Ma siostra zdolności fotograficzne
Ankowo cz.2
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ankowo cz.2
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zapomniałam zapytać... Czy to Torcik?
- gosia22

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Szacunek dla siostry
, śliczną fotkę zrobiła. Kotek taki w sam raz na Halloween czarny z zielonymi ślipiami. Bardzo mi się podoba.
Kogucik tez fajny, wielokolorowy
Kogucik tez fajny, wielokolorowy
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ha, ha , ale kicia ma minę z lekka strapioną. Grzeczny bardzo lub czuje respekt przed skrzydlatymi braćmi
Wspaniały
Wspaniały
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
Basia43
- 200p

- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Kontakt:
Witaj Aniu
Zdjęcie z kotkiem cudne,
pozostałe również. Kurek w ogródku nie zazdroszczę bo potrafią narobić bałaganu
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, to wyobraź sobie jak jest u mnie skoro kurczaki biegają cały czas luzem. Dobrze, że są tylko 2Dzisiaj moja rodzina wpadła na genialny pomysł, aby zrobić kurom i kurczakom wakacje. Wszystkie drzwiczki do kurnika zostały otwarte, także furtka wybiegu i całe stado wyległo na ogród. O - kora już nie leży tam gdzie ją wysypałam, ściółka z trawy także.
Zaprzyjaźniłam się ostatnio z tego powodu z grabkami do trawy i co kilka dni kora powraca na swoje miejsce.
Koteczek wygląda jakby miał niecne zamiary. (No bo po co się tak oblizuje, mała bestia?)
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu troszkę mnie nie było na forum
a u Ciebie jak zwykle piękne widoczki i z ogrodu i kurki i nawet kocurek się załapał
za ziemowity właśnie dziś dotarły
wiosną zdam relację jak się przyjęły 
A co do Słowacji to masz rację, szkoda że euro tam weszło
wszystko strasznie podrożało 
A co do Słowacji to masz rację, szkoda że euro tam weszło
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Tajeczko, ten kot się lubi ustawiać przed obiektywem, a jeszcze bardziej lubi zasłaniać sobą fotografowane przedmioty. Zresztą kotów u nas pełno, czasem ciężko się robi zdjęcia bez nich - zwłaszcza jak jest ładna pogoda okupują ogród na całego.
Aniu, na szczęście kury umieją wytłumaczyć kotom w dosadny sposób, kto tu rządzi. Drób górą! Siostra czyta wątek, dopinguje mnie (i sprawdza
).
Martuś, jeszcze kilka dino-kurczaków widać. Rozrywka przednia, zwłaszcza jak chcesz zrobić zdjęcie bez kury, grabić, użyć kosiarki, kopać, plewić, przycinać krzewy...wszędzie towarzyszy Ci stado ciekawskich kur, bo a nóż im się trafi extra żarcie. Aster z ogrodu botanicznego, kiedy jeszcze sprzedawali nadwyżki roślin.
Izuś, emu wyszło nieostre
Tak się wierci, kręci, kopie. Heliotropki zbyt zapobiegliwie posadziłam po zachodniej stronie (nie chciałam spalić w upały), no i okazało się że miały za mało słońca, więc na kwiaty poczekam na przyszły sezon.
Emu dla Ciebie:

Podziwiam, rozpoznałaś Torcika! Zostało jeszcze 5 czarnych do nauczenia się
Elu, Dorotko,Olu ten kot nieraz towarzyszy mi podczas pisania na forum i na pewno gdyby rozumiał komplementy, pomachałby łapką w podzięce
Niestety nie mogę przesłać głośnego mruczenia.
Pamelko, Gosiu, Basiu, dziękuję za miłe opinie, na pewno siostra czyta i można liczyć na dalsza współpracę
Kotek machałby ogonkiem z radości, wiedząc jaki jest sławny.
Asiu, oj, natrudzisz się przy porządkach. Dwa to by mi mogły biegać, ale ja mam łącznie 21, to sobie wyobraź te spustoszenia. Koty omijają kury z daleka na szczęście.
Arletko, mam nadzieję że się przyjmą, wiosną puszczą liście, potem część nadziemna zasycha na lato, dopiero pod jesień wyrastają kwiaty. Nie ma kłopotu z uprawą, tylko w tym roku ślimaki mi podgryzły dużo pąków
Tak wygląda fragment mojego nowego zakątka (jeszcze nie zrobiony w całości).

Na czerwono dziękuję wszystkim gościom za odwiedziny i miłe komentarze

Aniu, na szczęście kury umieją wytłumaczyć kotom w dosadny sposób, kto tu rządzi. Drób górą! Siostra czyta wątek, dopinguje mnie (i sprawdza
Martuś, jeszcze kilka dino-kurczaków widać. Rozrywka przednia, zwłaszcza jak chcesz zrobić zdjęcie bez kury, grabić, użyć kosiarki, kopać, plewić, przycinać krzewy...wszędzie towarzyszy Ci stado ciekawskich kur, bo a nóż im się trafi extra żarcie. Aster z ogrodu botanicznego, kiedy jeszcze sprzedawali nadwyżki roślin.
Izuś, emu wyszło nieostre
Emu dla Ciebie:

Podziwiam, rozpoznałaś Torcika! Zostało jeszcze 5 czarnych do nauczenia się
Elu, Dorotko,Olu ten kot nieraz towarzyszy mi podczas pisania na forum i na pewno gdyby rozumiał komplementy, pomachałby łapką w podzięce
Pamelko, Gosiu, Basiu, dziękuję za miłe opinie, na pewno siostra czyta i można liczyć na dalsza współpracę
Asiu, oj, natrudzisz się przy porządkach. Dwa to by mi mogły biegać, ale ja mam łącznie 21, to sobie wyobraź te spustoszenia. Koty omijają kury z daleka na szczęście.
Arletko, mam nadzieję że się przyjmą, wiosną puszczą liście, potem część nadziemna zasycha na lato, dopiero pod jesień wyrastają kwiaty. Nie ma kłopotu z uprawą, tylko w tym roku ślimaki mi podgryzły dużo pąków
Tak wygląda fragment mojego nowego zakątka (jeszcze nie zrobiony w całości).

Na czerwono dziękuję wszystkim gościom za odwiedziny i miłe komentarze

Hej Aniu, dawno nie odwiedzałem ogródków ale to z braku czasu, widać kurki się dobrze chowają oby tak dalej 
- Zielona_Ania

Adrianie, ja też jeszcze nie nadrobiłam wszystkich zaległości, jeszcze dużo ogródków do odwiedzenia
Kurki mają się znakomicie i wciąż niosą sporo jajek.
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Aniu na widok tak pięknej malinki dostałam ...ślinotoku
Miziania dla Torcika przesyłam 
Gdzie nie pójść wszędzie koty. A ja nie mam ani jednego, wiadomo młode gospodarstwo, ale właściwie nigdy nie przepadałam za kotami ,ale kto wie zwłaszcza jak przyjdzie wybierać- kot czy myszy?
Zdjęcie z kotem bardzo wymowne
Aż ciarki przechodzą. Kurka fajna, ale i kot, widzę, ma się dobrze. Taki błyszczący, gładki, wypasiony
Pisałaś gdzieś o przejaskrawionych kolorach na zdjęciu. Ja wręcz odwrrotnie. Mam ten problem, że na zdjęciach moje roślinku jakoś blado wypadają.
Aniu, to ile masz tych kurek w sumie teraz? Czy mają imiona?
Pisałaś gdzieś o przejaskrawionych kolorach na zdjęciu. Ja wręcz odwrrotnie. Mam ten problem, że na zdjęciach moje roślinku jakoś blado wypadają.
Aniu, to ile masz tych kurek w sumie teraz? Czy mają imiona?
- Zielona_Ania

Grażynko, maliny wciąż dojrzewają, pogoda im sprzyja. Torcik przyjmie każdą porcję miziania z wdzięcznością, często sam się dopomina
Lucynko, u mnie koty łowią wszystko co mniejsze od nich. Niestety także ptaki i jaszczurki
Za to i myszy i nornice, a nawet szczury są skrzętnie usuwane z działki, nie używam żadnych trutek ani pułapek.
Izo, kur dorosłych mam 15, jednego dorosłego koguta, 3 kokoszki i 2 młode koguty - razem wychodzi 21
Kolory na zdjęciach zależą od ustawień aparatu i pogody, nieraz mi wychodzą blade, a czasem znowu żarówy. Twoje zdjęcia mi się podobają, wyglądają naturalnie!
Lucynko, u mnie koty łowią wszystko co mniejsze od nich. Niestety także ptaki i jaszczurki
Izo, kur dorosłych mam 15, jednego dorosłego koguta, 3 kokoszki i 2 młode koguty - razem wychodzi 21