pochwastowałam, podosypywałam ziemi różom w skrzyniach, wygrabiłam liście z płożących jałowców i zrobiłam dokładny obchód z przeglądem pod kątem zdrowia roślin... Jest bardzo dobrze, bo poza padniętą Omoriką, którą w końcu musimy wyciąć, wszystko tfu tfu ma się dobrze, a co najważniejsze - wszystkie róże przezimowały wzorowo. To oznacza, że wydana kasa i wszystkie zabiegi nie poszły na marne
Trawnik rośnie w oczach, w piątek lub sobotę pierwsze koszenie...
Udanego wieczoru wszystkim!
Pochwastowałam, podosypywałam ziemi różom w skrzyniach, wygrabiłam liście z płożących jałowców i zrobiłam dokładny obchód z przeglądem pod kątem zdrowia roślin... Jest bardzo dobrze, bo poza padniętą Omoriką, którą w końcu musimy wyciąć, wszystko tfu tfu ma się dobrze, a co najważniejsze - wszystkie róże przezimowały wzorowo. To oznacza, że wydana kasa i wszystkie zabiegi nie poszły na marne

Udanego wieczoru wszystkim!
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Farby przytargalam i do tego 4 male chabazie. Z jednorocznymi na razie nie za ciekawo, jakies tam sa ale nic, co moglo by sie przydac. Porobilam troche, wkopalam co mialam wkopac, bo jutro biore sie za malowanie.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lajtową robotę to chyba też miałam ale za to nałaziłam się okropnie. Trawniczek kosić w kwietniu to powinien mój M. poczytać
teraz to raczej nie ma co kosić, raczej grabić piaseczek z trawniczka bo wszędzie góry piasku leżą. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja nadal siedzę w domu. Jutro chcę posprzątać w domu weekendowo, żeby w sobotę już tylko wziąć się za ogród. Mam trochę pielenia, przycięcie róż. I w końcu muszę posprzątać taras, żeby można było rozpocząć sezon.
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Aga,
po wczorajszej wycieczce, zzazdroszczę Ci miejsca zamieszkania......jednak ja mieszkam na zdecydowanie dzikim wschodzie....
ale masz wybór w zaopatrzeniu ogrodniczym....powiedziałbym "inna kultura"
po wczorajszej wycieczce, zzazdroszczę Ci miejsca zamieszkania......jednak ja mieszkam na zdecydowanie dzikim wschodzie....

ale masz wybór w zaopatrzeniu ogrodniczym....powiedziałbym "inna kultura"

Pozdrawiam
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Aguś, witaj - łażę tu i odrabiam zaległości, bo 2 dni mnie nie było. Widzę, że wrócił poprzedni awatarek 
Agata i znalazłaś te balkoniki? Pokaż...

Agata i znalazłaś te balkoniki? Pokaż...
Ten trawnik masz zarąbisty
Chyba intensywnie podlewałaś?

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Przymrozek bardziej mnie wystraszył, niż zaszkodził
Dziś pochmurno i może sobie padać, bo późno wracam i niewiele zrobiłabym w ogrodzie. Nie ma to jak egoistyczne podejście 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,witaj w deszczowy poranek.
Na która jesteście umówione u Szmita i w którym miejscu?
Na która jesteście umówione u Szmita i w którym miejscu?
O ludzie, jak mi się dzisiaj nic nie chce
Nastrój mam podkołderny i nic tego chyba nie zmieni, bo padać ma cały dzień...
Ewcia, no i całe szczęście że przymrozek szkód nie narobił, ale co postraszył, to jego... Dziś odpoczywamy
Izuś, dzięki w imieniu trawnika
Sam się podlewa po nawożeniu, bo co 2-3 dni pada... Zieleni się w oczach, to fakt.
MaGorzatko, dzisiaj to bym coś zjadła, takiego wiesz, z Twojej kuchni... Wędzone za mną chodzi...
Justyś, fajnie, że szkółking Wam się z Agatą udał - żałuję, że nie mogłam do Was dołączyć... Wybór w mojej okolicy jest faktycznie duży, tylko trzeba uważać na sklepy z kosmicznymi cenami, ale to nie nas nabierają na szczęście... jeśli kiedyś będziecie miały ochotę na powtórkę, to umówimy się i pojedziemy jeszcze do Rogowa - tam przy Arboretum też mozna się obkupić za małe pieniądze
Gosiu, zdrowiej dziewczyno!
Majuś, to znaczy, że przynajmniej jedną robotę macie na razie z głowy - mam na myśli koszenie
Jula, doberek
Wyspałaś się? Jak nastrój? Pada czy świeci? Będziesz malować? (seria: sto pytań do
)
Małgosiu, dzień dobry... U Szmita my będziemy około 11:00, myślę, że spotkamy się gdzieś przy wejściu, ale trzeba śledzić wątek grupy mazowieckiej... o której Ty będziesz?

Ewcia, no i całe szczęście że przymrozek szkód nie narobił, ale co postraszył, to jego... Dziś odpoczywamy

Izuś, dzięki w imieniu trawnika

MaGorzatko, dzisiaj to bym coś zjadła, takiego wiesz, z Twojej kuchni... Wędzone za mną chodzi...
Justyś, fajnie, że szkółking Wam się z Agatą udał - żałuję, że nie mogłam do Was dołączyć... Wybór w mojej okolicy jest faktycznie duży, tylko trzeba uważać na sklepy z kosmicznymi cenami, ale to nie nas nabierają na szczęście... jeśli kiedyś będziecie miały ochotę na powtórkę, to umówimy się i pojedziemy jeszcze do Rogowa - tam przy Arboretum też mozna się obkupić za małe pieniądze

Gosiu, zdrowiej dziewczyno!
Majuś, to znaczy, że przynajmniej jedną robotę macie na razie z głowy - mam na myśli koszenie

Jula, doberek

Małgosiu, dzień dobry... U Szmita my będziemy około 11:00, myślę, że spotkamy się gdzieś przy wejściu, ale trzeba śledzić wątek grupy mazowieckiej... o której Ty będziesz?
- ewamaj66
No tak, a ja się na razie czaję, jak zachęcić M do wyjazdu na targi w Olsztynie
Jakoś nie mam odwagi. A chęci duże 

Ewa, nie owijaj w bawełnę tylko wal prosto z mostu - Twój to na pewno doceni i pojedziecie 

- ewamaj66
Nie omieszkam poinformować, jaka będzie decyzja