Hacjenda Anego
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hacjenda Anego
Tulipany zachwycające - a buty
mój M z widłami biegał po trawniku

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Doroto - nie zdziwiłem się ... też kiedyś widłami dziurkowałem glebę
Osiu - rzodkiewkę siałem ... 10 i 16 lutego (pod folią) ... liczyłem na ocieplenie i wcześniejsze zbiory - jak widzisz, nie wymarzło i ... jednak jest szybciej
a teraz opowiem Wam bajkę
jak wiecie, tydzień mnie było - żona nie zaglądała do składziku na tyłach, gdzie mam złożone drewno i skrzynki na owoce.
Po powrocie ułożyłem tam trochę drewna i ... parę razy kos mi stamtąd uciekał - one stale łażą pod krzakami rozgrzebując ziemię z kompostu.
Wczoraj zauważyłem, że w jednej ze skrzynek znajduje się .... gniazdo - na wys. ok 1,5 m.
dzisiaj podglądałem z daleka i .... nic nie widziałem - czyżby kosy uciekły

Osiu - rzodkiewkę siałem ... 10 i 16 lutego (pod folią) ... liczyłem na ocieplenie i wcześniejsze zbiory - jak widzisz, nie wymarzło i ... jednak jest szybciej

a teraz opowiem Wam bajkę

jak wiecie, tydzień mnie było - żona nie zaglądała do składziku na tyłach, gdzie mam złożone drewno i skrzynki na owoce.
Po powrocie ułożyłem tam trochę drewna i ... parę razy kos mi stamtąd uciekał - one stale łażą pod krzakami rozgrzebując ziemię z kompostu.
Wczoraj zauważyłem, że w jednej ze skrzynek znajduje się .... gniazdo - na wys. ok 1,5 m.

dzisiaj podglądałem z daleka i .... nic nie widziałem - czyżby kosy uciekły

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Próbowałam w ten sposób ( kolcami ) napowietrzyć swój były trawnik. Po pierwszym kroku nie mogłam kolców wyjąć z klepiska a po kilku następnych wyrwało mi paski przytrzymujące te podeszwy z kolcami. Skończyło się na przekopaniu całości
Szacun dla mięśni Twoich nóg
Pozostanę przy widłach

Szacun dla mięśni Twoich nóg

Pozostanę przy widłach

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Any-widze gniazdko
chyba nadszedł kolejny etap dla ptaszorków-jedzonko:)
Gniazdka zrobione więc teraz czas napełnić brzuszki przed mozolna praca karmienia głodomorków:)
U mnie sikorek też juz nie widać uwijających sie z "przydasiami"-jakby znkły.
Musze poczytac czy to normalne...

chyba nadszedł kolejny etap dla ptaszorków-jedzonko:)
Gniazdka zrobione więc teraz czas napełnić brzuszki przed mozolna praca karmienia głodomorków:)
U mnie sikorek też juz nie widać uwijających sie z "przydasiami"-jakby znkły.
Musze poczytac czy to normalne...

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Any ,tulipanowe,kolorowe ,piękne rabaty
ale buty,ojojku
,ale z ciebie pomysłowy Dobromir

ale buty,ojojku

Hejka Any
Fajowe nosisz szpilki
U mnie bez napowietrzania rośnie ta z gatunku trudnej do wytępienia więc nie będę damą i bez szpilek będę biegać 

Fajowe nosisz szpilki

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- any57
Emko - właśnie wyobraziłem sobie Ciebie jako damę, biegająco boso po rosie, w zwiewnej ... sukience, z rozwianym włosem
Aniu to nie mój pomysł - buty kupione w markecie, chociaż .... kiedyś jako "Dobromir" miałem buty zrobione z deseczek z nabijanymi gwoździami
Asiu chyba jednak kosy zrozumiały, że gniazdo jest za nisko
a sikorki (i wróble) już tak się nie uwijają bo samiczka siedzi na jajeczkach w gniazdku - zaczną uwijać się gdy głodomory będą wołać .... jeść!
Mariolo - też miałem problemy z podniesieniem nóg - padałem na cztery łapki ... a i przez dwa dni potem, też były problemy z podnoszeniem nóg - bo zakwasy

Aniu to nie mój pomysł - buty kupione w markecie, chociaż .... kiedyś jako "Dobromir" miałem buty zrobione z deseczek z nabijanymi gwoździami

Asiu chyba jednak kosy zrozumiały, że gniazdo jest za nisko

Mariolo - też miałem problemy z podniesieniem nóg - padałem na cztery łapki ... a i przez dwa dni potem, też były problemy z podnoszeniem nóg - bo zakwasy

- Ruda2011
Pocieszasz mnie - myślałam , że jestem małoumna
Widocznie na tym to polega to napowietrzanie - żeby nie móc tego robić bezboleśnie 

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Andrzejku, zaglądałam od czasu do czasu
przyznaję. Pomysły a jakże warte do skopiowania. Te kaktusy są dodatkowo w swoich doniczkach? Muzykant ekstra, lubię takie dzieła. Oj! na te sandałki z kolcami to już mnie nikt nie namówi.
. Przed domkiem stoi sosna? Jeśli tak , to ile ma igiełek - parę czy więcej? Teraz już aż miło posiedzieć na ogrodzie , wszystkie wiosenne zakwitły. Od momentu przejęcia działki dużo się zmieniło i jest teraz przytulnie. Gratuluję.

- any57
Mariolo - tak robić, by się narobić ... gdy czujesz, że boli - to wiesz, że żyjesz
Mirko - aż chciałem policzyć te igły, bo na pewno było ich więcej niż dwie
nie mogłem się powstrzymać
to była zwykła sosna (dwuigielna) corocznie przycinałem ją, dlatego tak się rozkrzewiła ... ale pewnego razu poszła w Boże Narodzenie do domu - na str. 52 znajdziesz jej ostateczny wygląd.
Kaktusy miałem zimą w doniczkach i docelowo na skale miały też być w doniczkach, ale ... powsadzałem je do skalnych donic i dopiero wyciągając na zimę , wsadzę do dopasowanych doniczek i w nastepnym roku tylko powstawiam.

Mirko - aż chciałem policzyć te igły, bo na pewno było ich więcej niż dwie

nie mogłem się powstrzymać

to była zwykła sosna (dwuigielna) corocznie przycinałem ją, dlatego tak się rozkrzewiła ... ale pewnego razu poszła w Boże Narodzenie do domu - na str. 52 znajdziesz jej ostateczny wygląd.
Kaktusy miałem zimą w doniczkach i docelowo na skale miały też być w doniczkach, ale ... powsadzałem je do skalnych donic i dopiero wyciągając na zimę , wsadzę do dopasowanych doniczek i w nastepnym roku tylko powstawiam.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Przyszłam w odwiedzinki do Ciebie ,ale tu się dzieje 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Ruda2011
Heeej, to ja już od kilku lat "wiem, że żyję" bo rano tak mnie wsio boli, że bez gimnastyki - jak paralityk bym chodziła.any57 pisze:Mariolo - tak robić, by się narobić ... gdy czujesz, że boli - to wiesz, że żyjesz![]()
To był żarcik taki

Lubie narobić się fizycznie - przyznaję. O wiele bardziej od narobienia się umysłowego

- kruszyna_35
- 50p
- Od: 20 sie 2012, o 22:41
- Kontakt:
ale tu fajnie! piękny ogród, pomysłowy, kolorowy, cudny! Będę zaglądać od czasu do czasu , jestem całkiem zieloną ogrodniczką i forumką też, więc mam nadzieję się wielu rzeczy nauczyć i podpatrzeć ciekawostki
Podziwiam wkład pracy, jest ogromny! Ale efekty- ekstra!

ogród Kruszyny
regulamin
regulamin
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- any57
Kruszyno a dlaczegóż to od czasu do czasu, czyżby brakowało Ci czasu?
pięknie dziękuję za miłe słowa - ty zielona, a ja się czerwienię
Tosiu dziękuję za niedzielę - tak też przewidywaliśmy (słońce i ciepło) i ... kościół odrobiliśmy w sobotę - niedzielny dzionek spędziliśmy na ogrodzie - oczywiście z grillowaniem
od dzisiaj ... samotnie walczę na ogrodzie - moja kochana żoneczka poszła do pracy w zastępstwo koleżanki (wspominałem w ub.r) - teraz nasza koleżanka odpoczywa i regeneruje zdrowie w sanatorium - to tylko miesiąc .... przecież dałem radę gdy trwało to prawie rok ....
wspomnę jeszcze (bo rzadziej będę tu bywał) że czereśnia już przekwitła, brzoskwinie też gubią ostatnie kwiatki, tulipany sypią płatkami, pomidory kwitną, winogron już pokazuje ile będzie miał kwiatów, zakwitły jabłonie, truskawki kwitną, rabarbar zerwany na ciasto, kamczackie jagody zgubiły kwiaty i ... wiszą małe kuleczki ......
pomyśleć - prawie 7 miesięcy czekaliśmy na ten kolorowy moment ... a za 4 miesiące będzie po wszystkim
Cieszmy się chwilą ....
pięknie dziękuję za miłe słowa - ty zielona, a ja się czerwienię

Tosiu dziękuję za niedzielę - tak też przewidywaliśmy (słońce i ciepło) i ... kościół odrobiliśmy w sobotę - niedzielny dzionek spędziliśmy na ogrodzie - oczywiście z grillowaniem

od dzisiaj ... samotnie walczę na ogrodzie - moja kochana żoneczka poszła do pracy w zastępstwo koleżanki (wspominałem w ub.r) - teraz nasza koleżanka odpoczywa i regeneruje zdrowie w sanatorium - to tylko miesiąc .... przecież dałem radę gdy trwało to prawie rok ....
wspomnę jeszcze (bo rzadziej będę tu bywał) że czereśnia już przekwitła, brzoskwinie też gubią ostatnie kwiatki, tulipany sypią płatkami, pomidory kwitną, winogron już pokazuje ile będzie miał kwiatów, zakwitły jabłonie, truskawki kwitną, rabarbar zerwany na ciasto, kamczackie jagody zgubiły kwiaty i ... wiszą małe kuleczki ......
pomyśleć - prawie 7 miesięcy czekaliśmy na ten kolorowy moment ... a za 4 miesiące będzie po wszystkim

Cieszmy się chwilą ....