Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

Zielona_Ania pisze:
Siostra biegała z aparatem, najlepsze zdjęcie z kotem- spójrzcie jak się oblizuje
Obrazek
Ma siostra zdolności fotograficzne :uszy proszę przekazać głębokie ukłony ;:180
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Zapomniałam zapytać... Czy to Torcik?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Szacunek dla siostry ;:180 , śliczną fotkę zrobiła. Kotek taki w sam raz na Halloween czarny z zielonymi ślipiami. Bardzo mi się podoba.
Kogucik tez fajny, wielokolorowy :lol:
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ha, ha , ale kicia ma minę z lekka strapioną. Grzeczny bardzo lub czuje respekt przed skrzydlatymi braćmi :;230 :;230
Wspaniały :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu :wit Zdjęcie z kotkiem cudne, ;:63 pozostałe również. Kurek w ogródku nie zazdroszczę bo potrafią narobić bałaganu :evil:
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Dzisiaj moja rodzina wpadła na genialny pomysł, aby zrobić kurom i kurczakom wakacje. Wszystkie drzwiczki do kurnika zostały otwarte, także furtka wybiegu i całe stado wyległo na ogród. O - kora już nie leży tam gdzie ją wysypałam, ściółka z trawy także.
Aniu, to wyobraź sobie jak jest u mnie skoro kurczaki biegają cały czas luzem. Dobrze, że są tylko 2 :;230 .
Zaprzyjaźniłam się ostatnio z tego powodu z grabkami do trawy i co kilka dni kora powraca na swoje miejsce.
Koteczek wygląda jakby miał niecne zamiary. (No bo po co się tak oblizuje, mała bestia?)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu troszkę mnie nie było na forum :wink: a u Ciebie jak zwykle piękne widoczki i z ogrodu i kurki i nawet kocurek się załapał ;:138
;:79 za ziemowity właśnie dziś dotarły ;:196 wiosną zdam relację jak się przyjęły :D

A co do Słowacji to masz rację, szkoda że euro tam weszło :( wszystko strasznie podrożało ;:223
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Tajeczko, ten kot się lubi ustawiać przed obiektywem, a jeszcze bardziej lubi zasłaniać sobą fotografowane przedmioty. Zresztą kotów u nas pełno, czasem ciężko się robi zdjęcia bez nich - zwłaszcza jak jest ładna pogoda okupują ogród na całego.

Aniu, na szczęście kury umieją wytłumaczyć kotom w dosadny sposób, kto tu rządzi. Drób górą! Siostra czyta wątek, dopinguje mnie (i sprawdza :;230 ).

Martuś, jeszcze kilka dino-kurczaków widać. Rozrywka przednia, zwłaszcza jak chcesz zrobić zdjęcie bez kury, grabić, użyć kosiarki, kopać, plewić, przycinać krzewy...wszędzie towarzyszy Ci stado ciekawskich kur, bo a nóż im się trafi extra żarcie. Aster z ogrodu botanicznego, kiedy jeszcze sprzedawali nadwyżki roślin.

Izuś, emu wyszło nieostre :;230 Tak się wierci, kręci, kopie. Heliotropki zbyt zapobiegliwie posadziłam po zachodniej stronie (nie chciałam spalić w upały), no i okazało się że miały za mało słońca, więc na kwiaty poczekam na przyszły sezon.
Emu dla Ciebie:
Obrazek
Podziwiam, rozpoznałaś Torcika! Zostało jeszcze 5 czarnych do nauczenia się :;230

Elu, Dorotko,Olu ten kot nieraz towarzyszy mi podczas pisania na forum i na pewno gdyby rozumiał komplementy, pomachałby łapką w podzięce :D Niestety nie mogę przesłać głośnego mruczenia.

Pamelko, Gosiu, Basiu, dziękuję za miłe opinie, na pewno siostra czyta i można liczyć na dalsza współpracę :D Kotek machałby ogonkiem z radości, wiedząc jaki jest sławny.

Asiu, oj, natrudzisz się przy porządkach. Dwa to by mi mogły biegać, ale ja mam łącznie 21, to sobie wyobraź te spustoszenia. Koty omijają kury z daleka na szczęście.

Arletko, mam nadzieję że się przyjmą, wiosną puszczą liście, potem część nadziemna zasycha na lato, dopiero pod jesień wyrastają kwiaty. Nie ma kłopotu z uprawą, tylko w tym roku ślimaki mi podgryzły dużo pąków :twisted:

Tak wygląda fragment mojego nowego zakątka (jeszcze nie zrobiony w całości).
Obrazek

Na czerwono dziękuję wszystkim gościom za odwiedziny i miłe komentarze ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Hej Aniu, dawno nie odwiedzałem ogródków ale to z braku czasu, widać kurki się dobrze chowają oby tak dalej :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianie, ja też jeszcze nie nadrobiłam wszystkich zaległości, jeszcze dużo ogródków do odwiedzenia :) Kurki mają się znakomicie i wciąż niosą sporo jajek.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Aniu na widok tak pięknej malinki dostałam ...ślinotoku :;230 Miziania dla Torcika przesyłam :wit
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Gdzie nie pójść wszędzie koty. A ja nie mam ani jednego, wiadomo młode gospodarstwo, ale właściwie nigdy nie przepadałam za kotami ,ale kto wie zwłaszcza jak przyjdzie wybierać- kot czy myszy?
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Zdjęcie z kotem bardzo wymowne :wink: Aż ciarki przechodzą. Kurka fajna, ale i kot, widzę, ma się dobrze. Taki błyszczący, gładki, wypasiony :D

Pisałaś gdzieś o przejaskrawionych kolorach na zdjęciu. Ja wręcz odwrrotnie. Mam ten problem, że na zdjęciach moje roślinku jakoś blado wypadają.

Aniu, to ile masz tych kurek w sumie teraz? Czy mają imiona?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, maliny wciąż dojrzewają, pogoda im sprzyja. Torcik przyjmie każdą porcję miziania z wdzięcznością, często sam się dopomina :D

Lucynko, u mnie koty łowią wszystko co mniejsze od nich. Niestety także ptaki i jaszczurki :twisted: Za to i myszy i nornice, a nawet szczury są skrzętnie usuwane z działki, nie używam żadnych trutek ani pułapek.

Izo, kur dorosłych mam 15, jednego dorosłego koguta, 3 kokoszki i 2 młode koguty - razem wychodzi 21 :) Kolory na zdjęciach zależą od ustawień aparatu i pogody, nieraz mi wychodzą blade, a czasem znowu żarówy. Twoje zdjęcia mi się podobają, wyglądają naturalnie!
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Zielona_Ania pisze:Emu dla Ciebie:
Obrazek
Takiego urodziwego to bym mogła nawet na kolankach potrzymać :uszy
Zablokowany