Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

T A D E U S Z gratuluję Złotej Karty
Pozdrawiam Zenek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IZO-, ASZKO-EWO- dziękuję za odwiedziny, prezentowany świerk jest już piękny, ale dopiero za kilka lat pokaże swoje prawdziwe piękno, na razie należy pomagać mu by "przewodnik " rósł do góry, i gdy urośnie ( a rośnie jak widać powoli) do wysokości około 2 metrów można mu pozwolić na swobodne opadanie gałęzi.

EWO-
Zastanawiam się czy wiciokrzew by nie mógł rosnąć na balkonie?
, z pewnością by rósł, ale ja uważam że miejsce jego korzeni jest w normalnej ziemi i nie ziemi w donicy, dla mnie jest "dręczenie" rośliny, zdaję sobie sprawę że łatwo mi tak mówić ,bo mam prawie pół hektara ziemi, a inni nie mają nic i też by chcieli mieć "cosik" zielonego chociaż by na parapecie ,czy balkonie, rozumiem ich działanie , ale nie popieram.

ZYTO- dziękuję za odwiedziny, szybka jesteś, sam dopiero co( nie byłem i nie wybieram się dzisiaj na działkę ze względu na złą pogodę) zauważyłem złotą kartę, ale dla mnie ważniejsze od złotej karty( chyba odrobinę przedwcześnie), jest otrzymanie "ZŁOTEGO SERDUSZKA" i związany z tym tytuł "Przyjaciel Forum" . Jest to dla mnie ogromne wyróżnienie i postaram się nie zawieść otrzymanego zaufania od ADMINISTRATORA i WAS drodzy Forumowicze .

Zyto- serdecznie dziękuję za pozdrowienia, dla Zosi i Justynki , bo to one(oprócz wnuków) są "motorem moich poczynań" w ogrodzie. Pozdrawiam. Tadeusz.

ZENKU- dziękuję za odwiedziny i za gratulacje.Pozdrawiam.Tadeusz.
Awatar użytkownika
bartelsz
200p
200p
Od: 11 cze 2007, o 13:11

Post »

W pełni zasłużona nominacja cudowny ogród w cudnym miejscu, GRATULACJE z Nakła
przesyła Bartek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Tadeuszu-czapki z głów-GRATULACJE Z KRAKOWA Obrazek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Tadeuszu, tak pięknego, zadbanego ogrodu i jeszcze tak dużego nie częto się widuje. Jest tam wszystko co potrzeba do wypoczynku i do przyjemnych zajęć. Wszystkie rośliny, krzewy i iglaki pięknie rozmieszczone. Warzywniak super. Masz ogród niezwykły, wspaniały.
Serdeczne gratulacje dla Ciebie i małżonki za ogród i wyjątkową złotą kartę.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Tadku - nie ma szans, nie ogarnę całości Twojego ogrodu. Początek i koniec, nie mam pojęcia, kiedy dotrę do środka. Powiem krótko : masz pięknie! Twój świerk inwersa szczególnie przypadł mi do serca, widziałam go już w kilku wątkach i mam dziwne przeczucie, że to będzie moja kolejna "zielona gorączka" :wink:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BARTKU- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie,oraz za miłe słowa i gratulacje.

EWO- dziękuję za odwiedziny i za gratulacje.

IRENO- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, naszym celem było, by w naszym ogrodzie odwiedzający ,czuli się dobrze. Twoje słowa,( i nie tylko) jest dla nas potwierdzeniem że jednak nie przespaliśmy te ostatnie kilka lat, bardzo miło jest czytać takie słowa o naszym ogrodzie i naszej pracy.
Dziękuję za gratulacje i pozdrowienia, zapraszam ponownie do odwiedzin. Pozdrawiam. Tadeusz.

Zdjęć w domowym archiwum jeszcze dużo i trzeba się śpieszyć, bo wiosna już niedługo.
Prezentuję dalej zdjęcia roślinek rosnących jako "samotniki" na "placu centralnym"

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

ZŁOTY TADEUSZU z SERDUCHOWYM WYRÓŻNIENIEM
Kusisz, znowuż igliczkami...mam wrażenie, że są to miniaturki , bo jałowiec z 2003jest jeszcze taki malutki, a świerk syberyjski z 2006rnie wiele większy. Ciekawa jestem czy bez ma pełne kwiaty :?:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

ZŁOTY TADEUSZU w Waszym ogrodzie czuję się świetnie i zawsze czegoś się uczę, naprawdę.
Awatar użytkownika
Grandiflora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 paź 2008, o 15:02

Post »

jak juz pisałam wczesniej,obejrzałam twoje rancho,wprawdzie na raty,bo niemożliwościa jest przebrnąć przez calość za jednym razem ,przyznaję masz piekny ogród z pięknymi roślinami,a co ważniejsze masz też duzą wiedzę ,czekam na nastepne zdjecia,tak trzymać ;:215
pozdrawiam , Lucyna
w ogrodzie , w domu
moje róże
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Tadeuszu gratuluję złotej karty i serduszka.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeusz-gratulacje i co przeglądam Twój ogród to chcę mieć i to,i to i tamto oj.....
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeusz-gratulacje i co przeglądam Twój ogród to chcę mieć i to,i to i tamto oj.....Twój ogród jest lepszy jak katalog czy książka.Bo wiem kto go sadził.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTO- dziękuję za odwiedziny, ja tylko przedstawiam co u nas rośnie, a Ty jak chcesz to wybieraj do swego ogrodu, bez "z obwódką" jeszcze nie kwitł , kupiony był na Allegro, mam nadzieję że w przyszłym roku zakwitnie, ponoć ma być ładny kolor.

EWO- dziękuję za wizytę, cieszę się że że w naszym ogrodzie czujesz się "świetnie", a na naukę, nigdy nie jest za późno, sam się przekonałem kończąc studia przed pięćdziesiątką.

LUCYNO- dziękuję za spacery po naszym ogrodzie,cieszę się że nie znudziło Ci się oglądanie naszego ogrodu, ogród już jest w miarę zagospodarowany( jak na nasze możliwości) ,teraz , śpiesząc się powoli i pracując powoli będziemy obserwowali jak rosną nasze roślinki,bo większość z nich jest jeszcze mała i trzeba czasu by wypiękniały. Wiedza, przychodzi z czasem i doświadczeniem, czasami drogo kosztuje jak się popełnia błędy, było ich wiele i zabierając głos na Tym Forum , chciałbym by inni nie popełniali tych błędów , które mnie się w przeszłości przydarzyły.

IZO- dziękuję za wizytę i za gratulacje.

ASZKO- dziękuję za odwiedziny i za gratulacje, cieszy mnie że korzystasz z naszego ogrodu, jak z książki, ja tworząc ogród zgromadziłem małą bibliotekę dotyczącą ogrodów, znalazłem w nich dużą wiedzę , ale teoretyczną, praktyczną wiedzę można zdobyć uprawiając ogród i czytając nasze Forum.

Prezentuję dalej zdjęcia roślinek rosnących jako "samotniki" na "placu centralnym"

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Tadeuszu pierwszy raz widzę paulownie.
Wyczytałam przed chwilą w internecie,że ona lubi przemarzać.
Jak z tym przemarzaniem jest u ciebie?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”