Tolinko, Piano to ja już nawet niedawno miałam przed nosem, ale w ostatniej chwili się zawahałam. I teraz żałuję, dlatego wpisałam na listę. Skoro mówisz, że fajna to pewnie kupię, bo wiem, że jak coś mi tak "pcha się w oczy" to znaczy, że ma u mnie rosnąć.
Dorotko, Ty mnie już nie kuś

Wedding Piano oglądałam przy zamawianiu Charming Piano i padło na Charming. Ale dzięki za opinię, prędzej czy później pewnie jakieś miejsce się znajdzie. A bardzo duże i szerokie Wedding rośnie? Jeżeli chodzi o
Cinderellę, to jest to jedna z moich ulubionych w moim ogrodzie. Po pierwsze bardzo silna, duża i zdrowa. Po drugie ma idealne dla mnie kwiaty: nie są ogromne, ale ciasno upakowane, kulkowate i jasno różowe, czyli to co kocham najbardziej. Ale faktycznie po deszczu mam sporo mumii do zdejmowania. Wybaczam jej to, bo ma na tyle dużo kwiatów, że dla ogólnego widoku nie ma to aż takiego znaczenia. Moja ma trzy lata i ma jakieś 1,40, jest dosyć rozłożysta, ale rośnie gęsto i sztywno, nie pokłada się.
Wanda 
Miło mi Cię widzieć w moim kawałku świata. Zapraszam serdecznie
Daysy - rozplenice mam dwie. Jedna jest mniejsza (paradoksalnie to ta większa na zdjęciu) i to taki gatunek, ma być mniejsza i jest. Ale obie w tym roku są piękne. Sadzone były jesienią 2013 i już w zeszłym roku dobrze wyglądały a w tym dają czadu. Jak wszystkie trawy zresztą, po takiej ciepłej zimie. Czy ona się rozpycha to trudno powiedzieć, bo powiększa swoją objętość chyba nie aż tak bardzo, ale jest bardziej gęsta i ma dłuższe liście, więc robi się jej dużo. Bałabym się posadzić rozplenice na rabacie np. z różami, bo jednak to pokaźna i kulista trawa. U mnie rosną na rabacie z innymi trawami i jeżówkami. Tam mogą zachodzić na siebie, pchać się do woli, taki ma być zamysł tej rabaty. Większa rozplenica sięga mi kłosami do bioder i ma jakoś tak z półtora metra średnicy. Ale moje ukochane to miskanty Morning Light. U mnie jeszcze młodziaki, ale już śliczne
Ty już jesteś Matką Chrzestną mojej Garden of Roses i kolejnej, którą zamierzam nabyć, bo to wszystko przez Ciebie

Trzymam kciuki za Twoją Munstead.