Ranczo Nokły - Tadeusz48
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IZO-, ASZKO-EWO- dziękuję za odwiedziny, prezentowany świerk jest już piękny, ale dopiero za kilka lat pokaże swoje prawdziwe piękno, na razie należy pomagać mu by "przewodnik " rósł do góry, i gdy urośnie ( a rośnie jak widać powoli) do wysokości około 2 metrów można mu pozwolić na swobodne opadanie gałęzi.
EWO-
ZYTO- dziękuję za odwiedziny, szybka jesteś, sam dopiero co( nie byłem i nie wybieram się dzisiaj na działkę ze względu na złą pogodę) zauważyłem złotą kartę, ale dla mnie ważniejsze od złotej karty( chyba odrobinę przedwcześnie), jest otrzymanie "ZŁOTEGO SERDUSZKA" i związany z tym tytuł "Przyjaciel Forum" . Jest to dla mnie ogromne wyróżnienie i postaram się nie zawieść otrzymanego zaufania od ADMINISTRATORA i WAS drodzy Forumowicze .
Zyto- serdecznie dziękuję za pozdrowienia, dla Zosi i Justynki , bo to one(oprócz wnuków) są "motorem moich poczynań" w ogrodzie. Pozdrawiam. Tadeusz.
ZENKU- dziękuję za odwiedziny i za gratulacje.Pozdrawiam.Tadeusz.
EWO-
, z pewnością by rósł, ale ja uważam że miejsce jego korzeni jest w normalnej ziemi i nie ziemi w donicy, dla mnie jest "dręczenie" rośliny, zdaję sobie sprawę że łatwo mi tak mówić ,bo mam prawie pół hektara ziemi, a inni nie mają nic i też by chcieli mieć "cosik" zielonego chociaż by na parapecie ,czy balkonie, rozumiem ich działanie , ale nie popieram.Zastanawiam się czy wiciokrzew by nie mógł rosnąć na balkonie?
ZYTO- dziękuję za odwiedziny, szybka jesteś, sam dopiero co( nie byłem i nie wybieram się dzisiaj na działkę ze względu na złą pogodę) zauważyłem złotą kartę, ale dla mnie ważniejsze od złotej karty( chyba odrobinę przedwcześnie), jest otrzymanie "ZŁOTEGO SERDUSZKA" i związany z tym tytuł "Przyjaciel Forum" . Jest to dla mnie ogromne wyróżnienie i postaram się nie zawieść otrzymanego zaufania od ADMINISTRATORA i WAS drodzy Forumowicze .
Zyto- serdecznie dziękuję za pozdrowienia, dla Zosi i Justynki , bo to one(oprócz wnuków) są "motorem moich poczynań" w ogrodzie. Pozdrawiam. Tadeusz.
ZENKU- dziękuję za odwiedziny i za gratulacje.Pozdrawiam.Tadeusz.
Witaj Tadeuszu, tak pięknego, zadbanego ogrodu i jeszcze tak dużego nie częto się widuje. Jest tam wszystko co potrzeba do wypoczynku i do przyjemnych zajęć. Wszystkie rośliny, krzewy i iglaki pięknie rozmieszczone. Warzywniak super. Masz ogród niezwykły, wspaniały.
Serdeczne gratulacje dla Ciebie i małżonki za ogród i wyjątkową złotą kartę.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
Serdeczne gratulacje dla Ciebie i małżonki za ogród i wyjątkową złotą kartę.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Tadku - nie ma szans, nie ogarnę całości Twojego ogrodu. Początek i koniec, nie mam pojęcia, kiedy dotrę do środka. Powiem krótko : masz pięknie! Twój świerk inwersa szczególnie przypadł mi do serca, widziałam go już w kilku wątkach i mam dziwne przeczucie, że to będzie moja kolejna "zielona gorączka" 

-
BARTKU- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie,oraz za miłe słowa i gratulacje.
EWO- dziękuję za odwiedziny i za gratulacje.
IRENO- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, naszym celem było, by w naszym ogrodzie odwiedzający ,czuli się dobrze. Twoje słowa,( i nie tylko) jest dla nas potwierdzeniem że jednak nie przespaliśmy te ostatnie kilka lat, bardzo miło jest czytać takie słowa o naszym ogrodzie i naszej pracy.
Dziękuję za gratulacje i pozdrowienia, zapraszam ponownie do odwiedzin. Pozdrawiam. Tadeusz.
Zdjęć w domowym archiwum jeszcze dużo i trzeba się śpieszyć, bo wiosna już niedługo.
Prezentuję dalej zdjęcia roślinek rosnących jako "samotniki" na "placu centralnym"

EWO- dziękuję za odwiedziny i za gratulacje.
IRENO- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, naszym celem było, by w naszym ogrodzie odwiedzający ,czuli się dobrze. Twoje słowa,( i nie tylko) jest dla nas potwierdzeniem że jednak nie przespaliśmy te ostatnie kilka lat, bardzo miło jest czytać takie słowa o naszym ogrodzie i naszej pracy.
Dziękuję za gratulacje i pozdrowienia, zapraszam ponownie do odwiedzin. Pozdrawiam. Tadeusz.
Zdjęć w domowym archiwum jeszcze dużo i trzeba się śpieszyć, bo wiosna już niedługo.
Prezentuję dalej zdjęcia roślinek rosnących jako "samotniki" na "placu centralnym"

- Grandiflora
- Od: 21 paź 2008, o 15:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
ZYTO- dziękuję za odwiedziny, ja tylko przedstawiam co u nas rośnie, a Ty jak chcesz to wybieraj do swego ogrodu, bez "z obwódką" jeszcze nie kwitł , kupiony był na Allegro, mam nadzieję że w przyszłym roku zakwitnie, ponoć ma być ładny kolor.
EWO- dziękuję za wizytę, cieszę się że że w naszym ogrodzie czujesz się "świetnie", a na naukę, nigdy nie jest za późno, sam się przekonałem kończąc studia przed pięćdziesiątką.
LUCYNO- dziękuję za spacery po naszym ogrodzie,cieszę się że nie znudziło Ci się oglądanie naszego ogrodu, ogród już jest w miarę zagospodarowany( jak na nasze możliwości) ,teraz , śpiesząc się powoli i pracując powoli będziemy obserwowali jak rosną nasze roślinki,bo większość z nich jest jeszcze mała i trzeba czasu by wypiękniały. Wiedza, przychodzi z czasem i doświadczeniem, czasami drogo kosztuje jak się popełnia błędy, było ich wiele i zabierając głos na Tym Forum , chciałbym by inni nie popełniali tych błędów , które mnie się w przeszłości przydarzyły.
IZO- dziękuję za wizytę i za gratulacje.
ASZKO- dziękuję za odwiedziny i za gratulacje, cieszy mnie że korzystasz z naszego ogrodu, jak z książki, ja tworząc ogród zgromadziłem małą bibliotekę dotyczącą ogrodów, znalazłem w nich dużą wiedzę , ale teoretyczną, praktyczną wiedzę można zdobyć uprawiając ogród i czytając nasze Forum.

EWO- dziękuję za wizytę, cieszę się że że w naszym ogrodzie czujesz się "świetnie", a na naukę, nigdy nie jest za późno, sam się przekonałem kończąc studia przed pięćdziesiątką.
LUCYNO- dziękuję za spacery po naszym ogrodzie,cieszę się że nie znudziło Ci się oglądanie naszego ogrodu, ogród już jest w miarę zagospodarowany( jak na nasze możliwości) ,teraz , śpiesząc się powoli i pracując powoli będziemy obserwowali jak rosną nasze roślinki,bo większość z nich jest jeszcze mała i trzeba czasu by wypiękniały. Wiedza, przychodzi z czasem i doświadczeniem, czasami drogo kosztuje jak się popełnia błędy, było ich wiele i zabierając głos na Tym Forum , chciałbym by inni nie popełniali tych błędów , które mnie się w przeszłości przydarzyły.
IZO- dziękuję za wizytę i za gratulacje.
ASZKO- dziękuję za odwiedziny i za gratulacje, cieszy mnie że korzystasz z naszego ogrodu, jak z książki, ja tworząc ogród zgromadziłem małą bibliotekę dotyczącą ogrodów, znalazłem w nich dużą wiedzę , ale teoretyczną, praktyczną wiedzę można zdobyć uprawiając ogród i czytając nasze Forum.

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tadeuszu pierwszy raz widzę paulownie.
Wyczytałam przed chwilą w internecie,że ona lubi przemarzać.
Jak z tym przemarzaniem jest u ciebie?
Wyczytałam przed chwilą w internecie,że ona lubi przemarzać.
Jak z tym przemarzaniem jest u ciebie?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7