Moje spełnione marzenie - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - początki

Post »

Elu prymulka śliczna. ;:oj Krokusom tylko trochę słońca wystarczy i będą świecić. ;:215 Ból pleców oznacza, że czas na działce spędziłaś miło i pożytecznie. ;:180
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

andzia458 ;:108 - dziękuję za rady - tak tez zrobiłam ;:138 .
Lucynko - oby słonka było już jak najwięcej ;:oj - roślinki tego potrzebują a i człowiekowi jakoś tak od razu lepiej robi się na sercu .
Soniu - faktycznie ból oznacza pracowity dzień - ale lubię jednak to uczucie - nie dość że człowiek poćwiczy to i dotleni się jak należy ;:306
Mnie nie było pisane w weekend pojechać na działkę - ponieważ pracowałam. Teraz jest pogoda ;:3 , to znowu mojego M muszę odwieźć do szpitala i to poza naszym miejscem zamieszkania - więc tez dodatkowy kłopot - ale trudno takie życie.
Choroby chodzą po ludziach niestety.
Wczoraj pojechaliśmy jeszcze na jakieś małe zakupy do Praktikera - niby po farbę, wałeczek, bo odświeżamy kuchnię - więc miałam pretekst żeby w swojej sprawie coś jechać i kupić :tan .
Przywiozłam

Obrazek
oraz 4 róże - i tak na balkonie jak na razie tworzy mi się ogród

Obrazek
Ale jak dowiozą mi jeszcze zamówienie z Clematisów to już nie wiem gdzie się podzieję - właśnie poczytałam rady odnośnie wydłużenia czasu wysłania przesyłki i tak tez zrobiłam poprosiłam o inny termin dostawy.
Dziś za to zaraz jak tylko po nocy wyszłam z pracy - prosto pojechałam do Lidla po mączkę rogową- i zakupiłam 2 worki - myślę ,że mi starczy :tan , chociaż w zeszłym roku nie mogłam jej dostać bo naczytałam się o jej właściwościach dobroczynnych ale nie było u nas w Lidlu i tak sobie myślę że może dokupię - gdyby za rok tez jej brakowało. Ludzi dosyć sporo czekało na otwarcie sklepu - jak to zwykle bywa - ale w regały kwiatowe poszłam sama - więc spoko - towaru mi nie zabrakło ;:306 .

Obrazek
Posiałam też Eszolcję - kurcze tak jest już wysoka że chyba będę musiała ja niedługo pikować

Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu, ale masz już dorodne kanny ;:oj
Powiedz kochana kiedy wsadzałaś i czy trzymasz od razu w domu?
Ja wsadziłam do donic ze dwa/trzy tygodnie temu. Trzymam w nieogrzewanym garażu.
Może trzeba przenieść do domu, bo jeszcze żadnego kiełka nie widzę :(
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p

Post »

Zuza ;:168 - kany są faktycznie spore :roll: , rosną jak na drożdżach kupiłam je w lutym i tak ok 15 lutego wsadziłam do donicy chciałam je przetrzymać ale jak zobaczyłam że rosną w woreczku to nie dało rady - i trzymam je w domu ;:219 więc pewnie dlatego tak idą w górę bo za ciepło mają - ale nie mam dla nich chłodniejszego miejsca.

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale kobieto zakupy poczyniłaś... my to tak mamy że jedziemy niby po co inne a zawsze pędzimy na dział ogrodniczy. Mnie jak rodzina zgubi w sklepie to zawsze wiedzą gdzie mnie można znaleźć... ;:306
Kanny jakie już masz duże jak palmy niedługo będą. ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Elu taki balkon to mi się podoba. :D Będzie latem co podziwiać. Kanny wyjątkowo pięknie ci rosną. ;:oj
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Elu roślinki rosną aż miło. A my wszyscy tu niczym pszczółki w ulu, podniecenie, gwar i chęć do pracy. ;:215
Fajnie to napisałaś, o zgubieniu się w sklepie. Mój Em też wie, gdzie zawsze mnie znajdzie. ;:215
Nie narzekaj na balkon, ja tam jeszcze dużo miejsca widzę. ;:224
Awatar użytkownika
Jane_Rose
100p
100p
Od: 10 lut 2016, o 18:04

Post »

W wielu sklepach rośliny i nasiona stoją od razu przy wejściu, mój chłopak bierze mnie wtedy mocno za rękę i przeprowadza przez alejkę niczym krnąbrnego przedszkolaka przez dział z zabawkami. I to migusiem, bym się nie zorientowała co jest w sprzedaży. Kiedyś się posprzeczaliśmy w sklepie, bo marudził mi okropnie jak wybierałam nasiona i doniczki, stękał, popędzał aż w końcu odpuściłam. Idę za nim, a ten skręca na elektronikę i przegląąąąda, wybieeera... Opieprzyłam i wróciłam na ogrodniczy. (A w ogóle to i tak przyszliśmy tylko kupić coś na obiad :P )

Elu, fajna doniczka w różyczki. Sama robiłaś dekupażem?
Mów mi Jane! :)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ela, przeniosłam moje kanny do domu za Twoim przykładem i niecierpliwie czekam na pierwsze oznaki ich wdzięczności :;230
Popracowałaś w ogrodzie, zuch dziewczyna, nie ma jak ładowanie baterii na powietrzu ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p

Post »

Olu ;:108 to prawda - sklepy ogrodnicze wciągają tam jest tak kolorowo i ciekawie :tan
Soniu :tan - już marzę o tym by to wszystko zacząć sadzić na działce ;:138
Aniu ;:306 to fakt balkon mam dość spory ale wolała bym to już wywieźć w miejsce docelowe :tan
Jane_Rose ;:306 ;:306 ;:306 uśmiałam się z tych waszych zakupów, ale doskonale wiem jak to wygląda, ja czasami wolę się podzielić i każdy idzie w swoja alejkę. Doniczkę zdobiłam sama ;:108 - też czeka na wyjazd na działkę.
Zuza trzymam kciuki za kany - zobaczysz jak Ci ruszą z kopyta ;:306 , sama zastanawiam się kiedy te moje będę mogła zabrać i wsadzić - ale chyba ok końca kwietnia - bo w maju potrafią być jeszcze przymrozki ;:131 , muszę zgłębić ten temat.
Ja dziś wróciłam po nocy do domu i mam plan malowania deseczek lakierobejcą na balkonie pod winogrono - jak mi się uda to zrobić a pogoda ma być ładna to może jutro pojedziemy zrobić nowy stelaż :tan . Trzeba wykorzystać ;:3 i czas wolny od pracy.
A czas wolny w domu i niepogodę jak zwykle wykorzystuje na swoje wikliny papierowe - święta już tak blisko a ja jakoś wcale ich nie odczuwam - nawet sprzątać mi się nie chce - chyba zostawię to na przyszły tydzień.

Obrazek
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Parapetowy zawrót głowy u ciebie :wink: Ciekawi mnie jak ty z tej wikliny takie cuda wyplatasz ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No nie ! Elka doniczki i osłonki to ja rozumiem. ;:173
Ale takie cuda to już mistrzostwo. Cudne. :shock:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Elusiu!
Znowu cudeńka uplotłaś. ;:138 ;:138 ;:138
A na dworze ziąb nieprzeciętny. ;:222 Może właśnie po to, by mieć czas na wykonywanie takich pięknych robótek ręcznych. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Elu, ależ zdolniacha z Ciebie ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Jane_Rose
100p
100p
Od: 10 lut 2016, o 18:04

Post »

Jaka czadowa kura! Przypomina mi trochę tego biegnącego koguta z Teleranka :D
Mów mi Jane! :)
ODPOWIEDZ