Moje różne zakątki....
Re: Moje różne zakątki....
Ania, Epimedium szybko zakwitło...moje dopiero startuje. Wycinałaś ubiegłoroczne liście
nie wiem jak obchodzić się z tą rośliną...trafiła do ogrodu na jesieni, liście dopiero się,, rozkręcają''...kwitnąć też na pewno będzie, tylko na inny kolor.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz sporo tych pełnych tulipanów.
U mnie z czasem się wygubiły, został tylko czerwony.
Widok takich pąków to sama radość, zapowiadają piękny spektakl.
U mnie z czasem się wygubiły, został tylko czerwony.
Widok takich pąków to sama radość, zapowiadają piękny spektakl.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marzenko77 wielkie dzięki za nazwę miesiącznicy.Dobrze ,że jej nie wyplewiłam .
Ja też wtykam tulipanki między liliowce i inne.Nawet teraz zaczęłam między hosty.I też dobrze.I tam jeszcze sporo się zmieści.Czyli spokojnie mogę je dokupywac :0

Saskja-Agnieszko ; Maska-Marysiu Tak.To powojnik atragene Markham`s Pink.Mam jeszcze inny niebieski.Te atregene kwintą wczesna wiosną.
Zazwyczaj kwiecień - maj

sweetdaisy-Zuziu O dzięki,Ja też lubię kolorki, co ja na to zrobię.Lubię i już!!
U mnie przez ostanie dwa dni też było zimno.Ale dzisiaj jest lepiej wreszcie słonko i cieplej.I ważne ,że przymrozków u mnie nie było
Kamienie zwoziliśmy z rożnych miejsc.Na przestrzeni kilku lat.I jeszcze kilka przydałoby mi się .Ale to nie wszystkie , które sa na mojej działce z innej strony tez są
]
jonatanka-Asiu Cieszę się,że jesteś.ale przykro mi ,że chorujesz.Ale ja też więcej mam problemów z moim kręgosłupem
chyba zużycie materiału.

juni-Beatko. Iwonko1; kogra-Grażynko Ja lubię dużo i kolorowo.
Przez lata ciągle dokupywałam, dokupuję i za pewne jeszcze będę dokupywała.Tulipany też.Jeszcze miedzy hosty się zmieszczą i to duzo.bo tam tylko hosty rosną i kilka juz tulipanów posadzonych jesienią.
I tak już mam ,że lubię kolorowo o i dużo

Anuś 11 Tak,Epimedium już zakwitło.Nie obcinałam mu liści, i nie będę.Bo potem nawet z samymi liściami ładnie wygląda .
To roslina , która mam 3 rok,I nic szczególnego nie robię z nią.I dobrze rośnie,zimuje.Aby tak dalej.

]

Ja też wtykam tulipanki między liliowce i inne.Nawet teraz zaczęłam między hosty.I też dobrze.I tam jeszcze sporo się zmieści.Czyli spokojnie mogę je dokupywac :0

Saskja-Agnieszko ; Maska-Marysiu Tak.To powojnik atragene Markham`s Pink.Mam jeszcze inny niebieski.Te atregene kwintą wczesna wiosną.
Zazwyczaj kwiecień - maj

sweetdaisy-Zuziu O dzięki,Ja też lubię kolorki, co ja na to zrobię.Lubię i już!!

U mnie przez ostanie dwa dni też było zimno.Ale dzisiaj jest lepiej wreszcie słonko i cieplej.I ważne ,że przymrozków u mnie nie było

Kamienie zwoziliśmy z rożnych miejsc.Na przestrzeni kilku lat.I jeszcze kilka przydałoby mi się .Ale to nie wszystkie , które sa na mojej działce z innej strony tez są

]

jonatanka-Asiu Cieszę się,że jesteś.ale przykro mi ,że chorujesz.Ale ja też więcej mam problemów z moim kręgosłupem

chyba zużycie materiału.

juni-Beatko. Iwonko1; kogra-Grażynko Ja lubię dużo i kolorowo.

Przez lata ciągle dokupywałam, dokupuję i za pewne jeszcze będę dokupywała.Tulipany też.Jeszcze miedzy hosty się zmieszczą i to duzo.bo tam tylko hosty rosną i kilka juz tulipanów posadzonych jesienią.
I tak już mam ,że lubię kolorowo o i dużo

Anuś 11 Tak,Epimedium już zakwitło.Nie obcinałam mu liści, i nie będę.Bo potem nawet z samymi liściami ładnie wygląda .
To roslina , która mam 3 rok,I nic szczególnego nie robię z nią.I dobrze rośnie,zimuje.Aby tak dalej.

]

- anabuko1
coś mam . ale nie wiem co to takiego ?? A le ładne małe rozrastające się jest 

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, pięknie już, kolorowo. Uważaj kochana, z kręgosłupem nie ma żartów. Kiedyś myślałam że kręgosłup to tylko kości i do póki się nie ma osteoporozy to nic go nie ruszy, chyba że wypadek, a okazuje się że to sprawa poważna i skomplikowana do leczenia. Jak się zaczną bóle to nie ma co liczyć że będzie lepiej, oby nie było gorzej. Zdrówka życzę, dbaj o Siebie. 

Toś ładnie nawtykała tulipanów,chwali Ci się
Urocze są Twoje narcyzy

Urocze są Twoje narcyzy

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, to coś .... to gęsiówka kaukaska Alba Plena o pełnych pachnących kwiatuszkach, może nawet ode mnie ją masz.
Po kwitnieniu przytnij mocno, żeby nie robiły się puste placki w środku, tylko wybierz pochmurny dzień.
Ścięte bukieciki przypominają konwalie i długo utrzymują się we flakonie. Ja z niej robiłam stroiki na stół, gdy wnuczki miały komunię.
Pięknie Ci kwitną pierwiosnki i narcyzy a epimedium takie duże i pączusie powojników grubiutkie.
Też mi doskwiera kręgosłup, biodro i kolano ale zaciskam zęby i wlokę się na działkę a tam jak by bólu ubywało.

Po kwitnieniu przytnij mocno, żeby nie robiły się puste placki w środku, tylko wybierz pochmurny dzień.

Ścięte bukieciki przypominają konwalie i długo utrzymują się we flakonie. Ja z niej robiłam stroiki na stół, gdy wnuczki miały komunię.
Pięknie Ci kwitną pierwiosnki i narcyzy a epimedium takie duże i pączusie powojników grubiutkie.

Też mi doskwiera kręgosłup, biodro i kolano ale zaciskam zęby i wlokę się na działkę a tam jak by bólu ubywało.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
To tak jak ja, też lubię mnóstwo kolorów i faktur.
Wiosna ma być kolorowa jak tęcza i radosna.
Narcyzki masz super.
Wiosna ma być kolorowa jak tęcza i radosna.
Narcyzki masz super.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale ładniusia ta gęsiówka i pachnie

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu i to określenie bardzo mi się podobaI tak już mam ,że lubię kolorowo o i dużo

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13

Widzę, że ładnie ci hosty przyrastają, będą już ogromne kępy pięknych liściorków! Miewasz u siebie ślimaki?
Chyba dostrzegłam liście maku! Już niedługo bedziemy cieszyć się ich kolorami

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- anabuko1
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Dzień dobry, Aniu, już w drugim miejscu oglądam tulipan Princess Irene i drugi raz mnie oczarował. Bardzo w moim guście odmiana. Pięknie wszystko Ci kwitnie. Na ostatnim zdjęciu mahonia? Tęsknię za jej słodkim zapachem, niestety już jej nie mam przez własną głupotę
Na początku nie potrafiłam poznać wszystkich roślin w moim ogrodzie (niektóre rosły tu, nim się wprowadziliśmy) i wtedy wydawało mi się że jest to ostrokrzew. Jak wiedziałam, że zostanę mamą, ciachnęłam wszystko, co trujące
Nawet tą biedną mahonię, dopiero później wyczytałam gdzieś, że to w 100% bezpieczna, piękna roślina podobna do ostrokrzewu.

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- anabuko1
Kochani, później odpowiem ,ogarniam teraz dom, piekę chleb.Potem chwila do ogrodu
Dostałam kiedyś przepis na nalewkę z mniszka- kwiatów .
Od jednej dziewczyny.Ale nie pamiętam ok kogo
. Przepis zgubiłam .Może ktoś taki przepis ma.To bardzo proszę o podanie mi go. 

Dostałam kiedyś przepis na nalewkę z mniszka- kwiatów .
Od jednej dziewczyny.Ale nie pamiętam ok kogo

- anabuko1
Tacca-Danusiu Staram się uważam,Ale on i tak coraz bardziej się odzywa.Mam już i tak skrzywienie lewostronne, zmiany,i uciski na worki oponowe.Dlatego boli.
Ale nie daję się.Nie będę przecież siedzieć i narzekać.Żyję, pracuję , mam ogrody

Tulap-Mati Tulipanki dają już swój koncert ogrody. Narcyzki jedne przekwitły, inne przekwitają,inne kwitną.A inne jeszcze maja paczki
orzech włoski fajnie się rozwija i szykuje do kwitnienia

stasia_ogrod-Stasiu Kochan dzięki za nazwę.Skarbnico wiedzy.Tak to ona .Przytnę ją, jak radzisz po przekwitnieniu.ale czemu ma być pochmurny dzień ???
Dużo juz kwitnie roślin, duzo paków liściowych wypuściło.W końcu jest pięknie.
Ty wiesz,że ja też zaciskam zęby, albo przeciwbólowe potem,ale idę do ogrodu do roślin, bo bez nich nie umiem siedzieć, żyć
iwona0042-Iwonko No własnie dzięki Stasi, wiem ,że mam gęsiówkę kaukaską - Alba Plena .Ładnie nawet się nazywa.
Jan Paweł II

kogra-Grazynko ;JAKUCH-Jadziu My tak zielono-zakręceni ogrodowo, kawiatuchowo. już mamy ,że lubimy duzo pięknych roślin i kwiatów .To są nasze radości, nasze pozytywne ładowanie energii życiowej
Do host jeszcze duzo tulipanków się zmieści, wiec na jesieni mogę śmiało dokupywać.bo tam rosły tylko same hosty.dopiero w tamtą jesień kilkanaście tulipków wetknęłam. Ale tam to chyba jeszcze ze 1000 się zmieści

patkaza-Aguś Witaj!! Ja chyba wszystko lubię.Ślimaków na działce nie miałam do tej pory,A jak będzie ,Zobaczymy .Tak mam mak,ale też tylko pomarańczowy.
wypiękniał ci twój ogród i to bardzo

Strzępiaste

Aguss85-Aguś Tulipanów mam duzo, różnych .A tulipan Princess Irene to faktycznie piękność.Ja duzo kupowałam na jesieni w B. i Lidlu, maja tam ciekawe i tanie cebulowe i nie tylko.
A odmianowo się zgadzało.
Tak, to mahonia.To ładny krzew, kwitnie cudnie, pachnie cudnie,Owady ja bardzo lubią .To może na nowo ją zaproś do swojego ogrodu ???

W domciu tez są tulipanki
]
Jeszcze znalazłam jednego grzybka w ogrodzie. Sradz to ??
I co tu z jednym począć ??

Ale nie daję się.Nie będę przecież siedzieć i narzekać.Żyję, pracuję , mam ogrody

Tulap-Mati Tulipanki dają już swój koncert ogrody. Narcyzki jedne przekwitły, inne przekwitają,inne kwitną.A inne jeszcze maja paczki

orzech włoski fajnie się rozwija i szykuje do kwitnienia

stasia_ogrod-Stasiu Kochan dzięki za nazwę.Skarbnico wiedzy.Tak to ona .Przytnę ją, jak radzisz po przekwitnieniu.ale czemu ma być pochmurny dzień ???
Dużo juz kwitnie roślin, duzo paków liściowych wypuściło.W końcu jest pięknie.
Ty wiesz,że ja też zaciskam zęby, albo przeciwbólowe potem,ale idę do ogrodu do roślin, bo bez nich nie umiem siedzieć, żyć

iwona0042-Iwonko No własnie dzięki Stasi, wiem ,że mam gęsiówkę kaukaską - Alba Plena .Ładnie nawet się nazywa.
Jan Paweł II

kogra-Grazynko ;JAKUCH-Jadziu My tak zielono-zakręceni ogrodowo, kawiatuchowo. już mamy ,że lubimy duzo pięknych roślin i kwiatów .To są nasze radości, nasze pozytywne ładowanie energii życiowej

Do host jeszcze duzo tulipanków się zmieści, wiec na jesieni mogę śmiało dokupywać.bo tam rosły tylko same hosty.dopiero w tamtą jesień kilkanaście tulipków wetknęłam. Ale tam to chyba jeszcze ze 1000 się zmieści

patkaza-Aguś Witaj!! Ja chyba wszystko lubię.Ślimaków na działce nie miałam do tej pory,A jak będzie ,Zobaczymy .Tak mam mak,ale też tylko pomarańczowy.

wypiękniał ci twój ogród i to bardzo

Strzępiaste

Aguss85-Aguś Tulipanów mam duzo, różnych .A tulipan Princess Irene to faktycznie piękność.Ja duzo kupowałam na jesieni w B. i Lidlu, maja tam ciekawe i tanie cebulowe i nie tylko.
A odmianowo się zgadzało.

Tak, to mahonia.To ładny krzew, kwitnie cudnie, pachnie cudnie,Owady ja bardzo lubią .To może na nowo ją zaproś do swojego ogrodu ???

W domciu tez są tulipanki

]

Jeszcze znalazłam jednego grzybka w ogrodzie. Sradz to ??
I co tu z jednym począć ??