Wiejski ogród przed sezonem cz. 34
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34
Ale bajkowo! Kurkom pewnie mało się podoba, za to pieseł wygląda na bardzo zadowolonego z aury 

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, pośmiałam się z tych białych kur. Maskują się
Szaliczek uroczy w porze zimowej. Zazdroszczę nieco foliaczka, bo on potrzebny i też fajnie umiejscowiony, bo na końcu. Lola taka cudna i tak jej z oczu dobrze patrzy...aż się wierzyć nie chce, że to taki kotożerca

Szaliczek uroczy w porze zimowej. Zazdroszczę nieco foliaczka, bo on potrzebny i też fajnie umiejscowiony, bo na końcu. Lola taka cudna i tak jej z oczu dobrze patrzy...aż się wierzyć nie chce, że to taki kotożerca

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Byłam dzisiaj dosyć chwilkę w ogródku lecz świeciło
i było całkiem przyjemnie .Trochę mi ręce zmarzły bo robiłam miejsce na ziemi ,żeby jeszcze jeden pojemnik z jedzeniem wystawić.Piękne widoki

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu
. Białe kury widać lubią się wtopić w krajobraz
. Zimę masz przepiękną i podziwiam Cię, że chciało Ci się te zdjęcia wykonać
. Ja mimo, że na zewnątrz byłam to aparatu nie zabierałam
. Nie wiem czy w rękawicach mogłabym pstryknąć fotkę a brak rękawic mógłby grozić utratą palców
. Dzisiaj u mnie znowu zimnica a teraz mam - 21 stopni
. Prawdę mówiąc to nie spodziewałam się takiej zimy w tym roku . Dobrze ,że jest ten śnieg
. Pozdrawiam
.

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Marysiu, nasiona dziewanny zbierałaś dla mnienawet zbierałam komuś nasiona, ale było ich niewiele i nie wiem co z tego wyjdzie![]()

Śniegu sporo napadało, od razu zrobiło się czyściej i jaśniej. Różom dodatkowa ochrona ze śniegu z foliaka na pewno dobrze zrobi. Pozdrawiam

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Kurki na śniegu prezentują się super. Mają inne sprawy na głowie niż przejmowanie się mrozem
Drajwerskie umiejętności
A ja musiałam mało nasion zamówić bo nie mam za bardzo gdzie siać.... I uwierz, nie mam pojęcia czy to dobrze, czy to źle...
Więc co do sporszych zakupów nasion to doskonale każdego rozumiem i mi tego brak
A jeszcze endywię zamówiłam i szpinak olbrzymi bo bardzo mi spasował.
Piękna zima u Ciebie, a jak jeszcze przy
to już super.

Drajwerskie umiejętności

A ja musiałam mało nasion zamówić bo nie mam za bardzo gdzie siać.... I uwierz, nie mam pojęcia czy to dobrze, czy to źle...

A jeszcze endywię zamówiłam i szpinak olbrzymi bo bardzo mi spasował.
Piękna zima u Ciebie, a jak jeszcze przy

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryś jak widzę te fotki zimowe to mnie brr.... Już mi zbrzydła ta aura!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam!
Jak przystało na niedzielę słoneczko świeci, a i mróz zelżał, bo jedyne -15 na termometrze. Śnieg tak cudnie skrzy się...no bajka!
Alu powiem szczerze nasypało ale do zasypania to jeszcze daleko, wiem o czym piszę bo byłam zasypana i nie tęsknię za tym stanem
Serdeczności 
Justynko u mnie Madzia to i na kulig mogłaby pojechać. Z górkami do zjeżdżania jest kłopot, bo zadrzewione ale śniegu jest pod dostatkiem! a różom mam nadzieję że jest cieplutko
Agnieszko dla naszego piesa suchy śnieg to raj
kiedys w taką zimę wychodziła z budy i spała zasypana śniegiem, ale chyba troszkę już się zestarzała i tak nie robi, Kury za toi nie maja w czym grzebać
Małgosiu wiele zwierząt na zimę zmienia szatę, kury tego nie mają więc radzą sobie w inny sposób wysyłają zwiad
Foliak nie jest całkiem na końcu i nawet myślę żeby w czasem go przesunąć...ale to straszna robota
Wykopać rośliny i przenieść, bo juz samo zagospodarowanie ziemi spod folii byłoby marzeniem wręcz. Gosia no może nie żerca ale ...
Jadziu dzisiaj już tak ręce nie marzną, bo mróz cichy przyjemny! Zrobiłam parę kursów bo wody wymieniałam to nie odczułam więcej niż te -15
Ewelinko mam nadzieję że już po wielkich mrozach i będzie łagodniej, Zdjęcie niestety wymaga poświeceń i rękawiczkę na chwilę trzeba zdjąć
Na w południe trochę było cieplej i zaciszniej, bo koło 15 masakra! Nawet zrobiła zachód ale bez zastanowienia i nie podobał mi się tzn nie zachód a zdjęcie
Trzymaj się cieplutko 
Iwonko a widzisz! zapomniałam że Tobie je wysłałam i nie dziel Kochana skóry na niedźwiedziu
Jak coś z nich wykiełkuje i wyrośnie to zrób zdjęcie, a dla mnie będzie radość że patrząc na nią wspomnisz o moim ogródku
A jak jeszcze wyda nasiona i poślesz je dalej to szczyt szczęścia dla mnie. Ja ze swej strony muszę zadbać o to co mam! wbiłam znacznik i jak wyjdzie rozeta to dostanie inne miejsce, bo zawsze sobie o niej przypominam jak już kwitnie i na przesadzanie wg mnie za późno. Pozdrawiam 
Bea bardzo mądrze postępujesz
Ja co prawda mam gdzie siać czy sadzić ale przecież nikt nie jest w stanie takiego areału obrobić. Nie wystarczy posadzić, trzeba jeszcze wyplewić, podlać itp a przecież w życiu są jeszcze inne obowiązki i przyjemności
Choćby podziwianie tego co już rośnie
Szpinaku olbrzymiego nie znam
miałam dawno temu nowozelandzki ale nie przypadł mi do gustu jak ten zwykły. Mam nadzieje że podzielisz się spostrzeżeniami
Endywia rosła jako ozdobna, a potem spożyły ją kurki
Posyłam słoneczko
Bożenko odrobinę przesadzasz, przecież to nasz klimat

Wszystkim miłej niedzieli!
Jak przystało na niedzielę słoneczko świeci, a i mróz zelżał, bo jedyne -15 na termometrze. Śnieg tak cudnie skrzy się...no bajka!
Alu powiem szczerze nasypało ale do zasypania to jeszcze daleko, wiem o czym piszę bo byłam zasypana i nie tęsknię za tym stanem

Justynko u mnie Madzia to i na kulig mogłaby pojechać. Z górkami do zjeżdżania jest kłopot, bo zadrzewione ale śniegu jest pod dostatkiem! a różom mam nadzieję że jest cieplutko

Agnieszko dla naszego piesa suchy śnieg to raj

Małgosiu wiele zwierząt na zimę zmienia szatę, kury tego nie mają więc radzą sobie w inny sposób wysyłają zwiad

Jadziu dzisiaj już tak ręce nie marzną, bo mróz cichy przyjemny! Zrobiłam parę kursów bo wody wymieniałam to nie odczułam więcej niż te -15

Ewelinko mam nadzieję że już po wielkich mrozach i będzie łagodniej, Zdjęcie niestety wymaga poświeceń i rękawiczkę na chwilę trzeba zdjąć

Iwonko a widzisz! zapomniałam że Tobie je wysłałam i nie dziel Kochana skóry na niedźwiedziu

Bea bardzo mądrze postępujesz

Bożenko odrobinę przesadzasz, przecież to nasz klimat

Wszystkim miłej niedzieli!
- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Marysiu, Masz piękne śnieżne klimaty
podoba mi się ta zasypana żaba
biedna żabka... U min dosypało ale jest nadal zwyczajnie zielono
wolę jak jest albo ciepło albo biało nie uznaje kompromisów
Dowiesz coś w najbliższym terminie, Marysiu? Bo że heliotropu nie stosujesz to już wiem

Dowiesz coś w najbliższym terminie, Marysiu? Bo że heliotropu nie stosujesz to już wiem

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu, no ja wiele warzyw, sałat, ziół trzymam również na ozdobę.
A szpinak olbrzymi się u mnie sprawdził. Można go siać i wiosną i jesienią, ma ładny pokrój, dobrze smakuje. Mi bardzo spasował pod każdym względem. Ale nie dopuszczałam nigdy do dużych liści, zbierałam go jeszcze jak listki miał w formie strzałek.
A szpinak olbrzymi się u mnie sprawdził. Można go siać i wiosną i jesienią, ma ładny pokrój, dobrze smakuje. Mi bardzo spasował pod każdym względem. Ale nie dopuszczałam nigdy do dużych liści, zbierałam go jeszcze jak listki miał w formie strzałek.
- Maska
- Kontakt:
Proszę o rozszyfrowanie, bo nie wiem czy się wywiążęMalvy pisze:
Dowiesz coś w najbliższym terminie, Marysiu?

Bea googlnęłam to piszesz o normalnym szpinaku Olbrzym zimowy? taż ja go siałam i to normalny szpinak, jakoś się zasugerowałam że to pewnie jakiś pnący

- Malvy
- 500p
Sorry, pisze na komórce i czasem takie niespodzianki mi wstawia
miało być ?siejesz?, ale widać komórka uważa to za absurd i podmieniła słowo 

- Maska
- Kontakt:
Aaa ! jaki strażnik z Twojej komórki Malwinko
Chcę posiać trochę roślin i wstawić do tunelu jak mróz zelżeje, a w domu zaczynam w lutym. Właściwie po tych mrozach mogłabym ściąć trochę patyków dla Ciebie... a jak z wiaderkiem, jest?

- Malvy
- 500p
Wiaderko jest, czeka
piasek wykopie z tego co mam przed domem, po budowie, dobrze się sprawdzał jako mieszkanka do roślin, tylko trzymać je na płasko czy w pionie? 

- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu witam się i ja. Trochę spóźniona, ale ten okres przed i poświąteczny jakoś tak zleciał, że nie zauważyłam nowego wątku.
Zaglądam i wspominam
.
Zaglądam i wspominam